Bästa för flera
Bestway uppblåsbar soffa svart

En svart och mjuk soffa som kan göras om till liggande luftmadrass.

Produktegenskaper

 • 2-sitssoffa
 • Går att fälla ut till liggande läge
 • Tillverkad i PVC-material

Produktöversikt

Bestways uppblåsbara soffa i svart PVC-material är en bekväm möbel. Du kan använda den i husbilen, i förtältet och utomhus – där du bestämmer dig för att vilja vara för stunden. Soffan passar för två vuxna och går också att fälla ut i liggande läge. Du blåser upp den med luftpump.

Storlek: B 140 cm x D 100 cm x H 75 cm

Vikt: 4,5 kg


Bästa enkla
SoftyBag Original

En stilren, enkel och mycket populär uppblåsbar soffa.

Produktegenskaper

 • Tar liten plats
 • Enkel att blåsa upp
 • Tillverkad i slitstarkt material

Produktöversikt

SoftyBag Original är en stilren och enkel portabel soffa från svenska SoftyBag. Den tar lika stor plats som en necessär i hopfällbart läge. Den tar bara några sekunder att fylla den och det gör du genom bara några drag i luften. Du kan ha den utomhus eller varför inte som extrasäng i husbilen? Soffan håller i 12 timmar, sedan får du fylla den på nytt. Den uppblåsbara soffan finns i flera färger och levereras med en förvaringspåse.

Maxlast: 200 kg

Vikt: 760 gram

Storlek:L 175 x B 75 x H 50 cm


Bästa fåtöljen
Outwell Lake Huron Inflatable Chair

En bekväm uppblåsbar fåtölj med avtagbart överdrag.

Produktegenskaper

 • Snygg uppblåsbar fåtölj
 • Avtagbart överdrag i PU-material
 • Blåses upp med inbyggd 230 voltspump

Produktöversikt

Den uppblåsbara fåtöljen Lake Huron Inflatable Chair från Outwell ger dig lika sköna stunder utomhus som inomhus. Det är en snygg fåtölj med breda armstöd för bättre komfort. Fåtöljen har ett mjukt och bekvämt avtagbart överdrag i PU-material. Du blåser enkelt upp soffan med en inbyggd 230 voltspump. Vill du hellre blåsa upp den manuellt så följer även ett munstycke för detta med. Soffan kommer i en bra förvaringsväska.

Maxvikt: 115 kg

Vikt: 6,6 kg

Storlek: L 100 cm x B 83 cm x H 74 cm


Bästa för barn
Disney Frost 2 uppblåsbar soffa

En uppblåsbar soffa för barn med motiv från Frost 2.

Produktegenskaper

 • Enkel att blåsa upp
 • Kan även fällas ut till bäddsoffa
 • Tvättbart överdrag

Produktöversikt

Den uppblåsbara soffan från Disney Frost 2 är en favorit bland de små barnen i familjen som älskar Anna och Elsa. Det är en bekväm soffa i barnmodell som är lätt att blåsa upp med luftpump. Du kan även fälla ut den till en bäddsoffa. Överdraget går att tvätta i maskin. Luftpump ingår inte. Det är en bra möbel att ha i förtältet när barn eller barnbarn vill ha en bekväm stund.

Storlek: 26 cm x 68 cm x 105 cm


Köpguide: Så väljer du rätt uppblåsbara soffa till husbilen

Köp en uppblåsbar soffa till din husbil för att få en extra möbel att sitta eller vila i. Det finns flera modeller att välja mellan beroende på vad du är i behov av. En uppblåsbar möbel är lätt att ta med på semestern, är enkel att blåsa upp och tar liten plats när du inte använder den.

Uppblåsbar soffa – detta kan du använda den till

Det kan vara skönt att få en extra möbel att ta fram vid behov när du är på semester med husbilen. Välj gärna en soffa som klarar av att vara utomhus och som är tålig även om underlaget är lite vasst eller ojämnt. Den uppblåsbara soffan kan placeras utomhus, i förtältet eller husbilen om du har plats för det. Du kan också ta med den till stranden att sola i och vissa tål vatten och flyter. Det finns modeller som är en kombinerad soffa och säng som går att fälla ut. 

Köp en uppblåsbar soffa till husbil.

Så blåser du upp soffan

Det ska vara enkelt att få en bekväm semester. Vissa uppblåsbara soffor blåser du snabbt upp på bara några sekunder med enkla armrörelser. Du öppnar luftintagen och för några svepande rörelser genom luften. Du behöver inte springa för att få in luften. Du förseglar den genom att rulla ihop en del så att soffan blir tajt och spänner med en rem. När du är färdig med soffan öppnar du ventilerna igen och låter luften pysa ut. De enklare sofforna som fyller sig själva med luft håller vanligtvis 10-12 timmar innan du måste fylla på med ny luft. Andra lite mer rejäla uppblåsbara soffor för husbilen pumpas upp med en inbyggd elektrisk pump eller annan extern pump.

Storlek och material

En uppblåsbar soffa till husbil är ofta liten och smidig att ta med i packningen. Det finns soffor i alla möjliga färger och modeller. Vissa liknar mer en traditionell soffa som du har hemma i vardagsrummet med plats för två eller fler personer. Andra soffor är enklare modeller som mer liknar en madrass med plats för en person. De flesta sofforna är gjorda av ett tåligt material som till exempel polyester och klarar att vara utomhus. Det finns även de som du kan ta av överdraget på och tvätta på låg temperatur i maskin. De uppblåsbara sofforna klarar allt från en maxvikt på 100 kilo upp till 300 kilo för de mest tåliga.

Läs också: Förtält till husvagn – därför ska du köpa detta

Läs också: Välj rätt campingstol till din husbil

Läs också: Köpa hängmatta till camping – hitta rätt modell


Redaktionen
Husbil.se