Nyheter Husbil.se

Tyska registreringsskyltar nu lagliga i Sverige

Madelene Kristensson 2015-05-13

En modifiering av den tyska trafiklagstiftningen gör det nu möjligt att köra bilar med tysk korttidsskylt i Sverige. Det meddelar Transportstyrelsen.

Drygt en av tre bilar som importerades privat till Sverige under fjolåret var tyska. Transportstyrelsen mottog under året omkring 30 000 ansökningar om ursprungskontroll vid import av fordon, varav 11 000 stycken hade Tyskland som ursprungsland. Enligt myndigheten kördes troligtvis en ansenlig mängd fordon hem till Sverige med en tysk korttidsregistrering - en registreringsskylt med gulmarkerad bård. Dessa skyltar har inte varit giltiga för att köra på svenska vägar, då de inte varit anslutna till en giltig fordonsregistrering samt saknat utfärdade registreringshandlingar.

Nu har Tyskland omarbetat sin trafiklagstiftning, vilket innebär att från och med den 1 april i år, utfärdas en helt ny typ av registreringsbevis för fordon med korttidsregistrering. De nya bestämmelserna uppfyller de svenska krav som ställs för att fordonet ska kunna framföras lagligt i landet. Därav är det nu tillåtet att köra i Sverige med en tysk korttidsregistrering. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.