Bäst i test
Dometic PerfectCoffee MC052 kaffebryggare 12 volt

En säker kaffebryggare som rymmer upp till fem koppar.

Produktegenskaper

 • Integrerat transportskydd
 • Värmeplatta med termostat
 • Monteringssats till bord/vägg ingår

Produktöversikt

PerfectCoffee MC052 12 volts kaffebryggare från Dometic rymmer 5 koppar och passar perfekt för husbilen eller husvagnen som ansluts till cigarettuttaget. Det är en svart kaffebryggare med glaskanna, svängfilter för lättare användning och ett integrerat transportskydd för att hålla kannan på plats. Värmeplattan är termostatstyrd för att hålla kaffet varmt en längre tid. För säkrare transport kan du sätta fast bryggaren i väggen eller bordet och en monteringssats följer med.

Antal koppar: 5 st, 625 ml

Vikt: 1,34 kg

Storlek: B 24 cm x H 27 cm x D 15,5 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt, 170 watt


Bästa en kopp
Dometic PerfectCoffee MC 01 kaffebryggare 12 volt

En liten och lätt kaffebryggare som gör en kopp i taget.

Produktegenskaper

 • Liten och lätt kaffebryggare
 • Brygger en kopp åt gången
 • Automatisk avstängning

Produktöversikt

PerfectCoffee MC 01 kaffebryggare från Dometic drivs med 12 volt och kopplas in i cigarettuttaget i din husbil. Det är en liten och lätt kaffebryggare i svart och silver som passar dig som bara vill göra en kopp i taget. Kaffepulvret läggs i ett permanent filter. Efter 10 minuter kan du njuta av en nybryggd kopp kaffe. Det är automatisk avstängning och torrkokningsskydd för säkrare användning.

Antal koppar: 1 st, 125 ml

Bryggtid: 10 minuter

Vikt: 0,8 kg

Storlek: B 13,5 cm x H 19 cm x D 11 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt, 180 watt (måste säkras med 16 A-säkring)


Bästa budget
Camp4 kaffebryggare Levanzo 12 volt

En kompakt och prisvärd kaffebryggare för 4-6 koppar.

Produktegenskaper

 • Fastmonterade lock med vridfunktion
 • Automatisk värmeplatta
 • Antidroppsskydd

Produktöversikt

Kaffebryggaren Levanzo från Camp4 är en prisvärd och kompakt kaffebryggare med 12 volt och är perfekt att ta med till husbilssemestern. Du ansluter den lätt till cigarettuttaget. Bryggaren är elegant i svart och silver. Locket till vattnet och kaffepulvret är fastmonterat med vridfunktion för säkrare transport. Även glaskannans lock är fastmonterat med vippfunktion och kaffefiltret är permanent. Bryggaren har antidroppskydd, värmesäkring och en automatisk värmeplatta för att behålla kaffets värme längre.

Antal koppar: 4-6 koppar, 650 ml

Storlek: B 15 cm x H 24,5 cm x D 23 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt, 170 watt


Bästa handkaffebryggare
Handcoffee kaffekokare 12 volt

En mobil handkaffekokare som brygger kaffe, cappuccino eller latte macchiato.

Produktegenskaper

 • En kopp i taget
 • Smidig handkaffebryggare
 • Brygger kaffe, cappuccino eller latte macchiato

Produktöversikt

Är du ute efter en riktigt smidig kaffebryggare kan du välja Handcoffie som är en handkaffebryggare. Den ansluts enkelt till husbilens cigarettuttag. Efter bara fyra minuter får du en rykande kopp kaffe, antingen en stor eller en liten beroende på kaffesuget. Med samma bryggare kan du också lyxa till det och brygga cappuccino eller latte macchiato.

Antal koppar: 1 kopp, 80/110 ml

Storlek: B 9,2 cm x H 22 cm x D 9,2 cm

Drift och elförbrukning: 12 volt, 140 watt


Köpguide: Så väljer du rätt kaffebryggare till husbilen

Gillar du också att vakna till doften av nybryggt kaffe när du är på semester? Att ha en kaffebryggare i husbilen är ett måste för de flesta kaffedrickare. Den ska vara anpassad till husbilens batteri, säker vid transport och gärna brygga gott kaffe snabbt. Det är enkelt att få en kopp kaffe – det är bara att fylla på med vatten, kaffepulver och trycka på startknappen.

Fördelen med 12 volt

När du är på resande fot har du oftast inte tillgång till ett 230 voltsuttag. Därför är det smart att köpa en 12 volts kaffebryggare som du enkelt kopplar in i husbilens cigarettuttag. Du kan också ta med dig din bryggare som du har hemma, men då måste du använda dig av en omvandlare.

Antal koppar och tid

En vanlig kaffebryggare gör ungefär 8-12 koppar per kanna. En 12 volts kaffebryggare är oftast lite mindre och ger vanligtvis 4-6 koppar. Andra brygger bara en kopp i taget och passar dig som är ensam kaffedrickare. Bryggtiden är ofta också lite längre när du brygger via ett 12 voltsuttag. Du kan också använda vattenkokare om du föredrar pulverkaffe. 

Smarta funktioner

Många kaffebryggare är utrustade med timer så att du kan förinställa bryggaren kvällen innan. Du kan också välja en med droppstop så att du kan ta en kopp innan kaffet har bryggt färdigt, utan att kaffet rinner vidare. De flesta bryggare har en glaskanna, men det finns också termoskannor som håller ditt kaffe varmare längre. Andra har en funktion som eftervärmer kaffet så att det kan stå på ett tag utan att kallna.

Tänk på säkerheten

När du är ute och kör med husbilen är det också viktigt att tänka på säkerheten. Kaffebryggaren får inte glida iväg eller skvätta ut kaffe när du tar ut svängarna eller gör en hastig inbromsning. Många kaffekokare har smarta lösningar för att förhindra att kaffet åker ut och har till exempel transportskydd och fastmonterade lock eller vridlock. En del kaffebryggare monteras på väggen eller i bänken för att sitta säkert.

Kaffebryggare 12 volt till husbil.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare

Läs också: Välj rätt vattenkokare 12 volt


Redaktionen
Husbil.se