Bra tryckvattenpump
Fiamma Aqua 8 tryckvattenpump, 10 l/min, 12 volt

En bra och tyst tryckvattenpump till husbilen.

Produktegenskaper

  • Bra tryckvattenpump
  • Säker
  • Inbyggd ljuddämpare

Produktöversikt

Tryckpumpen Fiamma Aqua 8 gör 10 liter per minut och är en självsugande vattenpump för 12 volt. Den kan pumpa vatten lodrätt över 3 meter. Det inbyggda filtret i rostfritt stål håller smuts borta och är lätt att rengöra. Tryckavbrytaren startar automatiskt pumpen automatiskt när du öppnar vattenkranen. Den kan torrköras utan att skadas och har en inbyggd ljuddämpare.

Kapacitet: 10 liter/minut

Vattentryck: 1,5 bar

Mått: B 16 cm x D 13 cm H 22,5 cm

Vikt: 1,5 kg

Ljudnivå: 84/88 db

Drift och elförbrukning: 12 volt


Kompakt dränkbar pump
Reich High Power Pump Plus 19 l/min, 12 volt

En kompakt dränkbar pump till husbilen som ger 19 liter per minut.

Produktegenskaper

  • Dränkbar pump
  • Kompakt
  • 19 liter/minut

Produktöversikt

Är du ute efter en kompakt dränkbar pump till husbilen, husvagnen eller kolonistugan rekommenderar vi Reich High Power Pump Plus. Det är en dränkbar vattenpump avsedd för en spänning på 12 volt. Den ger 19 liter vatten per minut med ett tryck på 1,1 bar. Pumpen har måttet Ø 45 millimeter och den väger endast 175 gram. Strömförbrukningen är låg och ligger på 35-45 watt.

Kapacitet: 19 liter/minut

Vattentryck: 1,1 bar

Drift och elförbrukning: 12 volt


Tyst tryckvattenpump
Sunwind Flojet 12,5 l/min, 12 volt

En tystgående och energieffektiv tryckvattenpump.

Produktegenskaper

  • Självjusterande tryckvattenpump
  • Energieffektiv
  • Tystare än andra pumpar

Produktöversikt

Vattenpumpen Sunwind Flojet är en tryckvattenpump som ger 12,5 liter per minut och ett jämt tryck när du spolar i kranen. Den är en tystgående strömekonomisk pump med inbyggd elektronik som gör att pumpen ökar eller minskar hastigheten beroende på hur mycket du vrider på vattenkranen. Den är självsugande till 1,5 meter och strömförbrukningen är på 3,9 ampere. Den passar bra till husbilens eller husvagnens 12 voltsbatteri.

Kapacitet: 12,5 liter/minut

Vattentryck: 2,75 bar

Mått: B 95 mm x D 160 mm H 208 mm

Vikt: 2,1 kg

Drift: 12/24 volt


Köpguide: Så väljer du rätt vattenpump till husbilen

I ett hus eller en lägenhet räcker det att öppna vattenkranen för att få tillgång till fräscht vatten. Denna bekvämlighet kan du enkelt få till i din husbil också. Köp en vattenpump 12 volt för en lyxigare och smidigare semester. Det är dessutom mer miljövänligt eftersom du inte behöver köpa vatten på flaska utan kan fylla på vattentanken istället. 

Så fungerar en vattenpump

Alla husbilar har någon form av vattenpump som är kopplad till vattentanken så att du får vatten direkt till kranen. Vattnet pumpas upp automatiskt när du vrider på handtaget och kranen öppnas. Det finns flera modeller att välja mellan med olika uppsugningsförmåga, hastighet och storlekar beroende på hur stor vattentanken är. Hur snabbt vattnet rinner räknas i liter per minut och de vanligaste pumparna ligger på runt 10-20 liter. Vattnet går att dricka, diska med eller använda till matlagning. Se dock till att rengöra vattentanken med jämna mellanrum för att undvika kalk eller bakterier. 

Dränkbar pump eller tryckvattenpump?

När du ska köpa en vattenpump till husbilen finns det två modeller – välj mellan en dränkbar pump och en tryckvattenpump. En tryckvattenpump är en pump som sitter på utsidan av tanken och som styrs av trycket. Den startar automatiskt när trycket sjunker. En dränkbar pump, en nedsänkbar pump, sänker du ner i vattentanken. Den startar automatiskt när handtaget på kranen öppnas. En dränkbar pump är vanligast när du vill ha enkla lösningar och en tryckvattenpump är för mer fasta vattensystem. 

Välj en vattenpump för 12 volt

För att vattenpumpen ska vara kompatibel till din husbil eller husvagn ska du välja en lågspänningspump – alltså en vattenpump för 12 volt.

Illustration vattenpump till husbil 12 volt.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare

Läs också: Välj rätt vattenkran till husvagn


Redaktionen
Husbil.se