Bästa med keramisk häll
Wilfa EMC-3000 bänkspis

En miniugn med keramisk spishäll med under- och övervärme.

Produktegenskaper

 • Miniugn på 20,5 liter
 • Har både under- och övervärme
 • Har en keramisk spishäll

Produktöversikt

Wilfa EMC-3000 bänkspis är en miniugn med en keramisk spishäll. Ugnsvolymen är 20,5 liter och detta är ett utmärkt val för dig som vill unna dig god och varm mat under husbilssemestern. Den har en timerfunktion på 90 minuter och både över- och undervärme med grillfunktion. Du kan få en temperatur mellan 50 och 250 grader. De två kokplattorna ovan ugnen har sex effektsteg och blir varma på bara några sekunder. Plåt och grillgaller ingår. Wilfa är ett norskt företag som grundades 1948 och som erbjuder ett stort utbud av småelsprodukter till köket.

Kapacitet: 20,5 liter

Storlek: H 33 cm x B 58 cm x D 34 cm

Vikt: 19,3 kilo


Bästa stora
Severin miniugn TO 2066 XXL

En större miniugn med en volym på 60 liter.

Produktegenskaper

 • Miniugn på 60 liter
 • Kommer med rotisseri och pizzasten
 • Varmluftsfunktion

Produktöversikt

Severin miniugn TO 2066 XXL passar dig som är ute efter en lite större miniugn till husbilen. Den har en ugnskapacitet på 60 liter, över- och undervärme, varmluftsfunktion, invändig belysning och nonstickbeläggning för lättare rengöring. Ugnen kan komma upp i temperaturen om 230 grader. Ugnen kommer med en pizzasten, rotisseri i rostfritt stål, grillställ, bakplåt och smulbricka för lättare rengöring. Den har även en timerfunktion. Severin är ett företag som grundades för över 120 år sedan och är en av Europas största tillverkare av elektriska hushållsapparater.

Kapacitet: 60 liter

Storlek: H 37,6 cm x B 58,5 cm x D 51,5 mm

Vikt: 16,8 kilo


Bästa med grillspett
Severin miniugn TO 2058

En miniugn på 42 liter med varmluftsfunktion och roterande spett.

Produktegenskaper

 • Miniugn på 42 liter
 • Har varmluftsfunktion och grillspett
 • Kommer med pizzasten

Produktöversikt

Severin miniugn TO2058 är en populär miniugn som du kan använda när du campar med din husbil. Den är perfekt för det lilla hemmet och är på 42 liter. Den är utrustad med varmluftsfunktion och roterande grillspett för riktigt goda middagar. Miniugnen har en temperatur mellan 60 och 230 grader och en timer på 120 minuter inbyggd. Den kommer med en pizzasten så att du kan laga läcker pizzor med frasig botten på semestern. Severin grundades för över 120 år sedan och är en av Europas största tillverkare av elektriska hushållsapparater.

Kapacitet: 42 liter

Storlek: L 52 cm x D 42 cm x H 36,5 cm

Vikt: 9 kilo


Bästa med kokplattor
Tristar miniugn OV 1443

En populär miniugn med dubbla spisplattor.

Produktegenskaper

 • Miniugn på 38 liter
 • Ugn med kokplattor
 • Över- och undervärme

Produktöversikt

Tristar miniugn OV 1443 är en miniugn på 38 liter och ett bra alternativ till din husbil. Den har både över- och undervärme och ger dig ugnslagade rätter när du campar. Du kan få en temperatur mellan 90 och 230 grader. Miniugnen har två kokplattor på ovansidan så att du dessutom kan använda den som en spis. Miniugnen har en timer på 60 minuter. Tristar är ett varumärke som gör hushållsprodukter.

Kapacitet: 38 liter

Storlek: H 34 cm x B 41,3 cm x D 56 cm


Köpguide: Så väljer du rätt miniugn till husbil

Vill du ha ugnslagad mat när du campar men saknar plats för en ugn i din husbil? En miniugn eller en bänkugn är ett perfekt alternativ till dig som vill spara på utrymmet. Det finns många olika modeller av miniugn till husbil. De flesta är inte anpassade för 12 volt, vilket betyder att du behöver använda dig av en omvandlare för att den ska fungera i din husbil. Vi hjälper dig här att välja rätt miniugn.

Vad är en miniugn?

En miniugn till husbil gör det möjligt för dig att få varm och god mat på semestern. En miniugn eller bänkugn är en kompakt och mindre modell av en ugn. Även om ugnsvolymen är mindre så är effekten oftast samma som en vanlig ugn. Vissa modeller är en kombinerade ugn och spis och kan också kallas för bänkspis.

Miniugn till husbil - för ugnslagad mat.

Så använder du en miniugn

Placera miniugnen på en bänk inne i husbilen eller i förtältet du hellre vill laga mat utomhus. Eftersom de flesta miniugnar går på 230 volt behöver du ha en omvandlare som gör att den blir kompatibel med din husbil. Sedan sätter du igång ugnen och använder den på precis samma sätt som hemma. De flesta miniugnar kan komma upp i 250 grader och många har en timer.

Fördelar med en miniugn

En miniugn tar liten plats vilket är bra då de flesta med husbilar försöker vara så platseffektiva som det går. Den väger också mindre än en vanlig ugn. En miniugn gör det möjligt för dig att till exempel laga ugnstekta rätter, gratänger, klyftpotatis, grilla kyckling, grädda bröd och göra pizza.

Miniugnens egenskaper

En miniugn har flera olika egenskaper som kan vara bra att känna till inför dit köp. Vi ger dig de vanligaste här nedan.

Funktioner och tillbehör

Är du ute efter en ugn med avancerade funktioner eller räcker det med en enklare variant? Vissa miniugnar har varmluft, grillfunktion och har möjlighet att komma upp i riktigt höga grader. En del miniugnar kommer med pizzasten för att kunna laga frasiga pizzabottnar, rotisseri och grillställ.

Utseende och desgin

De flesta miniugnarna ser ut som små ugnar med bottenhängd ugnslucka och andra liknar mer en mikrovågsugn med sidohängd ugnslucka. De finns i flera olika färger och de vanligaste är svart, vitt och rostfritt stål.

Miniugn med kokplattor

Är du även i behov av en spis? Då kan du köpa en miniugn som har kokplattor på ovansidan. Genom att ha en två i ett-lösning sparar du plats samtidigt som du får både en spis och en ugn. Det finns både modeller med kokplattor och modeller med keramisk spishäll som gör att det går snabbt att få upp värmen och göra rent.

Storlek och temperatur

Det finns miniugnar med en kapacitet på 20 till 60 liter. En normalstor ugn är på 65-80 liter och man brukar säga att 20 liter är ungefär som en vanlig mikrovågsugn. Kontrollera också att du får plats med ugnen i din husbil. Ska du ha variant med spisplattor måste du tänka på att du ska få plats med höga kastruller. Miniugnen kommer upp i samma temperaturer som ugnar du har hemma, vilket gör att du också kan laga samma mat. Det vanligaste är att du kan välja mellan 50 och 250 grader.

Köpa minugn till husbil - fördelar.

Läs också: Köpa kokplatta till husbil

Läs också: Omnia ugn – ugn på spisen

Läs också: Bästa gasolkök till husbil


Redaktionen
Husbil.se