Bäst i test
WeCamp husbilsöverdrag - Medium High

Snyggt husbilsöverdrag som skyddar mot smuts under vinterförvaringen.

Produktegenskaper

 • Vattentätt och UV-beständigt material
 • Maxlängd på husbilen: 7,5 meter
 • Skydd i 4 lager
 • Storlek: L 650 x B 259 x H 274 cm
 • Dragkedja på ena sidan

Produktöversikt

Vi har utsett WeCamp husbilsöverdrag - Medium High till bäst i test. Det passar till dig som har en normalstor husbil med en maxlängd på 6,5 meter. Det ger ett bra skydd mot både smuts och skador och är perfekt att ha över husbilen under vinterförvaringen. Det hjälper även till att bevara färgen på husbilens plastdetaljer.

Husbilsöverdraget är i fyra skikt och består av ett vattentätt och UV-beständigt material. Notera att färgen kan blekna över tiden om det utsätts för sol. Längs ena sidan sitter en dragkedja som gör att du kan komma åt husbilen även när överdraget sitter på.

Husbilsskyddet är i måttet L 650 x B 259 x H 274 centimeter. Mät din husbil på utsidan för att se om överdraget passar din husbil. Lägg gärna till några centimeter för att skyddet inte ska strama. Husbilsöverdrag finns i flera storlekar.


Bästa stora
WeCamp husbilsöverdrag - XL High

Större husbilsöverdrag för dig med stor husbil.

Produktegenskaper

 • Skyddar mot smuts och skador
 • Vattentätt och UV-beständigt material
 • Dragkedja på ena sidan
 • Skydd i 4 lager
 • Storlek: L 750 x B 259 x H 274 cm
 • Maxlängd på husbilen: 7,5 meter

Produktöversikt

Har du en stor husbil behöver du ha ett större husbilsöverdrag och då rekommenderar vi WeCamp husbilsöverdrag - XL High. Det är i storleken L 750 x B 259 x H 274 centimeter och passar för dig som har en husbil som har en maxlängd på 7,5 meter.

Husbilsöverdraget är tillverkat av ett vattentätt och UV-beständigt material i fyra lager. Det skyddar husbilen från smuts och skador och är perfekt att använda när du ställt av den för säsongen. Överdraget hjälper även till att bevara färgen på husbilens plastdetaljer. Ena sidan är försedd med dragkedja så att du kommer in i husbilen när överdraget är på.


Bästa premium
Fiamma Cover Premium Large 8 meter

Ett husbilsöverdrag som passar stora husbilar.

Produktegenskaper

 • Skyddar mot UV-strålning, smuts och luftföroreningar
 • Ventilerande material
 • Blixtlås så att du enklare kommer åt husbilen
 • Storlek: L 808 x B 259 x H 274 cm

Produktöversikt

Fiamma Cover Premium Large är ett husbilsöverdrag för husbilar upp till 8 meters längd. Det skyddar mot UV-ljus, smuts och luftföroreningar. Överdraget är tillverkat i ett lätt ventilerande material som förhindrar kondens. Det har blixtlås insydda som gör det enklare att komma åt husbilen. Husbilsöverdraget finns även för husbilar upp till 7,1 meter.


Bästa för campervan
GoCamp vanöverdrag

Vattentätt husbilsöverdrag som skyddar din plåtis på vintern.

Produktegenskaper

 • Vattentätt och UV-beständigt material
 • Justerbar i längd från 600 till 640 cm
 • Skydd i 4 lager
 • Dragkedja i sidan
 • Storlek: L 636 x B 210 x H 255 cm

Produktöversikt

Vill du ha ett överdrag till din campervan rekommenderar vi GoCamp vanöverdrag. Det passar särskilt för Fiat Ducato, men också till andra plåtisar. Det har en justerbar längd från 600 till 640 centimeter.

Husbilsöverdraget är tillverkat av ett vattentätt, andningsbart och UV-beständigt material i fyra skikt. På ena sidan finns en dragkedja så att du kommer åt plåtisen även när överdraget är på. Husbilsöverdraget är i storleken L 636 x B 210 x H 255 cm och väger 9,2 kilo.


Bästa toppskydd
Fiamma Top Cover för husbil

Detta UV-resistenta toppskydd ger ett bra skydd åt din husbil.

Produktegenskaper

 • Slitstarkt och UV-resistent vinyl
 • Fästs med rep
 • Storlek: 850 x 520 cm
 • Transportväska följer

Produktöversikt

Fiamma Top Cover för husbil är ett slitstarkt toppskydd som skyddar övre delen av husbilen. Det består av ett UV-resistent vinyl som skyddar mot solljus och smuts. Det har förstärkta hörn och öljetter som ger snabb montering på taket.

Överdraget är i storleken 850 x 520 centimeter och väger 6,4 kilo. Det följer med en praktisk transportväska på 21 x 32 x 36 centimeter. Rep och gummistroppar köps separat.


Köpguide: Så väljer du rätt husbilsöverdrag

Ett husbilsöverdrag skyddar din husbil när du inte är ute och rullar. Du trär över det inför vinterförvaringen eller när du inte använder husbilen för att behålla livslängden.

Skyddar mot yttre påfrestningar

Ett husbilsöverdrag skyddar din husbil utvändigt och håller både lack och plastdetaljer fina. Skyddet håller smuts, löv, regn, snö och föroreningar borta. Vissa skyddar även mot UV-strålning som gör din husbil solblekt. Ett överdrag till husbil är i ett kraftigt och slitstarkt material med starka sömmar. Vissa är vattentäta och andra är bara vattenavvisande, håll koll på vad som gäller för det som du tänker köpa. För att förhindra kondens och mögel ska du välja ett husbilsöverdrag som är välventilerat och som andas. En vanlig presenning andas inte och kan därför skapa mögel på husbilen. De flesta överdragsskydd kan användas både inomhus i ett garage och utomhus. Snöar det mycket är det dock bra att sopa bort snön så att tyngden på taket inte blir för stor.

Välj rätt husbilsöverdrag till husbilen.

Välj ett husbilsöverdrag som går att öppna

Det finns tillfällen du behöver komma åt husbilen även om du har husbilsöverdraget på. Därför är det bra att välja ett med elastisk fåll eller dragkedjor så att du lätt kommer in. Det finns de som har en eller fler dragkedjor placerade vid dörrarna.

Storlek och material

Husbilsöverdrag består av till exempel akryl, polypropylen och SFS. Det består av tre skikt som ger skydd mot olika saker. Det yttersta lagret består av en mjuk yta som skyddar mot UV-strålning. Mellanlagret är en film som andas och som gör att kondens kan komma ut men som inte släpper in någon väta. Lagret som är närmast husbilen är ett mjukt och repfritt skikt. När du ska köpa ett husbilsöverdrag är det bra att ha koll på husbilens längd, bredd och höjd för att få rätt storlek. Välj sedan ett överdrag som är 10 cm större, både på längden och bredden. Köp hellre ett som är lite för stort än ett som inte täcker hela din husbil. Många kommer med snören eller remmar som håller skyddet ordentligt på plats när det blåser.

Inför vinterförvaringen och montering

Gör rent husbilen ordentligt innan du sätter på husbilsöverdraget för att inte få repor eller riskera att bakterier sprider sig. Behandla gärna med en vaxprodukt för extra skydd. Sedan drar du på överdraget. Många har en elastisk fåll och dragkedjor för att monteringen ska gå lättare. Inför vinterförvaringen är det också bra att göra rent inne i husbilen, tömma den på vatten och eventuellt sängkläder och andra känsliga tillbehör.


Redaktionen
Husbil.se