Nyheter Husbil.se

Två modellnyheter från Hobby

Madelene Kristensson 2014-10-17

Hobby lanserar inför 2015 två nya modellserier. Här presenterar vi smidiga Vantana och trendiga Optima!

Vantana är den tyska husbilstillverkarens allra första van-modell som är baserad på en originalkaross, i det här fallet Fiat Ducato. Enligt Hobby "sätter Vantana omedelbart en ny standard i klassen". Modellserien är mindre och smidig än tidigare modellserier från tillverkaren och finns i tre olika storlekar; 55, 60 och 65. Den större varianten har långbäddar.

Originalfärgen är vit men Vantana finns även som mörkgrå, golden white, line blue, svart och silver. Modellen har öppningsbara sidofönster samt en bred skjutdörr med fönster. Många praktiska förvaringsfack är placerade runt om i bilen och gott om plats för packning. Ett 80-liters kylskåp, 2-lågig sops och rostfri diskho hittas i köket, samt en uppfällbar skiva för extra arbetsyta. I badrummet finns en separat dusch samt bra förvaringsmöjligheter.

Ytterligare en nyhet för 2015 är modellserien Optima, som sägs vara en uppgradering av den existerande serien Siesta. Optima finns i flera olika storlekar, från 60 till 75 och i tio olika planlösningar. Som standard har husbilen ett GRP-tak och en extra bred dörr med fönster. I köket finnes ett 140-liters kylskåp, 3-lågig spis och en modern utformning med stora förvaringsmöjligheter. Badrummet är rymligt med separat dusch och avskiljningsvägg som gör det möjligt för två personer att vistas samtidigt. Som tillval finns bland annat ett gångjärnsförsett soltak ovan föraren och passagerarens platser.

Likt Hobbys andra husbilar och husvagnar, kommer Vantana och Optima med ombordsystemet CI-BUS-system. Vilket gör det möjligt att via en smartphone eller LCD-panel styra flera av fordonets olika funktioner.

Källa: Bild:
Vantana K60Källa: Bild:
Vantana K55

Källa: Bild:
Optima T65 GE

Källa: Bild:
Optima T70 Q

Källa: Bild:
Optima V65 GE

Bilder: Hobby

Fler nyheter