Nyheter Husbil.se

Hyr ut din husbil privat – allt om kontrakt, förmedling och försäkring

Det finns en hel del pengar att tjäna på att hyra ut sin husbil privat via en förmedlingstjänst. Vi går igenom hur fungerar det rent praktiskt och vad gäller kring försäkring, kontrakt och skatt på inkomsten.

Delningsekonomin är här för att stanna, att tjäna pengar på sin husbil när du inte använder den är ett smart sätt att öka sin passiva inkomst. Den extra inkomst som du skapar genom att hyra ut din husbil via en förmedling kan du använda till nya fantastiska resor med din husbil, kanske köpa något extra till hemmet som du gått och tänkt på länge eller rentav få din husbil helt finansierad.

Det blir en hel del pengar direkt till dig för varje tillfälle husbilen blir uthyrd. Se vårt räkneexempel längre ned.

Husbil.se erbjuder nu dig att hyra ut din husbil genom ett samarbete med MyCamper som är Sveriges största uthyrningsplattform för husbilar.

Kom igång på några minuter!
Helförsäkring inklusive stöld – upp till 1,5 miljoner kronor med Omocom.
Väghjälp dygnet runt.
Alla hyrare är verifierade med BankID.
Telefonsupport av vårt dedikerade team.


Försäkring ingår

MyCampers syfte och målsättning är att det ska vara så tryggt, smidigt och lönsamt som möjligt att hyra ut sin husbil. Tillsammans med Omocom har dem tagit fram en riktigt bra försäkringslösning, specifikt för uthyrning under korta perioder av privatpersoner. Den aktiveras just under tiden mellan in- och utcheckning för dina bokningar och ingår för alla fordon som omfattas av försäkringsvillkoren.

Försäkringen omfattar bland annat vagnskada, stöld och personlig lös egendom, men förutom det täcker den även stöld av hyrare. Ifall oturen skulle vara framme och husbilen blir skadad under en bokning kan även ersättning ges för förlorad hyresintäkt för nästkommande bokning, om du inte kan fullfölja den på grund av skadan. Väghjälp dygnet runt ingår i hela EU och eventuell självrisk vid skada betalas av hyraren. MyCamper vill även påstå att detta är marknadens bästa försäkring för uthyrning av husbil, vilket gör att du som uthyrare kan slappna av.

Verifierade användare och trygga betalningar

Alla som hyr via MyCamper har verifierats med BankID innan de ens kan skicka en förfrågan till dig. Detta för att du ska kunna känna dig trygg med vem du hyr ut till. Hyraren betalar i förskott genom MyCampers säkra betalsystem och när både du som uthyrare och hyraren har godkänt incheckningen via MyCamper betalar MyCamper ut pengarna till dig. Detta innebär att båda parter kan känna sig lugna.

Hyr ut på dina villkor

Det är du som bestämmer vilka villkor du vill hyra ut på. Ska hyraren få ha husdjur i bilen, får de åka utomlands eller bara inom Sverige? Det är du som bestämmer. Du sätter även dina egna priser genom att säga vad du vill tjäna. Därefter lägger MyCamper på sin serviceavgift och försäkringspremie, vilka hyraren betalar. Inga dolda avgifter och för dig som uthyrare kostar det ingenting att vara med. MyCamper marknadsför åt dig.

Exempel på vad du kan tjäna:

Hyraren betalar 13 012 kr
– Försäkring 1 107 kr
– Serviceavgift (inkl. 25% moms) 2 905 kr
Du tjänar 9 000 kr