Justeras med motor
Thule lift V16 cykelhållare

Ett stabilt cykelställ som monteras bak på husbilen.

Produktegenskaper

  • Monteras bak på husbilen
  • Kan höjas och sänkas med motor
  • Låsbar cykelhållare

Produktöversikt

Thule lift V16 är en solid och stabil cykelhållare som monteras på husbilens baksida. Den är särskild lämplig för elcykel men eftersom hjulhållarna är justerbara går det också bra att hänga på både vanliga cyklar och barncyklar. Med hjälp av en motor som ansluts till 12 voltsuttaget kan du sänka och höja hållaren för lättare lastning. Cykelstället går att låsa.

Kapacitet: 2 cyklar

Maxvikt: 50 kg


Passar elcyklar
Fiamma Carry-Bike PRO C E-Bike

En cykelhållare till husbil i robust konstruktion med justerbar höjd.

Produktegenskaper

  • Justering av monteringshöjd
  • Passar till husbilar med fönster
  • Levereras med skenor till elcykel

Produktöversikt

Fiamma Carry-Bike PRO C E-Bike monteras på baksidan av husbilen och funkar för husbilar med bakåtvända fönster som kan öppnas. Höjden kan justeras mellan 40 och 50 cm. Du får med skenor för 2 elcyklar.

Kapacitet: 2 cyklar

Vikt: 9,9 kg

Maxvikt: 60 kg


Köpguide: Så väljer du rätt cykelställ till husbil

Vill du ta med dig familjens cyklar när du ska iväg på husbilssemester? Inga problem – ett cykelställ till husbil gör det möjligt. Köper du ett cykelställ slipper du ha cyklarna inne i husbilen eftersom dessa både smutsar ner och tar mycket plats. I vårt urval ger vi dig exempel på både bra Thule cykelhållare och Fiamma cykelhållare.  

Så använder du ett cykelställ

Cykelställ för husbilar monteras för det mesta på husbilens bakgavel, vanligtvis på förmonterade skenor. Det är också viktigt att väggen är förstärkt. Cykelhållaren har oftast plats för 2-4 cyklar som spänns fast ordentligt. Vill du ha en ännu säkrare konstruktion kan du köpa ett med lås som både håller cyklarna på plats under körning och minskar risken för stöld. Det finns modeller som är anpassade till mer runda husbilar, till de som har fönster och varianter som är höj- och sänkbara för att justera höjden. Välj en hållare med justerbara skenor för att bättre kunna montera cyklarna.

Cykelställ och cykelhållare till husbil.

Material och storlek

Cykelställ till husbilar är ofta gjorda i stadigt aluminium och sätts fast med rostfria skruvar. Cykelhållaren har en maxvikt som du måste följa och den brukar ligga på runt 50-60 kilo. Hållaren väger runt 6-10 kilo.

Fler alternativ på cykelställ

Att ha en cykelhållare på husbilen gör också husbilen längre. Vill du ta med cyklarna men vill varken ha dem inne i husbilen eller hängandes på baksidan kan garaget, om det finns ett sådant, vara ett bra förvaringsutrymme. Det finns cykelställ som är anpassade till husbilens garage vilket också ger cyklarna lite mer skydd. Du kan också ha cyklarna på dragkroken, men då gäller det att välja ett som är kompatibelt med din husbil. 

Är du hellre intresserad av cykelställ till husvagn? Läs då: Välj rätt cykelställ till husvagn


Redaktionen
Husbil.se