Stadigt vindskydd
Isabella Flex Grey vindskydd

Ett stadigt vindskydd till husbil och husvagn.

Produktegenskaper

  • Vindskydd med fönster till husbil och husvagn
  • Går att bygga på med fler delar
  • Slitstarkt och lättskött material

Produktöversikt

Vindskyddet Flex Grey från Isabella är ljusgrått i belagd polyester med stadiga zinox-stålstänger, överliggare, linor, pinnar och stabilo-system. Du kan använda det som skydd för vind och sol till din husbil eller husvagn. Det är 3-delat och går att bygga på med fler sektioner, både med och utan fönster. Materialet är slitstarkt och lättskött. Du gör bäst rent vindskyddet genom att dammsuga eller borsta av det och sedan torka av med en blöt trasa. Behövs en kraftigare rengöring kan du använda tältrengöring och sedan impregnera med aquatex. Isabella är ett danskt varumärke som har gjort tält, förtält och andra campingrelaterade produkter sedan 1957.

Storlek: L 460 cm x H 140 cm

Vikt: 8,3 kg

Material: Belagd polyester


Avskalat tält
Primus shelter

Tältliknande och mycket stabilt vindskydd från Primus.

Produktegenskaper

  • Vindskydd med hög vattenpelare
  • Myggnät medföljer
  • Väger lite och har litet packmått

Produktöversikt

Shelter är ett tältliknande och mycket stabilt vindskydd från Primus som skyddar lika bra mot regn och vind som sol. Vindskyddet har myggnät och golv med fickor som du kan fylla med sten eller sand de dagar det blåser mycket. Detta är ett perfekt vindskydd för den som önskar ett vindskydd istället för ett tält. Vindskyddet passar för 1-3 personer. Primus är ett varumärke som gjort frilufskök sedan 1894 och som säljer populära campingtillbehör till friluftsentusiaster som vindskydd, lyktor och termosar.

Storlek: L 100 cm x B 250 cm x H 120 cm

Vikt: 1550 gram

Vattenpelare ytterduk: 3000 mm


Testvinnande tarp
Hilleberg Tarp 20 XP

En testvinnande tarp i slitstarkt tältväv.

Produktegenskaper

  • Testvinnande tarp
  • Mycket tåligt material
  • Hög vattenpelare

Produktöversikt

Hilleberg Tarp 20 XP är en testvinnande tarp som skyddar mot både vind, regn och stark sol utan att stänga in dig. Tarpen är gjord av en slitstarkt tältväv i polyester och har en vattenpelare på 55 000 mm. Denna kan användas separat att sova under, som ett extra vindskydd över din tältöppning eller som skydd när du lagar mat. Tarpen har flera ringar och långa staglinor så att du kan fästa den efter ditt behov. Däremot köps tarpstänger separat. Packpåsen är integrerad i vindskyddet vilket minskar risken att du tappar bort den. Vill du ha en ännu lättare tarp finns det även en ultralätt modell. Hilleberg är ett svenskt företag som har gjort lättviktstält i över 45 år.

Storlek: 440 x 440 cm

Vikt: 1900 gram

Vattenpelare: 55 000 mm


Köpguide: Så väljer du rätt vindskydd till camping

Låt inte regn och starka vindar stoppa din campingupplevelse. Då kan ett vindskydd vara lösningen som dessutom ger dig en möjlighet att sova under bar himmel om du planerar att tälta.

Vad är ett vindskydd för camping?

Ett vindskydd är ett hjälpmedel som används för att skapa lä på din campingplats, oavsett om du campar med husbil, husvagn eller tält. Det är skärm eller tält som fångar upp vinden och som gör din utemiljö mer behaglig de dagar som är lite mer blåsiga. De är ofta rätt enkla och består av tyg i akryl eller polyester och stänger i aluminium eller stål. Det finns olika sorters betydelser av vindskydd beroende på om du ska använda det till exempel husbilen eller som ett tält.

Vindskydd husbil och husvagn

Ett vindskydd till husbil och husvagn skyddar dig mot hårda vindar och stark sol och ger en trevlig utomhusplats att vara vid under din campingsemester. Ett vindskydd kan också ge dig insynsskydd så att du får en mer privat miljö vid din husbil eller husvagn.

Vindskydd tält

Ett vindskydd som du använder istället för ett tält liknar ett tält, men har ofta en sida öppen vilket gör att du känner dig mindre instängd. Du kan sova i vindskyddet precis som i ett tält, använda det när du äter, fiskar, jagar eller som förvaringsyta för packning. Vindskyddet skyddar mot vind och regn, men också mot riktigt stark sol. Med ett vindskydd kommer du närmare naturen och kan till exempel sätta igång en eld utan att lämna sovsäcken. Det finns olika varianter, både med och utan golv.

Vindskydd tarp

En tarp är ett sorts vindskydd som monteras eller hängs upp beroende på din omgivning. Det är ett längre och bredare tygstycke som mer liknar ett tak än ett tält. Många sätter upp en tarp som regnskydd utanför tältingången eller för att laga mat under.

Köpa vindskydd – bra att veta

Vindskyddet är i ett material som tål vatten och vind. Det följer vanligtvis med pinnar, snören och andra anordningar för att fästa skyddet i marken eller omgivningen. Köper du ett vindskydd för husbil eller husvagn fäster du detta i marken och en tarp fästs i till exempel ett träd. För att rengöra vindskyddet kan du antingen torka av det med fuktig trasa eller använda tältrengöring. 

Läs också: Vindskydd till husbil – så väljer du rätt

Läs också: Husvagnsmarkis – olika modeller och tillbehör


Redaktionen
Husbil.se