Bäst i test
VidaXL campingbord

Stabilt bord med plats för sex personer.

Produktegenskaper

 • Plats för sex personer
 • Enkelt att montera
 • Fälls ihop som en väska

Produktöversikt

VidaXLs campingbord är ett stabilt bord med plats för 6 personer. Bordet har en stålram och en vit bordsskiva i ett väderbeständigt HDPE-material som är lätt att torka av. Det går att fälla ihop som en väska med integrerat transporthandtag.

Storlek: L 180 cm x B 72 cm x H 72 cm

Vikt: 11 kg


Bästa lilla
TecTake campingbord

Litet och smidigt bord som går att ha i flera olika höjder.

Produktegenskaper

 • Mindre campingbord
 • Steglöst höjdställbara ben
 • Kompakt i hopfällbart läge

Produktöversikt

TecTakes campingbord är ett stabilt och kompakt campingbord som går att ha i olika höjder, beroende på behov. Bordet har en ram i aluminium och en MDF-bordsskiva som klarar fukt. Detta är ett perfekt matbord för två eller passar fint som avlastningsyta. Dessutom är det enkelt att montera och tar lite plats som hopfällt.

Storlek: L 80 cm x B 60 cm x H 68 cm. Höjden kan bli 50-68 cm
Hopfällbart läge: L 80 cm x B 60 cm x H 5 cm
Vikt: 6,7 kg


Bästa kompakta
Helinox Table One Hard Top

Campingbord med låg vikt och dragspelsvikning som tar liten plats.

Produktegenskaper

 • Hård bordstopp och dragspelsvikning
 • Kompakt som hopfälld
 • Låg vikt och enkel montering

Produktöversikt

Helinox One Hard Top Campingbord är ett omtyckt campingbord hos återförsäljare som Outdoorexperten och hos jämförelsesajterna Prisjakt och Pricerunner. Heliox är ett varumärke som är ledande när det kommer till vandringsstavar och lätta campingmöbler.

Helinox campingbord beskrivs som ett slitstarkt lättviktsbord med hård bordstopp och du kan ta med det på alla typer av utomhusaktiviteter. Campingbordet viks ihop som ett dragspel vilket gör det enkelt att både montera och sedan packa ihop. När det är hopvikt får blir den lika stor som en kebabrulle. Bordet väger endast 980 gram och är i storleken 60 x 40 centimeter. Kapaciteten är på 50 kilo, ramen är gjord av legerade DAC-aluminiumrör och materialet är både väder- och UV-resistent.

Storlek: 60 x 40 cm
Hopfällbart läge längd:
41 cm
Vikt:
980 gram
Kapacitet:
50 kilo


Bästa reglerbara
Arctic Tern Folding Table

Perfekt bord för dig som själv vill välja höjd.

Produktegenskaper

 • Reglerbara ben
 • Plats för fyra
 • Enkel att fälla ihop

Produktöversikt

Folding Table från Arctic Tern är ett smidigt campingbord i navy med plats för fyra personer. Bordet har en lätt aluminiumram och tålig plastskiva. Benen är reglerbara så att du enkelt kan ändra höjd vid till exempel ojämn mark. Bordet är smidigt att fälla ihop efter användning.

Storlek: L 115 cm x B 70 cm x H 75 cm

Vikt: 7 kg


Köpguide: Så väljer du rätt campingbord

Ska du köpa ett campingbord till din husbil? Ett campingbord är perfekt att ta fram när du till exempel ska äta eller behöva en extra avlastningsplats. Du kan lätt duka upp frukosten, lunchen eller middagen precis utanför dörren. Det kanske låter som en enkel sak, men det finns många olika varianter av bord att välja mellan.

Vad är ett campingbord?

Ett campingbord är ett smidigt hopfällbart bord eller klappbord att ta med när du är iväg på semester. Du plockar fram det när du ska använda det och efteråt är det enkelt att fälla ihop och ställa undan. Bordet tar lite plats i hopfällbart läge och eftersom det är platt går det att stuva undan på lämplig plats i husbilen, utan att ta något större utrymme för något annat.

Olika användningsområden

Har du ett större campingbord kan du använda det som till exempel matbord där du kan duka upp en hel frukostbuffé eller middag. Andra bord är lite mindre med plats för bara två personer. Ett mindre sidobord är oftast perfekt som en avlastningsyta för till exempel maten som inte fick plats på det stora bordet.

Bästa campingbordet till husbil och husvagn.

Enkelt att få ihop

De flesta campingbord går att vika ihop på något sätt och det vanligast är att fälla in benen. Att fälla upp campingbordet är enkelt och kräver oftast bara en person. Lika enkelt är det också att fälla ihop det efter användning. Du behöver oftast inga verktyg. Med vissa bord fäller du ihop allt i ett stycke och på andra behöver benen plockas bort. Ibland följer en förvaringsväska med som underlättar transporten av bordet eller som ett extra skydd under förvaringen.

Storlek, design och material

Hur stort campingbordet ska vara beror helt och hållet på ditt behov och hur mycket förvaringsutrymme du har i husbilen. Borden finns i många storlekar och varianter – runda, avlånga eller fyrkantiga. Ibland kan det vara bra med ett lite större bord med plats för många personer. Andra kanske föredrar att köpa ett mindre bord, och i så fall komplettera med ytterligare ett bord vid de tillfällen som man är fler runt bordet. Den som är ute efter ett avlastningsbord kan välja ett mindre bord. Även höjden varierar lite beroende på vad du ska ha bordet till. Ett bord du ska ha en stol till har oftast höjd mellan 60 och 80 cm. Det finns även bord som har reglerbara ben för att matcha ditt behov för högre eller lägre höjd eller om underlaget är ojämnt. Många bord har en ram av stål eller aluminium och en bordsskiva i plast eller annat vädertåligt material.

Vikten på campingborden

Vad bordet väger beror på material och hur robust det är. Ska bordet bara plockas fram och ställas utanför husbilen kanske det går bra att välja ett tyngre bord. Men ska du bära med dig bordet en längre bit kan du välja ett bord med lättare vikt. Det finns också alltid en maxvikt – alltså vad bordet klarar av.

Skötselråd för campingbord

När du har använt campingbordet rengör du det med tvål och vatten. Vissa campingbord klarar av att stå utomhus även vid regn, men de flesta ska tas in under vintern när graderna går ner mot nollan. 

Välja rätt campingbord - illustration.

Läs också: Välj rätt campingbord till din husbil

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil

Läs också: Välj rätt uppblåsbar soffa till husbil


Redaktionen
Husbil.se