Nyheter Husbil.se

Bokningsbara ställplatser på Västkusten

Husbil.se 2024-05-06

Planerar du för en husbilssemester längs Västkusten? Det finns många bokningsbara ställplatser och husbilsplatser på campingar som går att boka inför campingturen. Vi ger dig några bra förslag på ställplatser och husbilsplatser så att du kan bestämma din resrutt.

Ställplatser på Västkusten - vi tipsar om bokningsbara ställplatser.

För att du ska vara säker på att få plats med din husbil på en ställplats går det ofta att boka plats i förväg. Samma gäller när du ska boka husbilsplats på en camping. Fördelen med detta är att du helt säkert vet att du kommer att få plats på den ställplats du har planerat att parkera på under semestern. De flesta erbjuder bokning via onlinetjänst, telefon, e-post eller en app. Går det inte att förboka kan betalningen istället ske på plats via till exempel en betalautomat.

Här kan du boka ställplatser

Här får du tips på ställplatser på Västkusten.

Naturställplats Grebbestad, Grebbestad 

Naturställplats Grebbestad.

Naturställplats Grebbestad är en ställplats på gräs ett stenkast från Grebbestadfjordens Camping och endast 800 meter från Nordens största sportbutik Sportshopen. Ställplatsen ligger dessutom nära badmöjligheter och shopping och restaurangen på bryggan. Du har tillgång till el och dricksvatten, men avloppstömning hänvisas till Sportshopens ställplats eller Grebbestadfjordens Camping. Du kan både förboka plats och betala för en specifik plats.

Pris från: 250 kr
Antal ställplatser: 120 st
Antal med elektricitet: 120 st
Säsong: juli-augusti

Sportshopen Ställplats Grebbestad

Sportshopen Ställplats Grebbestad

Sportshopen Ställplats Grebbestad ligger 50 meter från Sportshopen som är Nordens största sportbutik. Här har du tillgång till restaurang, toaletter, lekland och skateboardramp. Du har även nära till salta dopp och Grebbestadbryggan med sina butiker och restauranger. Ställplatsen har el, dricksvatten och latrintömning.

Pris från: 150 kr
Antal ställplatser: 67 st
Antal med elektricitet: 36 st
Säsong: Året om

Lysekils Marina Basteviksholmarna, Lysekil 

Lysekils Marina Basteviksholmarna

Lysekils Marina Basteviksholmarna är en gästhamn och ställplats en mil från Lysekil centrum belägen mellan Lysekil och Smögen. Detta är en perfekt utgångspunkt för dig som vill utforska mer och du har nära till restaurang, boulebana och grillplats. Ställplatsen ligger på första parkett, ett kliv från havskanten. Med ett servicekort får du tillgång till ett nytt servicehus med toalett, dusch och tvätt. Du har även möjlighet att fylla på vatten och tömma gråvatten. Av de 46 ställplatserna går 13 att förboka.

Pris från: 260 kr
Antal ställplatser: 46 st
Antal med elektricitet: 46 st
Säsong: April-september

Tjörn GK, Tjörn

Tjörn GK.

Tjörns Golfklubb ligger öster om Skärhamn och är Bohusläns största med sina 1700 medlemmar. Det finns åtta bokningsbara ställplatser att parkera husbilen på, alla med el. Du har tillgång till dricksvatten, toalett och dusch i omklädningsrummet. Intill ligger även klubbhuset med lunchrestaurang.

Pris från: 200 kr
Antal ställplatser: 16 st
Antal med elektricitet: 8 st
Säsong: Mars-oktober

Warberg Tomateria Ställplats, Varberg

Den här ställplatsen hör till Warbergs Tomateria, som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen där ni kan lära er allt om vad en tomateria kan erbjuda. Här finns sex bokningsbara ställplatser med el där du också har tillgång till vatten och wifi. Det finns även några extraplatser för dig som klarar dig utan el.

