Kan byggas på
Flex Grey

Ett stadigt vindskydd med fönster som går att bygga på.

Produktegenskaper

 • Vindskydd med fönster
 • Går att bygga på
 • Slitstarkt och lättskött material

Produktöversikt

Flex Grey från Isabella är ett ljusgrått vindskydd i belagd polyester med stabila Zinox-stålstänger, överliggare, linor, pinnar och Stabilo-system. Vindskyddet är 3-delat och går också att bygga på med moduler med eller utan fönster. Vattenpelaren är på 800 mm. Gör rent vindskyddet genom att dammsuga eller borsta av det och eftertorka med fuktig trasa. För en kraftigare rengöring kan du använda tältrengöring och sedan impregnera det med aquatex.

Storlek: L 460 cm x H 140 cm

Vikt: 8,3 kg

Material: Belagd polyester


Stadigt
Granite Acryl

Ett snyggt och stadigt vindskydd.

Produktegenskaper

 • Stabilt vindskydd
 • Snygg design
 • Mörkgrått tyg i Acryl

Produktöversikt

Granite Acryl från Isabella är ett mörkgrått 3-delat vindskydd i acryl med Zinox-stänger, överliggare och Stabilo-system med lösa jordspett och fotplattor. Vindskyddet är stadigt och har en snygg design. Det har en vattenpelare på 290 mm. Du rengör vindskyddet genom att dammsuga eller torka av det och sedan eftertorka med en fuktig trasa. Behöver det rengöras mer kan du använda tältrengöring och sedan impregnera med aquatext.

Storlek: L 460 cm x H 130 cm

Vikt: 8,5 kg

Material: Acryl


Prisvärt
High Peak Marin

Ett prisvärt och lättviktigt vindskydd med UV-skydd.

Produktegenskaper

 • Enkelt att sätta ihop
 • UV-skydd
 • Väger lite

Produktöversikt

Vindskyddet från High Peak Marin är ett prisvärt skydd i kamouflagedesign som är enkelt att sätta ihop. Vindskyddet har stålpinnar och en polyesterduk med aluminiumbeläggning som både stärker tyget och ger solskyddsfaktor 60.

Storlek: L 500 cm x H 140 cm

Vikt: 2,6 kg

Hopfällbart läge: 54 cm x 16 cm x 16 cm

Material: Polyester PU - Alu


Väger lite
Solid

Ett bra vindskydd i tre delar och med fönster.

Produktegenskaper

 • Väderbeständigt material
 • Robust ram
 • Fönster

Produktöversikt

Bo-Camps vindskydd Solid är i tjock kanvas med PVC-fönster, stora toppbalkar, robust PVC-ram, pinnar och linor. Vindskyddet är i tre delar och går enkelt att vinkla. Det medföljer en smidig förvaringsväska.

Storlek: L 500 cm x H 140 cm

Hopfällbart läge: L 12 cm x B 12,5 cm x H 63 cm.

Vikt: 3,25 kg

Material: Nylon


Köpguide: Så väljer du rätt vindskydd

Starka vindar ska inte stoppa dig från att njuta av din husbilssemester. Införskaffa ett vindskydd för att få en mer behaglig utomhusstund under årets blåsigaste dagar.

Vad är ett vindskydd?

Ett vindskydd till husbilen är ett hjälpmedel som används för att skapa lä på campingplatsen. Det är en skärm som fångar upp vinden och som gör din utemiljö mer behaglig de dagar som är lite mer blåsiga. De är ofta rätt enkla och består av tyg i polyester eller acryl och stänger i aluminium eller stål.

Storlek och design

För att passa ditt behov finns vindskydden i flera olika höjder, längder och utseenden. En vanlig höjd är mellan 110 och 140 cm och de flesta är runt 5 meter långa. På vissa varianter går det att köpa tillbyggnader om det finns ett behov av ett längre skydd. Oftast är de 3-delade för att enkelt kunna vinkla så att det passar ditt utrymme. Vill du ha lite mer ljus kan du välja ett med fönster. Ett vindskydd väger oftast runt 5 kilo och tar liten plats vid förvaring. Många kommer med en praktisk förvaringsväska, som också gör att det är enkelt att bära och sedan stuva undan när du inte använder det.

Så här sätter du upp ett vindskydd

Vindskyddet placeras där du vill ha den utanför din husbil, så att vinden inte kommer åt dig där du till exempel äter. Du spänner upp det med pinnar med stadiga fötter eller en stålram. På vissa varianter kan du också behöva stärka upp med linor, överliggare och markspett. Du kan antingen ställa det rakt på egen hand eller bygga ihop det med ditt förtält.

Vindskydd som solskydd och insynsskydd

Ett vindskydd kan också användas som skydd mot solen och då kan du välja ett med UV-skydd. Perfekt för dig som vill vara utomhus de timmarna som solen är som starkast. Ett vindskydd kan också användas som ett insynsskydd för lite mer privat miljö vid husbilen.

Läs också: Köpa vindskydd till camping


Redaktionen
Husbil.se