Bäst i test
Andersson LED2445HDA

En kompakt Android-tv med 24 tum för 12 volt.

Produktegenskaper

  • HD Ready
  • Kompakt smart-tv
  • 24 tum

Produktöversikt

Är du ute efter en smart-tv till husbilen eller husvagnen rekommenderar vi Andersson LED2445HDA, en 24 tums-tv med stöd för 12 volt. Den har en bra upplösning på 1366 x 768 pixlar och är HD Ready. Tv:n har ett kompakt format som passar bra till mindre rum eller utrymmen. Du kan koppla upp den till internet via kabel eller köra trådlöst och får då direkt tillgång till streamingtjänster som Netflix och Youtube. På så sätt kan du koppla av med en film eller en serie efter en lång dag i solen. Ansluter du ett programkort i tv:n kan du använda PVR-funktionen och på så sätt schemalägga och spela in direkt på ett usb-minne eller extern hårddisk. Via funktionen FollowMe TV kan du streama direkt från din mobiltelefon eller surfplatta om de är ansluta på samma nätverk. Tv:n finns både i svart eller vitt.

Storlek: 24 tum

Mått: 55,3 cm x 33,4 cm x 6,3 cm.

Vikt: 3,5 kg

Energiklass: F


Bästa lilla
Reflexion LED-TV 18,5 tum EEK F

Kompakt LED-tv med 12 volt och 18,5 tum – perfekt tv till husbilen.

Produktegenskaper

  • Kompakt LED-tv
  • HD Ready
  • 18,5 tum

Produktöversikt

Reflexion LED-TV 18,5 tum EEK F är en svart LED-tv på 18,5 tum och 12 volt som passar bra för dig som är ute efter en mindre tv till husbilen eller husvagnen. Den har en bra upplösning på 1366 x 768 pixlar och är HD Ready. Tack vare dess kompakta storlek passar tv:n även i mindre fritidsfordon och du får möjlighet att titta på film, serier eller nyheter under campingsemestern.

Storlek: 18,5 tum.

Mått: B 43,6 x H 31,2 x 17 cm.

Vikt: 12,3 kg.

Energiklass: 1 F.


Bästa med dvd
Reflexion LED-TV 18.5 tum EEK F dvd

Mindre 12 volts-tv med inbyggd dvd för lata stunder i husbilen.

Produktegenskaper

  • TV med dvd
  • HD Ready
  • 18,5 tum

Produktöversikt

Reflexion LED-TV 18,5 tum EEK F dvd är en LED-tv med 12 volt som passar bra att använda i husbilen och husvagnen. Den har en inbyggd dvd för dig som vill spela dvd-filmer på semestern när du campar. TV:n har en hög upplösning på 1366 x 768 pixlar och är HD Ready. Den kan både stå på stativ och vägghängas om så önskas.

Storlek: 18,5 tum.

Mått: B 43,6 x H 31,2 x 17 cm.

Vikt: 2,65 kg.

Energiklass: F.


Köpguide: Så väljer du rätt tv till husbilen

Börjar du alltid morgonen med att se på nyheterna, älskar du att se på serier eller har barn som vill unna sig en film på kvällen? Dra inte ner på lyxen när du är ute och rullar och köp en bra 12 volts tv till din husbil. De är oftast lite mindre för att få plats men samtidigt billigare. En tv ger många en stunds njutning eller nedvarvning efter en lång dag utomhus eller på vägen.

Tv-apparaterna är anpassade till 12 volt

För att tv:n ska vara kompatibel med din husbil så måste den gå att ansluta till 12 voltsuttaget. Många tv-apparater som går att använda till husbil eller husvagn har en adapter som du kopplar ihop med tv:n och sedan in vägguttaget. De flesta går även att använda hemma i ett vanligt 230-uttag så att du får användning för den även när du inte är på semester. 

Storlek och tum på tv:n

De flesta som letar efter en ny tv är ute efter en stor modell. Men i en husbil så är en större tv inte alltid att föredra på grund av platsbrist. Det finns tv-apparater för 12 volt som är lite större också men de flesta ligger på runt 19-25 tum. Du kan hitta en husbilstv för upp till 40 tum också, men då är priset också oftast lite högre. Det som är bra med de moderna tv-apparaterna är att du inte behöver få en sämre kvalitet bara för att tv:n är mindre. Många är i Full HD och har en riktig högklassig bild och bra ljudkvalitet.

Tv med fler funktioner

Väljer du en smart-tv så har du tillgång till många streamingtjänster utan att ansluta till externa enheter. Du behöver dock koppla upp dig till nätet för att programmen ska fungera. Du kan också välja en tv för husbil med USB-uttag om du vill koppla in en Chromecast, dator eller extern hårddisk. Har du inte tillgång till internet och föredrar att se på film med en DVD ska du välja en tv som har en inbyggd. Du slipper köpa två prylar och du sparar dessutom plats i husbilen.

Tänk på säkerheten

När du åker med en husbil är det också viktigt att tänka på säkerheten, att inredningen sitter fast och inte glider iväg under körningen. Det är därför en fördel om tv:n kan vägghängas så vet du att den sitter ordentligt på plats. 

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare


Redaktionen
Husbil.se