Bästa med dubbelsteg
ProPlus två fotsteg till husbil

Ett fotsteg med två halkfria steg för enkel instigning.

Produktegenskaper

  • Fotsteg med två steg
  • Steg med antislip
  • Består av starka stålrör

Produktöversikt

ProPlus fotsteg med två stegsatser gör det enkelt för dig att ta dig i och ur husbilen eller husvagnen. Den är gjord av starka stålrör och har steg med antislip. Är marken ojämn kan du köpa till plastfötter som gör fotstegen extra stabil. När du inte använder husbilen kan du ta med dig fotstegen hem och använda även där. ProPlus är ett varumärke som säljer ett stort utbud av tillbehör till husbil, husvagn, bilar och underhållsprodukter.

Storlek: H 38 cm x B 50 cm

Maxvikt: 150 kg


Bästa med ett steg
ProPlus ett fotsteg hopfällbart

Ett fotsteg till husbil i metall som underlättar när du går i och ur, som går att fälla ihop när det inte används.

Produktegenskaper

  • Fotsteg till husbil i metall
  • Ett steg
  • Går att fälla ihop

Produktöversikt

ProPlus hopfällbara fotsteg med ett steg är i stadig metall. Med det här fotsteget kommer du lättare och säkrare in och ut ur husbilen eller husvagnen. När steget inte används är det lätt att fälla ihop och tar liten plats i husbilen. Du kan dessutom använda fotsteget till fler saker eftersom den är lös. ProPlus är ett varumärke som säljer ett stort utbud av tillbehör till husbil, husvagn, bilar och underhållsprodukter.

Storlek: H 19,5 cm x B 49 cm


Bästa i plast
Milenco dubbelt fotsteg – large

Ett robust och stabilt fotsteg i plast.

Produktegenskaper

  • Dubbelt fotsteg i plast
  • Stabilt, robust och hög maxvikt
  • Mönstrade slitbanor som förhindrar halka

Produktöversikt

Milencos dubbla fotsteg till husbil och husvagn är ett bra alternativ av steg i plast. Det är ett stabilt och robust fotsteg med mönstrade slitbanor som hindrar att du halkar när du går in i husbilen. Du kan dessutom stå på kanten utan att trappan välter. När du inte använder fotsteget kan du vända på det och placera väskor eller andra saker i det för att spara plats. Fotsteget finns även i en mindre storlek om det skulle passa dig bättre. Milenco är ett brittiskt företag som sedan 1993 gjort säkerhetsprodukter för husbil och husvagn.

Storlek: B 64 cm x H 38 cm x D 73 cm

Vikt: 4,5 kg


Köpguide: Så väljer du rätt fotsteg till husbil

Har du långt mellan husbil och mark och saknar inbyggt fotsteg? Det finns lösa fotsteg eller trappsteg att köpa så att du inte snubblar till eller ramlar när du ska ta dig in eller ut ur husbilen.

Så använder du lösa fotsteg till husbil

Det finns många anledningar till att köpa ett fotsteg för in- och utstigning ur husbilen. Du placerar fotsteget utanför dörren och använder det som en pall eller trappa för att lättare komma upp i husbilen eller husvagnen. Har du inget inbyggt steg så är detta den enklaste varianten att köpa. 

Fördelar med ett löst fotsteg

Det kan vara enklare att köpa ett löst fotsteg än att montera dit ett nytt om det gamla gått sönder eller om du saknar ett sedan tidigare. Du kan samtidigt dra nytta av fotsteget vid fler tillfällen, som när du eller någon i familjen behöver komma högre upp för att nå. Det kan också bli en extra sittplats.

Ett eller två steg?

Det finns steg med ett eller två steg. Välj det fotsteg som passar din husbils storlek bäst. Har du en högre husbil eller små barn som lätt kan snubbla om det är ett mellanrum kan det vara bra att köpa ett med dubbla steg. Ibland kan det räcka med en mindre pall. Mät mellanrummet mellan din husbil och marken för att se vilken storlek som passar dig bäst.

Hopfällda steg

Vill du spara plats ska du köpa ett fotsteg som går att fälla ihop. Ett vikbart fotsteg blir platt och går lättare att stuva undan när du kör eller inte har behov av det.

Plast, aluminium eller stål

Fotsteg finns i flera olika hållbara material. De vanligaste är plast, aluminium eller stål. Många har en yta av till exempel gummi eller annat halkskydd för att du inte ska snubbla och slå dig om det är halt ute. På vissa modeller kan du köpa till plastfötter som gör steget ännu säkrare om marken är blöt och förhindra att du sjunker ner.

Hur många kilo klarar ett fotsteg?

Det är viktigt att hålla koll hur många kilo ditt fotsteg klarar av. Är det för tunt finns det också risk att det spricker eller på annat sätt ger vika vid högre tyngd. Det flesta fotsteg till husbil har en maxvikt runt 150 kilo.

Så väljer du rätt fotsteg till husbil.

Läs också: Köpa fotsteg för fast montering till husbil


Redaktionen
Husbil.se