Maxvikt 3 ton
ProPlus nivåklossar till husbil

Blåa räfflade nivåklossar för husbil med maxvikt på tre ton.

Produktegenskaper

  • Kommer i 2-pack
  • Räfflad yta
  • Maxkapacitet på 3000 kg/par

Produktöversikt

ProPlus nivåklossar till husbil och husvagn kommer i 2-pack och är i färgen blå. Klossarna är tillverkade i högkvalitativ och lätt plast och har en räfflad yta för ett extra bra grepp för däcken. Den maximala belastningen är 3000 kilo/par. Nivåklossarna kan användas på alla underlag och gör din husbil riktigt rak och jämn så att du kan sova gott om natten.


Maxvikt 4 ton
Briv nivåklossar 2-pack

Gula nivåklossar i 2-pack för husbilar i tre olika höjder.

Produktegenskaper

  • Kommer i 2-pack
  • 3 olika nivåer
  • Maxkapacitet på 4000 kg/par

Produktöversikt

Brivs gula nivåklossar för husbil och husvagn kommer i 2-pack och väger 3 kilo. De har en maxkapacitet på 4000 kilo/par. Klossarna är i plast, räfflade och kan användas i tre höjder: 40 cm, 70 cm, 10 cm. Med de här nivåklossarna står husbilen rakt och stadigt under hela din campingsemester.


Maxvikt 8 ton
Fiamma Kit level Up Jumbo med förvaringsväska

Nivåklossar som passar bra även för tyngre husbilar.

Produktegenskaper

  • Kommer i 2-pack
  • 3 nivåer med egen nedsänkning
  • Maxbelastning på 8000 kg/par

Produktöversikt

Fiamma Kit level Up Jumbo är gråa nivåklossar till husbil och husvagn som håller de på plats trots ojämnt underlag. Nivåklossarna är i polyeten, har halkskydd och är UV-resistenta. De klarar en belastning på upp till 8 ton och passar därför tyngre husbilar. De levereras i en praktisk transportväska.


Köpguide: Så väljer du rätt nivåklossar till husbil

Du har anlänt till campingen och ska parkera och ställa iordning husbilen. Men marken är ojämn. Då är nivåklossar till husbil en bra lösning för att stabilisera husbilen. Vi ger dig all hjälp inför val av nivåklossar till campingen.

Varför ska man använda nivåklossar?

Nivåklossarna hjälper till att nivåjustera husbilar som stå på ojämn eller sluttande mark. Det är en säker lösning och eftersom marken ofta är lite ojämn är det ett bra husbilstillbehör på din campingssemester. Med nivåklossar ser du till att husbilen alltid står i rätt nivå så att du kan bo och sova riktigt bra utan att husbilen lutar.

Låt nivåklossar till husbil hjälpa dig om marken är ojämn.

Så använder du nivåklossar till husbil

Du placerar nivåklossarna på marken och rullar upp husbilens däck på dem. Sedan kommer husbilen att stå stadigt under hela din campingvistelse. För att kontrollera att du står rakt kan du använda till exempel ett vattenpass.

Material och vikt

Nivåklossarna kommer ofta i tvåpack och är i ett hårt och hållbart plastmaterial. De ha en räfflad yta för ökat däckgrepp och är antingen sneda kilar eller i tre olika nivåer för att däcket inte ska kunna halka ner. Klossarna har en maxbelastning och en vanlig vikt är på 3-5 ton per par. Det är viktigt att hålla maxbelastningen så ha koll på vad din husbil väger innan du gör ditt köp.

Luftkuddar är en annan sorts nivåkloss

De vanligaste nivåklossarna är i plast, men det finns även luftkuddar som används som nivåklossar. De är fyllda med luft som du steglöst ändrar till rätt läge. Ska till exempel husbilen stå en längre tid kan det vara mer skonsamt för däcken eftersom en luftkudde bättre fördelar trycket.

Komplettera med en stoppkloss och glidmattor

Vill du ha en ännu säkrare semester kan du komplettera dina nivåklossar med en stoppkloss, som hindrar husbilen att rulla iväg. Du kan också köpa en glidmatta.

Läs också: Trådlös backkamera – för en säkrare körning

Läs också: Välj rätt stödben till husbil


Redaktionen
Husbil.se