Nyheter Husbil.se

Kommuner med fokus på trafiksäkerhet

Madelene Kristensson 2015-03-31

Det har blivit dags att kora vinnaren av årets "NTF Guldtriangel" - priset som belyser trafiksäkerhet.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Jonatan Svensson Glad (CC BY-SA 4.0)

Vartannat år delar Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande (NTF) ut pris till den svenska kommun som har genomfört en framstående insats för trafiksäkerheten. Årets nominerade kommuner är Avesta, Linköping, Timrå, Umeå och Växjö. Den 16 april utses 2015 års vinnare under NTF:s kongress i Riksdagen.

- Guldtriangeln är en viktig markering. Det är inte vilka kommuner som helst som deltar och blir nominerade. Bor du i någon av dessa kommuner vet du att din kommun tar sitt arbete för ökad trafiksäkerhet på största allvar. Vi kan med stor glädje konstatera att man på kommunal nivå inser vikten av att kommunicera med sina medborgare och att attityder och beteende prioriteras, berättar NTF:s generalsekreterare Marie Nordén i ett pressmeddelande.

Nominerade till Guldtriangeln 2015

AVESTA - nominerad för sin satsning på utbildning av anställda och en tryggare arbetsmiljö för de som använder fordon i tjänst.

LINKÖPING - nominerad för sitt arbete med att skapa förståelse för "mänskligare hastigheter" samt införandet av 30km/h i bostadsområden, vid skolor samt centrala områden.

TIMRÅ - nominerad för sin omprövning av ortens gång- och cykelvägnät med syfte att skapa ett sammanhängande attraktivt vägnar ur trafiksäkerhets-, miljö- och folkhälsosynpunkt.

UMEÅ - nominerad för att ha kommit till insikt om att det finns en överrepresentation av singelolyckor bland cyklister, som kan lösas genom ombyggnationer och utbildning.

VÄXJÖ - nominerad för att ha kommit i underfund med att alla problem inte går att bygga bort utan att utbildning och upplysning är minst av lika värde. Har genomfört hembesök i fyra stadsdelar med syfte att påverka attityder och beteende i trafiken samt uppmana till en medvetenhet om att tillsammans är vi starka.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.