Till mindre husbilar
Carpoint Camper husbilsskydd S 5,7 meter

Ett bra husbilsöverdrag för mindre husbilar i 3 lager som andas och skyddar mot UV-strålar, regn och snö.

Produktegenskaper

  • Skydd i 3 lager
  • Skyddar mot UV-strålar, regn, snö och damm
  • Andningsbart material

Produktöversikt

Carpoints husbilsöverdrag är ett skydd i 3 lager som är gjort i ett material som andas. Skyddet passar mindre husbilar som är upp till 5,7 meter långa. Det skyddar husbilen mot UV-strålar, regn, vind, snö och damm. Du kan rulla upp det på båda sidorna för att enklare komma åt husbilen när skyddet är på. Det har en perfekt passform med elastiska band och justerbara remmar. Husbilsöverdraget finns även för 6,1 meter och 8,5 meter.

Mått: 570 cm x 238 cm x 270 cm

Maxlängd på husbil: 5,7 meter


Flera storlekar
ProPlus Camperskydd 7 meter

Ett vattentätt och UV-resistent husbilsöverdrag som andas och skyddar din husbil när du inte kör med den.

Produktegenskaper

  • Skydd i 3 lager
  • Vattentätt och UV-resistent
  • SFS-tyg som andas

Produktöversikt

ProPlus husbilsöverdrag består av ett 3-skikts SFS-tyg som andas och minskar risken för mögel. Det passar för husbilar som är max 235 cm breda och 270 cm höga. Du kan använda det både inomhus och utomhus. Husbilsöverdraget skyddar mot regn, snö, damm, smuts och UV-strålar. Skyddet har elastiska band för bättre passform och sidoslipar vid öppningarna för att du enklare ska komma åt husbilen när överdraget sitter på. Överdraget finns i både mindre och större storlekar.

Maxlängd på husbil: 7 meter


Passar stora husbilar
Fiamma Cover Premium Large 8 meter

Ett husbilsöverdrag som passar stora husbilar med skydd mot UV-strålning, smuts och luftföroreningar.

Produktegenskaper

  • Skyddar mot UV-strålning, smuts och luftföroreningar
  • Ventilerande material
  • Blixtlås så att du enklare kommer åt husbilen

Produktöversikt

Fiamma Cover Premium Large är ett husbilsöverdrag för husbilar upp till 8 meters längd. Det skyddar mot UV-ljus, smuts och luftföroreningar. Överdraget är tillverkat i ett lätt ventilerande material som förhindrar kondens. Det har blixtlås insydda som gör det enklare att komma åt husbilen. Husbilsöverdraget finns även för husbilar upp till 7,1 meter.

Storlek: L 808 cm x B 259 cm x H 274 cm

Maxlängd på husbil: 8 meter


Köpguide: Så väljer du rätt husbilsöverdrag

Ett husbilsöverdrag skyddar din husbil när du inte är ute och rullar. Du trär över det inför vinterförvaringen eller när du inte använder husbilen för att behålla livslängden.

Skyddar mot yttre påfrestningar

Ett husbilsöverdrag skyddar din husbil utvändigt och håller både lack och plastdetaljer fina. Skyddet håller smuts, löv, regn, snö och föroreningar borta. Vissa skyddar även mot UV-strålning som gör din husbil solblekt. Ett överdrag till husbil är i ett kraftigt och slitstarkt material med starka sömmar. Vissa är vattentäta och andra är bara vattenavvisande, håll koll på vad som gäller för det som du tänker köpa. För att förhindra kondens och mögel ska du välja ett husbilsöverdrag som är välventilerat och som andas. En vanlig presenning andas inte och kan därför skapa mögel på husbilen. De flesta överdragsskydd kan användas både inomhus i ett garage och utomhus. Snöar det mycket är det dock bra att sopa bort snön så att tyngden på taket inte blir för stor.

Välj rätt husbilsöverdrag till husbilen.

Välj ett husbilsöverdrag som går att öppna

Det finns tillfällen du behöver komma åt husbilen även om du har husbilsöverdraget på. Därför är det bra att välja ett med elastisk fåll eller dragkedjor så att du lätt kommer in. Det finns de som har en eller fler dragkedjor placerade vid dörrarna.

Storlek och material

Husbilsöverdrag består av till exempel akryl, polypropylen och SFS. Det består av tre skikt som ger skydd mot olika saker. Det yttersta lagret består av en mjuk yta som skyddar mot UV-strålning. Mellanlagret är en film som andas och som gör att kondens kan komma ut men som inte släpper in någon väta. Lagret som är närmast husbilen är ett mjukt och repfritt skikt. När du ska köpa ett husbilsöverdrag är det bra att ha koll på husbilens längd, bredd och höjd för att få rätt storlek. Välj sedan ett överdrag som är 10 cm större, både på längden och bredden. Köp hellre ett som är lite för stort än ett som inte täcker hela din husbil. Många kommer med snören eller remmar som håller skyddet ordentligt på plats när det blåser.

Inför vinterförvaringen och montering

Gör rent husbilen ordentligt innan du sätter på husbilsöverdraget för att inte få repor eller riskera att bakterier sprider sig. Behandla gärna med en vaxprodukt för extra skydd. Sedan drar du på överdraget. Många har en elastisk fåll och dragkedjor för att monteringen ska gå lättare. Inför vinterförvaringen är det också bra att göra rent inne i husbilen, tömma den på vatten och eventuellt sängkläder och andra känsliga tillbehör.


Redaktionen
Husbil.se
info@husbil.se