Pris från: 140 kr
Antal ställplatser: 6 st
Antal med elektricitet: 6 st

Eddylou Ranch, Slöinge

Eddylou Ranch är en hästranch i Slöinge i Falkenberg med amerikainspirerade stugor, cowboy-spa och grillplats med magisk utsikt. Det finns nio bokningsbara ställplatser med el och du har tillgång till färskvatten men behöver ha egen tillgång till toalett och dusch.

Pris från: 200 kr
Antal ställplatser: 9 st
Antal med elektricitet: 9 st
Säsong: Året om

Åkulla Outdoor Resort, Rolfstorp

Åkulla Outdoor Resort ligger mitt i Åkulla Bokskogar i Rolfstorp i Varbergs kommun. Campingen ägs av en familj i tredje generationen och här finns både stuga, tältplatser och ställplats för husbilen. Det finns tömningsstation för latrin och gråvatten, färskvatten, miljöstation och värmestuga med duschar.

Pris från: 300 kr
Antal ställplatser: 30 st
Antal med elektricitet: 30 st
Säsong: Året om

Här kan du förboka din husbilsplats

Här får du tips på husbilsplatser, som är en unik plats för husbilar inne på en camping.

First Camp City-Strömstad, Strömstad 

First Camp City-Strömstad

First Camp City-Strömstad är en lugn camping i fina omgivningar med nära till havet. Den är särskilt byggd för husbilsgäster och det finns särskilda husbilsplatser inne på området som går att förboka. Många av platserna är plana, asfalterade och uppmärkta. Du har tillgång till el, toalett, dusch, dricksvatten, latrintömning och grillmöjligheter. Från campingen har du nära till Strömstads centrum och utbudet av restauranger, shopping och andra aktiviteter.

Pris från: 850 kr
Säsong: Året om

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort

Daftö Resort är en stor anläggning med pirattema strax utanför Strömstad. Det finns flera olika områden att bo på och för dig som kommer med husbil finns särskilda husbilsplatser i Norrviken – alla med vacker havsutsikt. Du har tillgång till el, toalett, dusch, dricksvatten, latrintömning. På området finns restaurang, grillplats och bra badmöjligheter.

Pris från: 370 kr
Antal husbilsplatser: 58 st
Antal med elektricitet: 58 st
Säsong: Året om

Johannesvik Camping, Kungshamn

Johannesvik Camping & Stugby

Johannesvik Camping & Stugby är en fyrstjärnig camping belägen i en dalgång mellan Kungshamn och Smögen. Här parkerar du husbilen på en särskild husbilplats inne på huvudanläggningen. Då har du tillgång till el, toalett, dusch, latrintömning och dricksvatten. I båthamnen mittemot det lilla samhället Hovenäset finns fyra ställplatser med el och tillgång till WC och dusch i ett mindre servicehus. Du kan förboka husbilsplatserna, men däremot inte ställplatserna.

Pris från: 195 kr
Antal husbilsplatser: 24 st
Antal med elektricitet: 24 st
Säsong: Året om

First Camp Solvik-Kungshamn, Kungshamn

First Camp Solvik-Kungshamn

First Camp Solvik-Kungshamn är en camping med vacker havsutsikt. Här bor du med husbilen på en angiven husbilplats inne på campingen. Du har tillgång till el, toalett, dusch, latrintömning och dricksvatten. Du har nära till både salta dopp, Smögenbryggan och kan ta del av aktiviteter som äventyrsgolf. Varför inte följa med på sälsafari, krabbfiske eller havsfiske?

Pris från: 260 kr
Antal husbilsplatser: 34 st
Antal med elektricitet: 34 st
Säsong: Året om 

Hafsten Resort & Camping, Uddevalla

Hafsten Resort & Camping

Hafsten Resort & Camping ligger i Uddevalla, i hjärtat av Bohusläns lugna innerskärgård. Här bor du på en husbilsplats inne på campingområdet. Du kan ta del av utbudet som campingen erbjuder, som den omtalade höghöjdsbana, Skandinaviens längsta zipline, klättervägg, tennis, padel, trampbilar, en stor hoppkudde och bordtennis. När du bor här med husbilen har du tillgång till färskvatten, latrimtömning, toalett och dusch och platserna går att förboka.

