Nyheter Husbil.se

Hyr ut din husbil privat - försäkring ingår

Du kan tjäna en bra extra slant genom att hyra ut din husbil när du inte själv använder den. Använder du en seriös uthyrningsplattform behöver du heller inte vara nervös kring försäkringsfrågan, för det är redan fixat.

Har du upplevt att din husbil under vissa tider står och samlar damm istället för att den används på din långhelg eller semester, eller att du i perioder inte använder den så mycket som du tänkte när du köpte den? Tycker du också att husbilsskatten är för hög och det hade varit skönt att få den helt finansierad?

Om du kan nicka igenkännande till ovanstående kanske du skulle överväga uthyrning?

Husbil.se erbjuder nu dig att hyra ut din husbil genom ett samarbete med Out2camp.se som är Skandinaviens största uthyrningsplattform för husbilar

Tjäna pengar när du inte använder din husbil.
Obligatorisk uthyrningsförsäkring via Moderna Försäkringar.
Du bestämmer själv pris, när du önskar hyra ut och till vem.
Bakgrundskontroll av hyrestagare via BankID och kreditupplysning.
Säker betalning och hjälp när du behöver.


Törs man hyra ut sin husbil - och vad händer vid en skada?

För många är husbilen en kär “familjemedlem” som man värnar om och spenderar mycket tid på att inreda och ta hand om. Därför kan det kanske kännas oroligt att hyra ut och överlåta ansvaret till andra man inte känner.

Thomas Möbius från Greve har inte varit nervös för att hyra ut sin husbil. Han använder Out2Camp, en slags ‘AirBnb för camping’ plattform, som gör det enkelt och säkert att hyra ut. Alla fordon som hyrs ut via Out2Camp är nämligen omfattade av en obligatorisk uthyrningsförsäkring som ersätter din privata försäkring under hela hyresperioden.

Det var Thomas glad för då han hyrde ut sin husbil och fick en skada.

“- När husbilen återlämnades hade den fått en repa på höger sida omkring hjulhuset. Skadan anmälde jag till Out2Camps försäkringsbolag, och fick information om att köra husbilen till en verkstad som jag själv fick välja. Skadan blev åtgärdad och verkstaden skickade räkningen till försäkringsbolaget, medan självrisken krävdes direkt av hyrestagaren. Det är nog det smidigaste försäkringsärende jag haft. Det enda jag själv skulle göra var att transportera bilen till verkstaden, berättar Thomas Möbius, som själv arbetar i försäkringsbranschen.”

Den oturliga händelsen har inte avskräckt honom från att fortsätta hyra ut sin husbil.

“- De övriga gånger jag hyrt ut har det varit oproblematiskt, så en enstaka incident avhåller mig inte från att göra det igen. Det har ju varit enkla pengar och en god extra intäkt jag haft löpande på att hyra ut husbilen, säger han.”

Du bestämmer själv

Om du funderar på att hyra ut din husbil är Out2Camp ett bra sätt att göra det på. Du bestämmer själv när du vill hyra ut ditt fordon och hur kort minsta eller längsta hyresperiod ska vara. Du bestämmer också själv priset och vem och vad du önskar hyra ut till - tex kan du sätta uthyrningsvillkor som förbjuder utlandskörning eller husdjur.

Det är gratis och enkelt att komma igång på plattformen. När du lagt in ditt fordon är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att bokningsförfrågningarna plingar till på telefonen och på mail.

Innan du accepterar en förfrågan är det möjligt att ha en dialog med hyrestagaren, antingen via plattformens meddelandesystem eller via telefon. De flesta hyrestagare är lika intresserade att veta vem du som uthyrare är, som du är i att veta vem de är och var de planerar att åka.

Trygghet för alla parter

Out2Camp gör det tryggt för både hyrestagare och uthyrare genom att säkra hyresbetalningen tills att uthyrningen är genomförd. Som uthyrare vet du att hyresbetalningen alltid är på plats och att dina valda avbokningsregler kan efterlevas. Som hyrestagare betalar du tryggt online och kan lita på att du inte kan bli lurad av en svindlare.

Alla hyrestagare måste vid varje bokning verifiera sin identitet med BankID, så att du som uthyrare kan vara säker på vem din hyrestagare är. Innan bokningen kan slutföras tas också en kreditupplysning på hyrestagaren där bland annat betalningsanmärkningar och hyrestagarens adress kontrolleras.

Så här ser kalkylen ut

Hur mycket du tjänar på en uthyrning beror naturligtvis på det uthyrningspris du själv satt. I detta exempel har vi tagit utgångspunkt i att priset är satt till 9 500kr/vecka för en husbil:

Husbil exempel

Hyrespris / vecka:9500 kr
Serviceavgift 15% (inkl försäkring-1425 kr
Moms 25% av serviceavgift-356 kr
Du tjänar:7719 kr