Bästa i rostfritt stål
Severin DK 1014 dubbel kokplatta

En dubbel kokplatta till husbil i gjutjärn och rostfritt stål.

Produktegenskaper

 • Dubbel kokplatta i rostfritt stål
 • Steglös temperaturinställning
 • Kontrollampor

Produktöversikt

Severin DK 1014 dubbel kokplatta är ett bra val av kokplatta till husbil. Det är en elektrisk kokplatta i gjutjärn och borstat rostfritt stål med två plattor. Den har en effekt på 2500 watt, steglös temperaturkontroll och kontrollampor. Severin grundades för över 120 år sedan och är en av Europas största tillverkare av elektriska hushållsapparater.

Storlek: L 46 cm x D 29 cm x H 7,7 cm


Bästa kokplatta dubbel
Ariete 994 dubbel kokplatta

En dubbel kokplatta i stål för dig som vill laga mycket på en gång.

Produktegenskaper

 • Dubbel kokplatta i stål och gjutjärn
 • Kan laga mycket på samma gång
 • Passar det lilla köket

Produktöversikt

Ariete 994 dubbel kokplatta är anpassad för dig med ett litet kök och passar utmärkt till husbil. Kokplattan är i stål och gjutjärn och har två kokplattor. Du får plats med två grytor eller stekpannor så att du kan laga flera saker på samma gång. Ariete är ett italienskt företag som startade 1964 och som bland annat gör små köksmaskiner, kaffemaskiner, mixrar och strykjärn.

Storlek: B 53 cm x D 22,5 cm

Vikt: 3,48 kilo


Bästa kokplatta enkel
Tristar KP-6185 en kokplatta

En smidig kokplatta med fem olika inställningar.

Produktegenskaper

 • Kokplatta med en platta
 • Indikationslampa
 • Väger lite

Produktöversikt

Tristar KP-6185 är en kokplatta som passar dig som vill kunna laga mat i din husbil. Det är en elektrisk kokplatta i pulverlackerat stål med en platta och en effekt på 1000 watt. Termostaten har fem inställningar så det är lätt att justera temperaturen. Kokplattan har en indikationslampa så att du ser när den är påslagen. Tristar är ett holländskt varumärke som gör högklassiga men prisvärda hushållsprodukter som till exempel kokplattor och miniugnar.

Storlek: L 23 cm x B 22 cm x H 7 cm

Vikt: 1,5 kilo


Bästa med induktionshäll
Tristar IK-6179 dubbel induktion

En bärbar induktionshäll med två värmezoner som ger snabb värme.

Produktegenskaper

 • Bärbar induktionshäll med två värmezoner
 • Snabb uppvärmning
 • Skydd mot överhettning

Produktöversikt

Tristar IK-6179 är en dubbel induktionshäll som du kan använda som spis i din husbil. De två värmezonerna gör att maten snabbt blir varm. Den är också lättare att rengöra än en kokplatta i gjutjärn. Den har en digital display, en effekt på 3400 watt och en timerfunktion på 180 minuter. Du kan välja mellan åtta olika lägen och den har en justerbar temperatur mellan 60 och 240 grader. Den bärbara spisen har skydd mot överhettning och antiglidfötter för säkrare användning. Tristar är ett holländskt varumärke som gör högklassiga men prisvärda hushållsprodukter som till exempel kokplattor och miniugnar.

Storlek: D 41,5 cm x H 63,5 cm

Vikt: 5 kilo


Fler populära köksblandare från välkända varumärken

Hittade du inte vad du sökte? Besök gärna Tobuy.com via länken nedan – här kan du hitta flera olika kokplattor oavsett vilken modell du är ute efter. Välj mellan välkända varumärken få hjälp att hitta den rätta blandaren.

Se alla kokplattor hos Tobuy.com

Köpguide: Så väljer du rätt kokplatta till husbil

Med en kokplatta kan du enkelt laga varma måltider när du är på semester med husbilen. Kokplattan tar liten plats, är lätt att flytta och det är enkelt att laga mat på den. Vi hjälper dig att bestämma vilken kokplatta som passar dig bäst.

Vad är en kokplatta?

En kokplatta är en liten bärbar spis med en eller två värmeplattor för enklare matlagning. Med kokplattan är det lätt att få varm mat, oavsett var du befinner dig.

Så använder du en kokplatta

Du använder en kokplatta på samma sätt som din spis hemma och du kan laga i princip all form av mat. De två plattorna är vanligtvis 15 cm och 18 cm i diameter och passar vanliga kastruller och stekpannor. Kokplattan går på elektricitet vilket gör att du måste ha tillgång till ström för att kunna använda den. De flesta är med 230 volt vilket gör att du behöver en omvandlare för att göra den kompatibel med batteriet.

Fördelar med en kokplatta

Har du varken plats eller behov av en riktig spis eller miniugn i din husbil kan du köpa en kokplatta. Den väger bara några kilo och är bärbar så den går lätt att flytta. Vill du laga mat inne ena dagen och ute i förtältet nästa så är det inga problem, så länge du har tillgång till ström och kan koppla in den. Med en kokplatta får du möjlighet att laga varma måltider och sparar på så sätt också pengar eftersom du inte behöver gå på restaurang för att äta lagad mat.

Kokplattans egenskaper

En kokplatta har flera egenskaper som kan vara bra att känna till så att du gör rätt val. Vi ger dig de vanligaste här nedan.

Material och funktioner

Kokplattorna är ofta kompakta, lätta och har ett chassit i rostfritt stål. Du kan använda kastruller och stekpannor med platta bottnar i metall, keramik och glas. De flesta kokplattor har justerbara temperaturinställningar så att de kommer upp i den temperatur du önskar. Många har gummifötter för att inte glida, indikeringslampa och överhettningssydd för en säkrare matlagning.

En eller två plattor

De finns kokplattor i gjutjärn med en eller två plattor. Är du ute efter en liten kokplatta kan det räcka med en variant med bara en platta. Kommer du däremot att laga mycket mat så är den med två plattor att föredra för då kan du laga två olika rätter samtidigt.

Gjutjärn eller induktionshäll

Det finns kokplattor med olika egenskaper. De flesta traditionella kokplattorna har uppstickande plattor i gjutjärn. Väljer du istället en med induktionshäll får du en mer energieffektiv kokplatta som snabbare kommer upp i höga temperaturer. De flesta har digital display och touchknappar och en kokplatta med induktionshäll är också lättare att rengöra än en i gjutjärn. Båda varianterna är populära och ett bra val när du ska köpa kokplatta till campingen.

Köpa kokplatta - detta ska du tänka på.

Läs också: Välj rätt miniugn till husbil

Läs också: Bästa gasolkök till husbil


Redaktionen
Husbil.se