Bästa med lock
Parker 3 gasolkök med tändsäkring

Ett vitt gasolkök med lock och tre brännare.

Produktegenskaper

 • 3 brännare
 • Lock som skyddar väggen mot fettstänk
 • Godkänd för inomhusbruk

Produktöversikt

Parkers gasolkök med 3 brännare är ett stabilt portabelt kök som ger dig varm mat när du är iväg med husbilen. Gasolköket är godkänt för inomhusbruk och placeras på köksbänken. Det är i vitlackad färg och emaljerat galler. Locket är avtagbart men den skyddar även väggen mot stänk. När du inte använder spisen kan du fälla ner locket och använda ytan som avlastning. Gasolköket har en inbyggd tändsäkring som stänger av gasen när lågan slocknar. Slang och regulator köps separat. Gasolköket finns även med 2 brännare om det skulle passa bättre.

Vikt: 4360 gram

Storlek: B 60 cm x H 12 cm x D 29,5 cm

Effekt: 3200 watt


Bästa i gjutjärn
Foker gasspis 2 brännare med tändsäkring

Ett gasolkök med 2 brännare i gjutjärn för matlagning i husbilen.

Produktegenskaper

 • 2 brännare
 • Har tändsäkring för säker användning
 • Svart gasolkök i gjutjärn

Produktöversikt

Fokers gasspis med 2 brännare är ett italienskt gasolkök i gjutjärn med enkel gammaldags design. Den är godkänd för användning inomhus vilket gör att du kan laga varm mat i husbilen. Gasolköket har en tändsäkring för att stänga av gasen om lågan slocknar. Slangmunstycke, gasslang och regulator köps separat. Gasolköket finns även att köpa med 1 brännare.

Storlek: 54 x 30 x 10 cm

Effekt: 2,5 kW/brännare


Bästa för utomhusbruk
Primus Atle gasolkök

Ett populärt och uppskattat gasolkök med 2 brännare för utomhusbruk.

Produktegenskaper

 • 2 brännare
 • För utomhusbruk
 • Kommer med lock och bärhandtag

Produktöversikt

Primus Atle är ett populärt och uppskattat gasolkök för utomhusbruk med lock, lås och bärhandtag. Det är enkelt att fälla ihop och bära med sig. Det har två reglerbara lågor med plats för stora stekpannor och grytor. Ett vindskydd skyddar lågan för både enklare och säkrare matlagning. Du tänder gasolköket med automatisk piezotändning.

Storlek: B 300 mm x H 96 mm x L 550 mm

Vikt: 5,2 kg


Köpguide: Så väljer du rätt gasolkök till husbilen

Dra inte ner på lyxen när du är iväg och campar och köp ett gasolkök till husbilen. Då kan du unna dig varm mat på tallriken hela semestern.

Vad är ett gasolkök?

Ett gasolkök till husbil är ett portabelt och enklare kök som drivs på gasol. Gasspisen består vanligtvis av 1-3 brännare att laga mat på och finns i flera olika storlekar och utseenden. Många gasolkök har en piezo-tändning, som är en automatisk tändning. För en säkrare användning är det också bra att välja en modell som har tändsäkring, vilket betyder att gasen stängs av om lågan slocknar. När du inte använder husbilen kan du ta med dig gasolköket eller campingköket hem och använda om det till exempel skulle bli strömavbrott.

Gasolkök till husbilen, perfekt när du vill laga varm mat.

Så används ett gasolkök

Ett gasolkök drivs av gasol, vilket betyder att du inte behöver ha tillgång till elektricitet. På så sätt sparar du husbilens elförbrukning. Du ansluter brännaren till en gasolflaska som finns att köpa på bensinstationen eller andra välsorterade butiker. Sedan är det bara att placera stekpannan eller kastrullen du ska laga maten i och laga den precis som vanligt. Du ändrar effekt genom att vrida på reglaget som ökar eller minskar eldlågan. Det finns gasolkök som är avsedda och godkända för inomhusanvändning. Men det finns också många modeller som endast får användas för utomhusbruk. Det är viktigt att ta reda på vad den modellen du väljer är avsedd för.

Gasolkök för inomhusbruk

Ett gasolkök som är godkänt att använda inomhus placeras på en av husbilens bänkskivor. Köket är säker att använda och har alltid en tändsäkring som gör att gasen stängs av om lågan slocknar. Däremot är det viktigt att ha bra ventilation och att tänka på brandrisken eftersom det är en öppen eldlåga som används.

Gasolkök för utomhusbruk

Köper du ett gasolkök som är avsett att användas utomhus ska du inte heller använda det i din husbil. Då får du använda det i förtältet, utanför husbilen eller om du är iväg på en campingtur. Välj gärna ett gasolkök med piezotändning som är automatisk tändning och med vindskydd för lättare och säkrare matlagning. 

Köpa gasolkök – viktigt att tänka på

 • Kontrollera om gasolköket är avsett för inomhusbruk eller endast utomhus. Följ alltid anvisningarna.
 • När du använder gasolköket inomhus är det viktigt med bra ventilation och att kontrollera gasolflaskorna med jämna mellanrum. Investera gärna i ett gaslarm som varnar om gasol läcker ut.
 • När du köper ett gasolkök är det vanligt att du får köpa regulatorset med slangmunstycke, gasslang och regulator separat. Gasolen köper du också utöver.

Läs också: Hantera gasolen rätt i husbilen

Läs också: Köp ett stormkök – årets julklapp 2020

Läs också: Omnia ugn – ugn på spisen

Läs också: Gasolgrill camping – så väljer du rätt gasolgrill

Läs också: Välj rätt miniugn till husbil

Läs också: Köpa kokplatta till husbil


Redaktionen
Husbil.se