Mycket populärt val
Thetford Porta Potti Qube PP 365

En portabel toalett i familjestorlek med naturlig sitthöjd.

Produktegenskaper

  • Lätt, högkvalitativ och hållbar plast
  • Enkel och praktisk tömning
  • Pistongpump

Produktöversikt

Porta Potti 365 från Thetford är en portabel toalett i familjestorlek med naturlig sitthöjd. Porta Potti är utvecklad av de som uppfann den portabla toaletten. Det är en bekväm och praktisk toalett till din husbil. Den är lätt, högkvalitativ och består av hållbar plast och pistongpump. Toaletten har en enkel och praktisk tömning.

Kapacitet avfallstank: 21 liter

Kapacitet spoltank: 15 liter

Storlek: 41,4 x 38,3 x 42,7 cm

Sitthöjd: 40,8 cm

Vikt: 4 kg


Bästa minsta
Dometic 972 portabel toalett Grå/Vit

En portabel toalett med nivåindikator, kolvpump och långa avloppsrör.

Produktegenskaper

  • Sköljtank för 27 sköljningar
  • Kolvpump och spolvattentank med nivåindikator
  • Långa avloppsrör för enklare tömning

Produktöversikt

Dometic 972 är en portabel toalett i ABS-plast som motsvarar hemmets hushållstoalett. Den är utrustad med tryckknappsteknik för mindre pumpande och vattenstänk. Sköljvattentanken har en nivåindikator. Avfallsbehållaren har långa avloppsrör som gör tömningen enklare.

Kapacitet avfallstank: 9,8 liter

Kapacitet spoltank: 8,7 liter

Storlek: 33,3 x 31,7 x 38,7 cm

Vikt: 4,68 kg


Bästa prisvärda
Fiamma Bi-Pot 30

En bra campingtoalett med kraftig vattenpump och stabilt handtag.

Produktegenskaper

  • Campingtoalett med kraftig handpump
  • Stabilt handtag som underlättar tömning

Produktöversikt

Fiamma Bi-Pot 30 är en bra campingtoalett till din husbil. Den har en kraftig vattenpump vilket ger tre starka vattenstrålar. Toaletten har ett stabilt handtag som underlättar vid tömning av tanken.

Kapacitet avfallstank: 11,1 liter

Kapacitet spoltank: 10 liter

Storlek: 43,5 x 34,5 x 30 cm

Vikt: 4,1 kg


Köpguide: Så väljer du rätt fritidstoalett till husbil

När du åker på semester med din husbil är det också bekvämt med en egen toalett nära till hands. En Porta Potti och andra portabla toaletter ger dig den möjligheten.

Vad är en Porta Potti?

En Porta Potti är den mest kända portabla toaletten och också den allra första av sitt slag. En portabel toalett är en kemisk toalett du kan ta med dig i husbilen. Den består av två delar där den övre delen är en kombinerad spoltank och toalettskål med sits och lock. Den nedre delen är själva avfallstanken. En Porta Potti är praktiskt eftersom du inte behöver ansluta den till ett avloppssystem utan allt samlas i en tank. Därför behöver den inte heller någon montering och den är lätt att flytta på vid tömning.

Så fungerar en Porta Potti

Med en Porta Potti eller annan modell av portabel toalett till husbil kan du göra alla dina behov i lugn och ro i husbilen och du slipper använda campingens toaletter. Med hjälp av en kolvpump (pistonpump) eller en bälgpump skapas en kraftfull spolning. Till toaletten använder du en kemisk saneringsvätska som förhindrar obehaglig lukt och som lättare löser upp toalettpappret. Det finns flera dofter att välja mellan. Det säljs också särskilt toalettpapper som lättare löses upp, men det går även att använda vanligt toalettpapper också, men välj då en sort som snabbt löser upp sig. 

Storlek och kapacitet

De flesta portabla toaletter till husbil är kompakta, lätta och väger runt 4-5 kilo. Vissa är försedda med hjul för lättare tömning. Toaletten är i bekväm sitthöjd för att likna en vanlig vattentoalett. Många har en tank på runt 10-20 liter som klarar runt 40-60 spolningar. Spolvattentanken är oftast lite mindre än avfallstanken och vissa har nivåindikatorer så att du enkelt kan ha koll på vattnet.

Att tömma en Porta Potti

När Porta Pottin eller den portabla toaletten är full tömmer du den. De flesta modellerna är utformade för en säker tömning utan spill med till exempel långa avloppsrör och luftventiler. När du ska tömma din kemtoalett kontaktar du campingens service där du kan tömma den mot en avgift. Du kan också tömma avfallet i din egen toalett hemma.

Läs också: Välj rätt campingdusch till husbil


Redaktionen
Husbil.se