Bästa 12 volt
Thule Single Step 12V 550

Ett elektriskt fotsteg till husbil för fast montering.

Produktegenskaper

  • Fotsteg för fast montering
  • Elektrisk med 12 voltsmotor
  • Halkfri gummibeläggning

Produktöversikt

Thule Single Step 12V 550 är ett fotsteg för fast montering till din husbil eller husvagn. Med det här fotsteget behöver du inte ha någon lös trappa som tar stort förvaringsutrymme när du inte använder den. Det är ett fotsteg som du enkelt fäller in och ut med en 12 voltsmotor. Steget är gjort i anodiserad aluminium och har en halkfri gummiyta vilket är att föredra dagar då det regnar.

Storlek: H 22 cm x B 55,1 cm

Vikt: 4,8 kg


Bästa skjutbara
Thule Slide Out Step V18 12V – 550

Ett elektriskt fotsteg för montering till husbil i aluminium.

Produktegenskaper

  • Fotsteg för fast montering
  • Elektriskt med 12 voltsmotor
  • Aluminium med halksäkra remsor

Produktöversikt

Thule Slide Out Step V18 12V – 550 är ett motoriserat fotsteg till husbil och husvagn. Fotsteget i aluminium glider automatiskt ut och styrs av en 12 voltsmotor. För att minska risken för att halka när du kliver i eller ut ur husbilen har steget halksäkra remsor. Skulle husbilen drabbas av strömavbrott kan du fälla in steget utan verktyg.

Storlek: B 59,7 cm

Vikt: 6,9 kg


Bästa manuella
Thule Slide-Out Step Manual 400

Ett fotsteg för montering till husbil som du fäller ut för hand.

Produktegenskaper

  • Fotsteg för montering
  • Manuell utfällning
  • Går att montera på flera höjder

Produktöversikt

Thule Slide-Out Step Manual 400 är ett fotsteg till husbil för montering. Fotsteget i aluminium fälls ut för hand och gör det lättare för dig att kliva in i husbilen. Hörnen på steget är rundade och lyser i mörker. Det finns monteringsbeslag till flera olika höjder för att passa just din husbil.

Storlek: B 48,5 cm

Vikt: 4,7 kg


Köpguide: Så väljer du rätt fotsteg för fast montering till husbil

Det är alltid en bit mellan din husbilsingång och marken. Ett fotsteg till husbil gör det lättare för dig att komma åt husbilen. Saknar du ett fotsteg kan du köpa och eftermontera detta. Ett eftermonterat fotsteg är en bra investering och det finns både elektriska fotsteg och manuella fotsteg. Vi hjälper dig att välja rätt modell.

Så fungerar ett fotsteg för fast montering

Ett fotsteg för fast montering sitter under husbilens ingång och fälls eller glider ut när du ska använda det. För att inte halka när du kliver på det har det ofta en halkfri yta av till exempel gummi eller halkfria remsor. Det finns fotsteg med både ett och två steg beroende på hur långt det är till marken och modell.

Fördelar med ett fotsteg för fast montering

Vill du ha en riktigt bekväm campingsemester och slippa hoppa för att komma i eller ur husbilen ska du köpa ett fotsteg. Det finns de som föredrar lösa fotsteg som liknar en trappa eller pall eftersom de är mer prisvärda och smidiga att hantera. Men ett infällbart fotsteg för montering är ett smart val eftersom de är av hög kvalitet och sitter fast och går därför inte att glömma.

Manuellt fotsteg till husbil

Ett manuellt fotsteg till husbil fäller du ut för hand. Du behöver inte ha tillgång för ström för att fälla ut det och det går ofta snabbt och smidigt.  

Elektriskt fotsteg till husbil

Ett elektriskt fotsteg är smidigt då det fälls ut med en elektrisk 12 voltsmotor. När du trycker på knappen fälls steget in eller ut. Många är skyddade med överbelastningsskydd, inbyggt klämskydd och varningsljus när steget är utfällt. Skulle du stå utan el går det ofta att fälla in och ut steget manuellt.

Köpa monterat fotsteg till husbil - så väljer du rätt.

Material

De flesta monterbara fotstegen till husbilar har en stålkonstruktion och steg i aluminium. De är hållbara och klarar en hög maxvikt eftersom de är ordentligt fastsatta under din husbil.  

Läs också: Köpa lösa fotsteg till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se