Bästa lätta
Helinox Sunset Chair

Ultralätt campingstol för alla campingäventyr.

Produktegenskaper

  • Enkel att fälla ihop
  • Bekväm och generös sittyta med sits i mesh
  • Hög maxvikt på 145 kilo

Produktöversikt

Helinox Sunset Chair är en omtyckt campingstol från populära friluftsmärket Helinox, som även gör campingbord. Företaget är ledande inom teknologiskt avancerad och ultralätt utrustning för utomhusäventyr.

Det är en generös och bekväm campingstol som är lätt att fälla ihop. Sätet är i mesh vilket ger en god ventilation och ryggen är i fullhöjd och ger en god sittkomfort. Den har en hög maxvikt på 145 kilo och är i storleken L 72 x B 59 x H 98 centimeter. Det följer med en praktisk förvaringsväska.

Storlek: L 72 x B 59 x H 98 cm
Vikt: 1350 gram
Maxvikt: 145 kilo


Bästa justerbara
Folding Chair

Bekväm campingstol med avlastningsbricka.

Produktegenskaper

  • Justerbart ryggstöd
  • Slitstarkt polyestertyg
  • Avlastningsbricka

Produktöversikt

Campingstolen Folding Chair från Arctic Tern är en bekväm och snygg campingstol i navy. Den är i slitstarkt polyestertyg och lätt aluminiumram. Det finns en avlastningsbricka som går att fälla upp. Stolen fälls enkelt ihop i platt läge.

Storlek: B 48 cm, D 48 cm, H 121 cm

Vikt: 5,7 kg


Bästa i plast
Perel folding chair vit FP164N

En tålig plaststol med låg rygg.

Produktegenskaper

  • Enklare klappstol
  • Sits och ryggstöd i plast
  • Har en hög maxvikt

Produktöversikt

Perels campingstol är en vit klappstol i plast med låg rygg. Ramen är i rostfritt stål och rygg och stolsits i polyeter. Stolen är lätt att fälla ihop och tar sedan lite plats.

Storlek: B 58 cm, D 44 cm, H 82 cm

Vikt: 5,4 kg

Maxvikt: 300 kg


Köpguide: Så väljer du rätt campingstol

En campingstol är perfekt att packa med i husbilen för den som vill äta semesterns måltider utomhus. Vad är viktigt för dig? Att stolen är bekväm, tar liten plats, har liten packvolym, är billig eller ser snygg ut?

Vad är en campingstol?

En campingstol är en enklare stol som är perfekt att ta med på semestern. Den väger lite, är lätt att fälla ihop och tar lite plats vid förvaringen.

Olika användningsområden

Det går att använda campingstolen till ditt campingbord när du ska äta, spela spel eller umgås med vänner utanför din husbil eller campingplats. Du kan också använda campingstolen utan bord för att sola, läsa eller bara koppla av. När du är färdig fäller eller viker du enkelt ihop stolen i ett stycke och ställer undan den på lämplig plats i husbilen. Stolen blir platt och tar därför liten plats, vilket är en fördel när du vill effektivisera vid små ytor.

Många använder också campingstolen som en extrastol vid till exempel kalas eller andra stora sammankomster. Den är också lätt att ta med till stranden, barnens fotbollsmatch, till en konsert eller vid andra tillställningar där du kan behöva vila benen en stund.

Storlek, design och material

Det finns flera varianter av campingstolar. Många campingstolar har en ram i aluminium, plastdetaljer och ett slitstarkt och väderokänsligt tyg som andas. För högre bekvämlighet kan du välja en stol med nackkudde. Vissa har även öljetter med elastiska band för en mer bekväm sittställning. Väljer du en campingstol som är mer av en klappstol så har många en aluminiumram med en plastsits.

Vissa stolar har högt ryggstöd för lite mer bekvämlighet och andra ett lite lägre. Ska du ha en campingstol som passar till ett campingbord ska du välja en stol som har en sits med en höjd på minst cm från marken.

Vissa stolar har olika positionsställningar så att du till exempel kan luta den bakåt när du behöver byta ställning eller solar. Andra har avlastningsbord för dryck som du monterar på benen.

En enklare stol har ofta en maxvikt på 110 kg medan en med lite bättre kvalitet kan ligga på 140 kg. Stolarna väger ofta mellan 2 kg och 6 kg beroende på material, design och kvalitet.

En del stolar fälls ihop till platt läge, andra som ett rör. Vissa stolar kommer med väska som gör det enklare att bära eller som skydd vid förvaringen.

Bästa campingstolen till husbil och husvagn.

Skötselråd av campingstol

När du har använt campingstolen rengör du den med tvål och vatten. De flesta stolar tål regn och klarar att vara utomhus, men de flesta ska tas in under vintern när det är kallare väder.

Illustration av olika sorters campingstolar.

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil


Redaktionen
Husbil.se