Bästa bärbara klotgrillen
Landmann Piccolino kolgrill turkos

En testvinnande, kompakt och lätt klotgrill som är enkel att bära med sig.

Produktegenskaper

 • Bärbar, lätt klotgrill
 • Helemaljerat klot och grillgaller i förkomat stål
 • Låsbart lock

Produktöversikt

Landmann Piccolinos turkosa kolgrill är en snygg och portabel grill. Den väger under 4 kilo och är lätt att bära med sig och tar också liten plats i husbilen. Klotet är helemaljerat, grillgaller och varmhållningsgaller i förkromat stål och den har en förkromad benkonstruktion. Locket går att låsa med gummerade klämmor för att förenkla transporten. I locket finns en luftventil så att du kan reglera syretillförseln. Det följer med en grilltång som du sedan hänger på ett av de tre benen. Detta är en kolgrill som sticker ut på campingen. Landmann är ett tyskt varumärke som bildades 1966 och som sedan 1993 sålt grillar och grillverktyg i Sverige.

Storlek: B 37 cm x H 41 cm x L 37 cm

Grillyta: 34 cm i diameter

Vikt: 3,8 kg


Bästa gasolgrillen
Napoleon gasolgrill Travel Q 285 svart

En kompakt gasolgrill för din husbil och ett populärt val av campinggrill.

Produktegenskaper

 • Gasolgrill i kompakt storlek
 • Två bottenbrännare
 • Smidig att bära
 • Väger en del

Produktöversikt

Napoleon Travel Q 285 är en bärbar gasolgrill i kompakt storlek och högt lock. Den är lätt att ta med i husbilen, husvagnen, stranden eller annan plats där du vill njuta av grillat. Gasolgrillen är effektiv med två brännare och ett porslinsemaljerat gjutjärnsgaller som ger fina ränder på köttet, grönsakerna eller det du grillar. Detta är ett populärt val av portabel gasolgrill. Napoleon är ett kanadensiskt företag som tillverkar grillar för kol och gasol och grillverktyg i toppklass. De började sin verksamhet med att tillverka braskaminer 1981.

Storlek: B 61 cm x D 49 cm H 35 cm

Grillyta: 54 cm x 37 cm

Vikt: 12 kg


Bästa prisvärda
Grill Picnic från Scandy Garden

En prisvärd och lätt campinggrill som är enkel att ta med i husbilen eller bära med sig till stranden.

Produktegenskaper

 • Lätt och portabel kolgrill
 • Kromat grill- och kolgaller
 • Låsbart lock och infällbara ben för enklare transport

Produktöversikt

Grill Picnic från Scandy Garden och Bluegaz är en portabel campinggrill för till exempel camping eller stranden. Den är lätt att få plats med i husbilen eller husvagnen och väger bara 2,5 kilo. Grillen har en emaljerad grillskål, bra ventilation och kromat grill- och kolgaller som gör den enkel att rengöra. De tre benen går att fälla in för enklare transporthantering. Är du ute efter en prisvärd, lätt och enkel kolgrill för camping är detta rätt val. Bluegaz är ett känt varumärke inom grillar och värme och erbjuder både kol- och gasolgrillar.

Storlek: B 42 cm x D 42 cm H 56 cm

Grillyta: 37 cm i diameter

Vikt: 2,5 kg


Bästa hopfällbara
UCO Flatpack Grill & Firepit

En enklare friluftsgrill med ved som bränsle och ett utmärkt alternativ till engångsgrill.

Produktegenskaper

 • Friluftsgrill i rostfritt stål
 • Ved används som bränsle
 • Är lätt och tar liten plats som hopfälld

Produktöversikt

Flatpack Grill & Firepit från UCO är en kompakt och lättanvänd friluftsgrill att använda på stranden, utflykten eller campingen. Grillen är i rostfritt stål och kanske den enklaste modellen av campinggrillar. Du vecklar upp den, sätter gallret på plats, fyller den med ved och sedan är den redo att användas. När du är färdig fäller du ihop den så att den blir platt. Grillens sidor skyddar mot vind och den kan också användas som eldstad. UCO står för Utility, Comfort, and Originality och är ett amerikanskt varumärke inom utomhusprodukter.

Storlek: L 34 cm x B 25 cm x H 27,5 cm

Grillyta: 25 cm x 33 cm

Vikt: 1,4 kg


Köpguide: Så väljer du rätt campinggrill

Är du sugen på att grilla när du campar? Att ta med sig campinggrill på husbilssemestern är vanligt. Det finns många olika campinggrillar att välja mellan med olika egenskaper. Lätta kolgrillar, avancerade gasolgrillar, enklare friluftsgrillar och prisvärda grillhinkar. Det gemensamma för alla campinggrillar är att de är små och smidiga som du enkelt kan ta med dig i husbilen, husvagnen eller när du campar på annat sätt. Och är mer miljövänligt än engångsgrill. En campinggrill kan väga allt från 2 kilo till 15 kilo. 

Campinggrill med kol eller gasol? Ta hjälp av husbil.se och vår köpguide.

Campinggrill kol – kolgrill 

Kolgrillar funkar lika bra i husbil och husvagn som när du tältar eller är på vandring. Kolgrillar är ofta lätta att bära med sig, enkla att ta isär och är den vanligaste typen av campinggrill. Utbudet är stort och det finns många att välja mellan vad gäller vikt, storlek och utseende. En vanlig modell är klotgrillen som är en tvådelad rund grill där nedre delen rymmer kolet och grillgallret och den övre delen fungerar som lock. Till en kolgrill använder du kol och kan grilla allt du är sugen på. De flesta kolgrillar är i rostfritt stål.

Campinggrill gasol – gasolgrill 

Gasolgrillar väger oftast lite mer, vilket är bra att känna till när du letar efter lättare campinggrillar. Men har du möjlighet så är en gasolgrill ett mycket bra alternativ eftersom du får en rejäl grill och mat på bordet snabbt. Många modeller går att plocka isär och har avtagbara ben för en enklare transport om du ska bära med dig den eller för att ta mindre plats i husbilen. Det finns gasolgrill i både gjutjärn, rostfritt stål.

Picknickgrill eller friluftsgrill

En picknickgrill eller friluftsgrill är en lätt, hopfällbar grill som oftast är gjord i rostfritt stål. De går att fälla ihop till ett platt läge som på så sätt är väldigt lätt att bära med sig. Det går dessutom fort att montera en friluftsgrill – fäll ut benen och sätt på grillgallret och sedan är grillen redo att användas. Till friluftsgrillarna kan du antingen använda kol eller ved.

Bordsgrill som campinggrill

Vill du kunna placera campinggrillen på bordet ska du välja en som inte blir varm på utsidan. Dessa kallas för bordsgrillar och går att använda utan att bränna underlaget.

Grillhink för enklare grillstunder

Vill du ha en ännu enklare lösning kan en grillhink vara ett alternativ. Med en grillhink är det lätt att grilla korv, grönsaker och mindre filéer. Hinken består av kolhållare och grillgaller. Detta är en perfekt grill för enklare grillstunder.

Läs också: Gasolgrill camping – så väljer du rätt gasolgrill

Läs också: Köp ett stormkök – årets julklapp 2020


Redaktionen
Husbil.se
info@husbil.se