Bästa upphängbara
Campingdusch Sunwind Helios 20 L

En populär campingdusch som absorberar solens strålar.

Produktegenskaper

  • Campingdusch för 20 liter vatten
  • Svart gummipåse som absorberar solens strålar
  • Lätt att montera

Produktöversikt

Sunwinds campingdusch är av enkel konstruktion med slang, kran och svart duschpåse för 20 liter vatten. Påsen hängs upp på lämplig plats, till exempel i ett träd. Den är i gummi och absorberar solens värmestrålar så efter tre timmar i solen kan du ta en varm och skön dusch.


Ger höga temperaturer
ProPlus Solar Shower Campingdusch 20 L

En campingdusch med bra upphängning som ger varma duschar.

Produktegenskaper

  • Campingdusch för 20 liter vatten
  • Påse som värms upp av solen
  • Tar lite plats som ihoprullad

Produktöversikt

Campingduschen från ProPlus är en praktisk solcellsdusch som du kan använda när du campar med husbilen. Duschen består av en svart PVC-påse som på 3 timmar i direkt solljus värms upp till 49 grader. Påsen har en kapacitet på 20 liter och ger en rengörande eller uppfriskande dusch. Den har ett tättslutande vattenintag, ett förstärkt handtag för upphängning och duschhuvud med slang. När duschen är tom rullas den ihop och tar liten plats.


Bästa med pump
Comet 12 v campingdusch 20 L

En campingdusch med pump som du kopplar till husbilens 12 voltsuttag.

Produktegenskaper

  • Campingdusch med dränkbar pump
  • Ansluts till 12 voltsuttaget (finns även med 24 volt)
  • Lång duschslang och ställbart munstycke

Produktöversikt

Comets mobila campingdusch består av en 20 liters vattendunk, en dränkbar pump, en två meter lång duschslang och ett ställbart duschmunstycke. Du pumpar upp vattnet med en elektrisk pump som ansluts till husbilens 12 voltsuttag. Med den här duschen är det enkelt att ta en dusch under din husbillssemester. Campingduschen finns även för 24 volt.


Köpguide: Så väljer du rätt campingdusch till husbil

Vill du kunna duscha var du än befinner dig när du campar, oavsett om du har tillgång till varmvatten och rinnande vatten? Då ska du köpa en campingdusch som är en enklare dusch som ger dig möjlighet att duscha utomhus.

Vad är en campingdusch?

En campingdusch är en portabel dusch som du använder utan att behöva ha tillgång till rinnande vatten. Den består av en enkel konstruktion och du duschar utomhus. Det finns flera modeller av små uteduschar att välja mellan för att passa ditt duschbehov – med större och mindre vattenkapacitet och olika varianter av vattenbehållare. Campingduschar är perfekt för dig inte vill vara bunden till campingens duschar och som hellre vill duscha i naturen.

Fördelar med en campingdusch

Campingduschen är portabel och du kan ta med den överallt. Miniduschen är lätt att montera, enkel att använda och tar liten plats. Det enda du behöver ha är tillgång till är rent vatten och en avskild plats.

Campingdusch med påse för upphängning

Den enklaste varianten av en campingdusch till husbil består av en hållbar gummipåse som du hänger upp i ett träd eller liknande anordning. Duschen består av en påse du fyller med vatten, en kran, en duschsslang och ett duschmunstycke. Väljer du en påse med en kapacitet på 20 liter vatten räcker duschen till 3-4 snabba duschar. Vill du duscha i varmt vatten ska du välja en modell som har en svart påse som snabbare absorberar solens värme. På runt 3 timmar en riktigt solig dag kan vattnet nå en temperatur mellan 30 och 50 grader.

Campingdusch med pump

Vill du ha ett bekvämare sätt att duscha på när du campar kan du välja en campingdusch med pump. Den består oftast av en vattendunk och dränkbar pump där du pumpar upp duschvattnet. Pumpen drivs antingen av uppladdningsbara batterier eller elektricitet. Drivs den av el kan det vara en fördel att välja en modell som du kan ansluta till husbilens cigarettuttag. Var även uppmärksam på om plastdunk ingår – i vissa portabla duschar ingår endast av slang, pump och duschmunstycke.

Köp en campingdusch till din husbil.

Läs också: Köpa Porta Potti eller annan portabel toalett till husbil

Läs också: Välj rätt vattendunk med kran till husbil


Redaktionen
Husbil.se