Pris från: 640 kr
Antal husbilsplatser: 370 st
Antal med elektricitet: 370 st
Säsong: Året om

Unda Camping, Uddevalla

Unda Camping ligger i åtta kilometer väster om Uddevalla i ett naturskönt område i ett naturreservat. Här finns både långgrunda badstränder, minigolf, lekplats och nära till sportfiske på Herrestadfjället. För husbilar finns grusade specialparkeringar där du kan parkera i mån av plats.

Pris från: 295 kr
Antal ställplatser: 20 st
Antal med elektricitet: 20 st
Säsong: Året om

Fossen Camping, Uddevalla

Fossen Camping ligger i en skyddad vik i Gullmarsfjorden mellan lummiga skogar strax utanför Uddevalla. Campingen har vackra vyer, klippor, stora gräsytor och något för alla. Det finns campingtomt för husbil och husvagn och du kan välja med eller utan el. Det finns två serviceanläggningar utrustade med alla faciliteter som toalett och dusch.

Pris från: 270 kr
Antal ställplatser: 4 st
Antal med elektricitet: 4 st
Säsong: April-höst

Destination Apelviken, Varberg 

Destination Apelviken

Destination Apelviken är en oas för husbilar och den femstjärniga campingen ligger precis intill havet en kort bit från stadskärnan. Ta del av campingens aktiviteter, bada i poolen och ät gott i restaurangen. Du bor med husbilen på en av husbilsplatserna inne på campingen och har tillgång till toalett, dusch, dricksvatten och latrintömning. Platserna går att förboka.

Pris från: 430 kr
Antal husbilsplatser: 500 st
Antal husbilplatser med el: 500 st
Säsong: Året om

Getteröns camping, Varberg 

Getteröns camping

Getteröns camping är en familjevänlig anläggning på en halvö i Varberg. Du bor på en av de 23 specialgjorda husbilsplatserna för husbilar. Det ena området ligger i anslutning till receptionen och den andra inne på området. De har en stenbelagd och en gräsbelagd yta. Platserna går att förboka och du har tillgång till el, toalett, dusch, dricksvatten, latrintömning och restaurang.

Pris från: 405 kr
Antal husbilsplatser: 23 st
Antal husbilsplatser med el: 23 st

Säsong: April-september

Rödlix Vandrarhem & Camping, Tvååker

Rödlix Vandrarhem & Camping ligger i Tvååker nio kilometer söder om Varberg, nära havet. Det är en liten och modern camping där de valt att behålla den lantliga känslan. Det finns cirka 50 platser med el för husvagn och husbil. I servicehuset finns dusch, toalett, kök, tvättmöjligheter och latrintömning.

Pris från: 300 kr
Antal husbilsplatser: 50 st
Antal husbilsplatser med elektricitet: 50 st
Säsong: April-oktober

Strandgårdens camping, Villshärad

Strandgårdens camping är en läger- och konferensgård i Villshärad i Halmstad, ett stenkast från havet. Den drivs av en ideell förening på kristen grund. Det finns 30 platser för husbil och husvagn, alla med el och det finns även möjlighet att tälta för den som vill det. När du bor med husbilen här har du tillgång till en servicebyggnad med kök, toalett och dusch. Du har även tillgång till latrin- och gråvattentömning.

Pris från: 375 kr
Antal husbilsplatser: 8 st
Antal husbilsplatser med elektricitet: 8 st
Säsong: Vår och höst

Läs också: Camping i Varberg – vi besöker Getteröns Camping

Hitta och jämför ställplatser i: 
Västra Götaland
Halland

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.