Hög klass
Pro User Digital DRC4310 trådlöst backkamerasystem

En perfekt backkamera för dig som vill ha en säkrare körning.

Produktegenskaper

  • 4,3 tum LCD-display
  • Trådlös färgkamera
  • Bra mörkersyn

Produktöversikt

Pro User Digital DRC4310 är en digital trådlös och robust backkamera i färg med avståndslinjer. Den hjälper dig till en säkrare parkering och trafikobservation. Backkameran är universal och fungerar för både husbilar och bilar. Kameran klarar alla väder och har infraröda lysdioder för bättre nattsyn. Du monterar LCD-skärmen med en sugkopp på till exempel förarens framruta och den drivs av 12 volt eller 24 volt. Kameran monteras på registreringsskylten och slås på automatiskt när du backar.


Digitalt trådlös
Caliber CAM701 digitalt trådlös bakåtkamera

En bra trådlös backkamera med TFT-skärm för tryggare parkering.

Produktegenskaper

  • Trådlös kamera med TFT-skärm
  • Vatten- och väderbeständig kamera
  • Kopplas in i 12 voltuttaget

Produktöversikt

Caliber CAM701 backkamerasystem har trådlös överföring till skärmen så att du kan parkera husbilen utan att råka köra på dolda hinder. Kameran ansluts till bakljuset och skickar trådlösa signaler till skärmen som sätts fast med en sugpropp på vindrutan eller instrumentpanelen. Bildskärmen kopplas in i cigarettuttaget för 12 volt och har både autofokus och vitbalans. Kameran är vatten- och väderbeständig.


Bra backkamera
Pro User RVC 3610 trådlös backkamera

En bra backkamera med avståndslinjer för säkrare parkering.

Produktegenskaper

  • 4,3 tum LCD-skärm
  • Trådlös färgkamera
  • Hjälplinjer i displayen

Produktöversikt

Pro User RVC 3610 är en trådlös backkamera i färg med avståndsriktlinjer för en säkrare parkering av din husbil. Bilden överförs automatiskt till en 4,3 tum LCD-skärm som monteras med en sugkopp och som drivs av 12 volt. Den har en mörkerfunktion som gör det enklare att se i mörker och kameran slås automatiskt på när du backar. Kameran är dessutom enkel att montera och vattentät. Du kan själv ställa in färg, ljus och kontrast efter önskat behov.


Köpguide: Så väljer du rätt trådlös backkamera till husbil

En backkamera kan vara räddningen för dig som tycker att det är svårt att backa och parkera din husbil. För att göra körningen både enklare och säkrare kan du köpa en trådlös backkamera.

Därför ska du använda en backkamera

De flesta husbilar kommer inte med någon backkamera och har du någon gång använt en så vet du hur smidigt det är. Det är enkelt att köpa en backkamera som du själv monterar på din husbil. Ett komplett kamerasystem med en eller flera kameror och en skärm gör att du får en säkrare parkering eftersom du vet precis vad som finns bakom så att du av misstag inte kör på en stolpe, bil eller annat hinder. Du får även bra koll på döda vinkeln. Det är ett enkelt och dessutom billigt sätt att undvika både lackskador och onödiga olyckor. Hela familjen kan sitta kvar i bilen tills ni har parkerat färdigt och ingen behöver gå ut och instruera för att få till den perfekta parkeringen.

Vad är en trådlös backkamera?

En trådlös backkamera är en kamera som inte har några sladdar mellan kameran och skärmen och det finns en rad olika trådlösa modeller att välja mellan som är anpassade till en husbil. De flesta har en skärm som du fäster med till exempel en sugpropp på vindrutan eller instrumentpanelen. Skärmen drivs antingen av batterier eller husbilens cigarettuttag på 12 volt. Kameran är liten och fäst på bakdelen av bilen, till exempel på registreringsskylten. Den är väderbeständig och klarar regn och andra normala påfrestningar som sker när du kör. Många kameror anpassar sig till mörker och går också att ställa in efter önskad kontrast och ljusstyrka. För extra mycket hjälp kan du välja en backkamera med hjälplinjer som underlättar svår sikt ännu mer. Kameran slås på automatiskt när du backar och kan ge en vinkel på allt från 120 till 170 grader beroende på modell. Skulle bilden vara suddig kan det bero på att linsen på kameran är smutsig och behöver torkas av. Vissa backkameror ansluts till din GPS.

Fördelen med en trådlös kamera

Den största fördelen med en trådlös kamera är att du framförallt slipper onödiga sladdar i husbilen. Allt som går att förenkla eller minimera är bra när det kommer till en husbil. Vissa tycker dock att de med kabel kan upplevas som säkrare men med dagens teknik ska det inte vara några problem med uppkopplingen.

Så monteras en trådlös backkamera

Att eftermontera en trådlös backkamera är inte krångligt och den sätts oftast fast på registreringsskylten. Det kan finnas andra lösningar också, men det vanligaste är att inte behöva skruva eller på något annat sätt skada ditt fordon. Eftersom den inte är fastskruvad finns det såklart en risk för stöld, men de flesta kameror fungerar bara med hela setet. Ibland kan du behöva kontakta en bilverkstad, men för med vanligaste modellerna kan du göra arbetet själv.

Tips! Du kan hitta en lista över lokala bilverkstäder på Bilverkstad.se eller hitta en lokal återförsäljare som också utför reperationsarbeten,

Kan jag lita på backkameran?

Att använda sig av en backkamera gör också din körning säkrare eftersom du får bättre uppsikt. Men det är samtidigt viktigt att alltid dubbelkolla, vrida på huvudet och ta det försiktigt när du kör. Det är alltid du som sitter bakom ratten som är ansvarig över vad som sker.

Trådlös backkamera för lättare parkering.

Läs också: Köpa nivåklossar till husbil – hitta de bästa här


Redaktionen
Husbil.se