Bäst i test
Dometic PerfectKitchen MCK 750 vattenkokare 12 volt

En vattenkokare som kan monteras på väggen för bättre säkerhet.

Produktegenskaper

  • Automatisk avstängning
  • Torrkokningsskydd
  • Kan monteras på väggen eller köksbänken

Produktöversikt

Den svarta vattenkokaren PerfectKitchen MCK 750 från Dometic passar till 12 volt och kopplas in i cigarettuttaget. Vattenkokaren stängs automatiskt av när den är klar och har ett praktiskt torrkokningsskydd. Den har ett indikator så att du ser hur mycket vatten kannan innehåller. Vattenkokaren levereras med ett monteringsfäste för upphängning för en säkrare transport.

Kapacitet: 0,75 liter

Kokningstid: 10-20 minuter

Vikt: 750 gram

Storlek: B 19 cm x H 20,5 cm x D 12,5 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt, 200 watt


Bästa stora
Carpoint vattenkokare 12 volt

En prisvärd och säker vattenkokare med hög kapacitet.

Produktegenskaper

  • Hög kapacitet
  • Automatisk avstängning
  • Torrkokningssäker

Produktöversikt

Carpoints vattenkokare med 12 volt kopplas in i cigarettuttaget. Vattenkokaren är vit med svarta detaljer, är prisvärd och har hög kapacitet för att vara en campingvattenkokare. Den har en automatisk avstängning och är torrkokningssäker för en tryggare användning.

Kapacitet: 1 liter

Vikt: 650 gram

Storlek: B 16,5 cm x H 18,5 cm x D 15 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt


Köpguide: Så väljer du rätt vattenkokare till husbil

En vattenkokare gör det enklare för dig att värma vatten. Det är också ett energieffektivt sätt att få varmt vatten och det finns många användningsområden.

Köp en vattenkokare med 12 volt

För att en vattenkokare ska vara kompatibel med din husbil behöver du välja en med 12 volt. Den kopplar du enkelt in i husbilens cigarettuttaget. Efter en stunds kokning är vattnet tillräckligt varmt och redo att användas. En vattenkokare för 12 volt är oftast lite mindre än en vanlig och tar längre tid att koka upp. En vanlig vattenkokare klarar oftast att värma ungefär 1-1,7 liter åt gången, medan en för husbilen ligger på 0,6-1 liter. Ju högre effekt en vattenkokare har desto snabbare går det att koka upp vattnet. Det går också fortare ju mindre vattenkokare är.

Flera användningsområden för vattenkokaren

Det finns många bra användningsområden att ha en vattenkokare till och många anser att detta är en nödvändig kökspryl när du är iväg med husbilen. Du kan koka vatten till en kopp te och föredrar du kaffe så är det lätt att blanda till en kopp med några skedar pulverkaffe. Har du barn som äter välling är det smidigt att göra iordning en flaska på kvällen. Eller en soppa eller varma koppen till dig själv. För att spara energi kan du förkoka till exempel pastavattnet. Är du osäker på om ditt vatten är drickbart kan du koka det så att alla bakterier garanterat försvinner.

Energismart att använda en vattenkokare

Vattenkokare är effektiva och har låg energianvändning. Vill du tänka ännu mer energismart kan du välja en vattenkokare som är lagom stor för dig och en där du kan anpassa temperaturen.

Att tänka på – säkerhet och funktioner

När vattnet når sin kokpunkt kan det vara upp till 100 grader varmt. Tänk då också på säkerheten när du är ute och kör – så att vattenkokaren inte välter. Många kommer med en bottenplatta och vissa går att montera på köksbänken eller väggen för en säkrare transport. De flesta moderna vattenkokarna stänger av sig när vattnet når kokpunkten och har en säkring mot torrkokning. Se till att den har ett bra handtag, är lätt att hälla ur och inte är för tung att lyfta. Det är en fördel om det finns en synlig skala så att du ser hur mycket vatten du har fyllt på. Vissa vattenkokare har en varmhållningsfunktion som bevarar vattnet varmt en längre tid.

Hur gör jag rent vattenkokaren?

När du använder vattenkokaren får den också kalkavlagringar från vattnet. Det finns flera sätt att kalka av den på. Kalk är basiskt så det lättaste är att använda till exempel citronsyra eller ättika för att neutralisera och bli av med avlagringarna. Koka upp vattnet med syran några gånger och efterkoka sedan för att bli av med resterna. Det är bra att avkalka vattenkokare varannan månad eller när du ser kalken. För att förhindra att det blir kalk ska du alltid tömma vattenkokaren helt efter användningen.

Vattenkokare 12 volt till husbil.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare


Redaktionen
Husbil.se