Nyheter Husbil.se

Husbil och färja mot kontinenten - vi ger dig alla fördelar!

Husbil.se 2018-05-14

Den som reser söderut mot Kontinentaleuropa med husbil ställs inför valet mellan bro och färja. Även om broar kan vara bra, du slipper exempelvis att anpassa dig efter avgångstider, finns det väldigt många fördelar att välja färja. Låt oss lista några av de allra största!

Har du lagt ner tid på att hitta och boka en bra camping i Europa? Bra, men än är du inte riktigt klar! En av de viktigaste sakerna inför sin campingsemester är ju också att planera din resa till destinationen. Vilka vägar ska man ta och kanske framförallt – ska du välja färja eller bro?

Naturlig paus med färja

Ett av de allra främsta argumenten att välja färja framför bro är avkoppling. Genom att välja färja har du och din familj en chans att vila, äta, sträcka på benen och koppla av. På så sätt kommer du fram till kontinenten, ofta Danmark eller Tyskland, utvilad och fulladdad med energi.

Tyska Autobahn kan ha mycket trafik och höga hastigheter – därför kan det vara skönt att komma utvilad till denna berömda motorväg. En av de som valde att åka med färjelinjen Trelleborg-Rostock, och komma pigg till Tyskland, är Husbils.se:s läsare Berit Strid. Hon motiverar:

”Fördelen med färjan är att slippa köra en lång bit. Samtidigt kunde vi äta frukost och åka av utvilade mot nya mål”

Med miljön i fokus

Den totala volymen för husbilar och husvagnar ut, där tre fjärdedelar var husbilar, uppgick förra året till 13 784 stycken. Det visar hur populärt det är att ta färjan söderut mot kontinenten. Färja är också det bästa färdsättet för miljön när du ska resa. Detta eftersom så många bilar finns på ett och samma ställe. Man kan se det som att din husbil åker kollektivt en bit av vägen. Smart, skönt och smidigt!

Snabbt och prisvärt ut i Europa

Att köra husbil kan absolut vara bekvämt och njutfullt, men helst av allt vill man köra på fina ställen med vacker omgivning. Därför är färja ett bekvämt och bra sätt att ta sig ut i Europa och nå de finare vägarna på. ”Idag finns det flera populära kortlinjer – Stena Lines Trelleborg-Sassnitz är en, Varberg-Grenå en annan. ”Med dessa kortlinjer kommer du snabbt och prisvärt ut i Europa och får en bra start på din semester.” säger Annabell Andersson på Stena Line.

Stena Line erbjuder även långlinjer med samma pris oavsett om du kör husbil, husvagn eller bil. Göteborg-Kiel är den av företagets linjer som är mest populär. Linjen gör att du sparar 50 mil i varje riktning, vilket också innebär mycket drivmedelspengar. En annan omtyckt linje är Trelleborg-Rostock som tar dig direkt från Sverige till Autobahn mot Berlin. Färjan har 6 avgångar per dag och är ett bra alternativ för dig som vill börja semestern med en paus.

Annabell Andersson på Stena Line kommenterar det ökade intresset att ta husbilen ut i Euorpa:

”Man ser absolut ett ökat intresse att ta med sig husbil, husvagn ut i Europa. Och då givetvis fler och fler husbilar som är en kraftig ökad marknad i Sverige.” 

Fler nyheter