Bäst i test
Bosch BHN14N handdammsugare

En snygg och sladdlös handdammsugare som är flexibel att använda.

Produktegenskaper

  • Lätt och sladdlös handdammsugare
  • Tvättbart filter
  • Hög effekt
  • Lång laddningstid

Produktöversikt

Bosch BHN14N är en lätt och sladdlös handdammsugare som gör din husbil fri från damm och smuts. Dammsugaren har ett högt luftflöde och är mycket effektiv. Du kan använda den i 12 minuter åt gången, sedan behöver den laddas. Den har ett tvättbart filter och dammbehållaren är lätt att tömma på smuts.

Vikt: 1,2 kg

Drifttid: 12 minuter

Laddningsstid: 12-16 timmar

Driftspänning: 14,4 volt, NiMH-batteri


Bästa skaftdammsugare
Bissel Skaftdammsugare MultiReach 12V

Skaftdammsugare på 12 volt med en avtagbar handdammsugare.

Produktegenskaper

  • Skaftdammsugare för 12 volt
  • Sladdlös modell
  • Sköljbart vakuumfilter

Produktöversikt

Bissels MultiReach 12V är en sladdlös skaftdammsugare som passar perfekt att ta med i husbilen. Det är en smidig men också kraftfull dammsugare med en spänning på 12 volt. Den har en behållare med en kapacitet på 0,4 liter som är lätt att tömma när den är full. Dammsugaren har även en avtagbar handdammsugaren som gör att du kommer åt även på trånga och svåra ställen i husbilen. Dammsugaren har en laddningstid på åtta timmar och är utrustad med en batteriindikator så att du har koll på tiden. Det fällbara handtaget gör att dammsugaren tar mindre plats när den inte används.

Vikt: 2,5 kg.

Laddningstid: 8 timmar.

Driftspänning: 12 volt.


Köpguide: Så väljer du rätt handdammsugare till husbilen

Det blir lätt smutsigt när du kliver in och ut i husbilen och det är många som bor och äter på liten yta. Köp en handdammsugare till husbil för att lättare hålla rent och snyggt. En bra handdammsugare till husbil suger upp damm, smulor, grus och annan smuts så att du får det skinande rent i husbilen. Den går lika bra att använda för att hålla det snyggt i förtältet. 

Vad är en handdammsugare?

En handdammsugare är en handhållen mindre dammsugare som är lätt i handen. Den går på batteri och är sladdlös och är ett perfekt val av dammsugare till din husbil. Det finns också 2-i-1-dammsugare som består av ett skaft och en avtagbar handdammsugare. Dammsugaren ska suga bra och vara kompakt. De flesta är sladdlösa och då ska du också kika på laddningstiden och hur länge du kan dammsuga innan du måste docka i den i laddningsstationen.

Handdammsugare till husbil - stor köpguide på husbil.se.

Handdammsugare husbil – så använder du den

En handdammsugare till husbil är lätt att använda. När den har laddat klart är den redo att ta sig an dammråttorna i husbilen. Eftersom den är sladdlös bär du den enkelt runt där du behöver dammsuga. Vissa har olika munstycken som är anpassade till exempel smalare utrymmen som du byter på liknande sätt som en vanlig dammsugare. Till en handdammsugare behöver du inte köpa några dammsugarpåsar och innehållet samlas upp i en uppsamlare. Behållaren har vanligtvis en kapacitet på 0,5 liter och när den är full tömmer du innehållet i soporna. En handdammsugare har en batteritid på runt 10-15 minuter beroende på modellens kapacitet. En husbil har inte så stor golvyta så behovet av att ha en dammsugare som håller längre är kanske inte så stort. Väljer du en bättre 2-i-1-handdammsugare kan batteritiden ligga på upp till 50-60 minuter. Vissa kommer med två batterier så att du kan använda dammsugaren ännu längre.

Fördelar med en handdammsugare

Det finns många anledningar till att lämna den stora klumpiga golvdammsugaren hemma när du åker och campar och istället köpa handdammsugare. De flesta som äger en husbil eller husvagn vill maximera boytan och tar därför bort onödiga prylar. Att istället välja en handdammsugare som är liten, kompakt och utan sladd och slang är ett bra val. Eftersom handdammsugaren är liten kommer du också åt i små skrymslen och vrån – allt från besticklådan till höga skåp. Handdammsugaren är också lätt att plocka fram och praktisk när det är dags att städa eller när behovet uppstår i form av smulor på bordet eller grus innanför dörren. Eftersom handdammsugaren är sladdlös slipper du sladdar som trasslar sig och är i vägen. Det innebär också att du inte är beroende av något uttag och att den är lätt att flytta med sig – till förtältet eller kanske grannen. När du inte använder handdammsugaren i husbilen kan du också använda den som ett komplement till din vanliga dammsugare hemma.

Så laddar du en handdammsugare

En handdammsugare utan sladd laddas i en laddstation som du kopplar in i vägguttaget. Ska du ha en dammsugare som är kompatibel med din husbil ska du välja en modell för 12 volt, annars behöver du ha en omvandlare. Hur länge den behöver laddas beror på batteriets kapacitet och det kan vara allt från 4 timmar till 12-18 timmar. Utbudet är inte lika stort, men det finns även dammsugare med sladd som du ansluter i husbilens 12-voltsuttag.

Köpa handdammsugare – att tänka på!

1. Laddningstid och drifttid: Kontrollera hur längre handdammsugaren behöver laddas och hur länge du kan dammsuga. Har du en större husvagn kan det vara en fördel att välja en som du kan köra längre.

2. Ljudet: Är du känslig för ljud kan det också vara en fördel att kolla på hur mycket dammsugaren låter, vilket mäts i decibel. Ett samtal mellan två personer ligger på runt 60 decibel.

3. Kapacitet: Eftersom handdammsugaren är liten har den inte heller lika stor kapacitet som en vanlig dammsugare. Vill du slippa tömma behållaren under dammsugningen ska du välja en som klarar mer smuts.

4. Tillbehör: Vill du använda handdammsugaren för att komma åt mindre utrymmen kan det vara bra att ha ett munstycke som är anpassat efter detta. Kontrollera vad som ingår om du tycker att det är viktigt.

Läs också: Den bästa handdammsugaren 2020 


Redaktionen
Husbil.se