Bäst i test
Weber Go Anywhere Brikett

Testvinnande bärbar kolgrill i fyrkantig design.

Produktegenskaper

  • Testvinnande kolgrill
  • Utvikbara ben
  • Fyrkantig design

Produktöversikt

Webers grillar ligger högt upp bland test och Weber Go Anywhere Brikett är en bärbar grill med gott betyg och bra omdöme. Det är en kompakt och bärbar grillåda med en grillyta om grillyta på 41 x 25 centimeter med lock och utvikbara ben. Den drivs av kol eller briketter. Grillresultatet blir mycket bra och det går även att grilla med locket på. Grillen har ett porslinsemaljerat lock och balja och en rostfri aluminiumventil. Dess handtag är av en glasfiberförstärkt termoplast och grillgallret belagt. Grillen kan upplevas som något tung, men är samtidigt stabil.

Storlek: H 37 x B 53 x D 31 cm

Grillyta: 41 x 25 cm

Vikt: 6,58 kg


Bästa gasolgrillen
Landmann Pantera 2.0 Gasolgrill

Populär gasolgrill med två brännare och sidobord.

Produktegenskaper

  • Två brännare i rostfritt stål
  • Två avtagbara sidobord
  • Elektronisk tändning

Produktöversikt

Ska du köpa en gasolgrill för camping rekommenderar vi Landmann Pantera 2.0. Gasolgrillen är en flexibel grill som är enkel att bära med sig med en uppdaterad design och förbättrad kvalitet. Den har två helgjutna och kraftfulla brännare som du tänder genom elektronisk pulständning. Grillen har ett lock i gjuten aluminium, ett chassit i lackerad plåt och ett tvådelat grillgaller i gjutjärn. Ovanpå locket finns en integrerad termometer som lyser när det är mörkt. Att rengöra gasolgrillen är lätt då den har en inbyggd fettuppsamlare. Önskar du att en grillvagn går detta att köpa till.

Storlek: B 100 cm x H 51 cm x L 41 cm

Grillyta: 48,5 cm x 37,5 cm

Vikt: 15,3 kg

Kapacitet: Mat för cirka 6 personer


Bästa hopfällbara
UCO Flatpack Grill & Firepit

En enklare friluftsgrill med ved som bränsle.

Produktegenskaper

  • Friluftsgrill i rostfritt stål
  • Ved används som bränsle
  • Är lätt och tar liten plats som hopfälld

Produktöversikt

Flatpack Grill & Firepit från UCO är en kompakt och lättanvänd friluftsgrill att använda på stranden, utflykten eller campingen. Grillen är i rostfritt stål och kanske den enklaste modellen av campinggrillar. Du vecklar upp den, sätter gallret på plats, fyller den med ved och sedan är den redo att användas. När du är färdig fäller du ihop den så att den blir platt. Grillens sidor skyddar mot vind och den kan också användas som eldstad. UCO står för Utility, Comfort, and Originality och är ett amerikanskt varumärke inom utomhusprodukter.

Storlek: L 34 cm x B 25 cm x H 27,5 cm

Grillyta: 25 cm x 33 cm

Vikt: 1,4 kg


Köpguide: Så väljer du rätt campinggrill

Är du sugen på att grilla när du campar? Att ta med sig campinggrill på husbilssemestern är vanligt. Det finns många olika campinggrillar att välja mellan med olika egenskaper. Lätta kolgrillar, avancerade gasolgrillar, enklare friluftsgrillar och prisvärda grillhinkar. Det gemensamma för alla campinggrillar är att de är små och smidiga som du enkelt kan ta med dig i husbilen, husvagnen eller när du campar på annat sätt. Och är mer miljövänligt än engångsgrill. En campinggrill kan väga allt från 2 kilo till 15 kilo. 

Campinggrill med kol eller gasol? Ta hjälp av husbil.se och vår köpguide.

Campinggrill kol – kolgrill 

Kolgrillar funkar lika bra i husbil och husvagn som när du tältar eller är på vandring. Kolgrillar är ofta lätta att bära med sig, enkla att ta isär och är den vanligaste typen av campinggrill. Utbudet är stort och det finns många att välja mellan vad gäller vikt, storlek och utseende. En vanlig modell är klotgrillen som är en tvådelad rund grill där nedre delen rymmer kolet och grillgallret och den övre delen fungerar som lock. Till en kolgrill använder du kol och kan grilla allt du är sugen på. De flesta kolgrillar är i rostfritt stål.

Campinggrill gasol – gasolgrill 

Gasolgrillar väger oftast lite mer, vilket är bra att känna till när du letar efter lättare campinggrillar. Men har du möjlighet så är en gasolgrill ett mycket bra alternativ eftersom du får en rejäl grill och mat på bordet snabbt. Många modeller går att plocka isär och har avtagbara ben för en enklare transport om du ska bära med dig den eller för att ta mindre plats i husbilen. Det finns gasolgrill i både gjutjärn, rostfritt stål.

Picknickgrill eller friluftsgrill

En picknickgrill eller friluftsgrill är en lätt, hopfällbar grill som oftast är gjord i rostfritt stål. De går att fälla ihop till ett platt läge som på så sätt är väldigt lätt att bära med sig. Det går dessutom fort att montera en friluftsgrill – fäll ut benen och sätt på grillgallret och sedan är grillen redo att användas. Till friluftsgrillarna kan du antingen använda kol eller ved.

Bordsgrill som campinggrill

Vill du kunna placera campinggrillen på bordet ska du välja en som inte blir varm på utsidan. Dessa kallas för bordsgrillar och går att använda utan att bränna underlaget.

Grillhink för enklare grillstunder

Vill du ha en ännu enklare lösning kan en grillhink vara ett alternativ. Med en grillhink är det lätt att grilla korv, grönsaker och mindre filéer. Hinken består av kolhållare och grillgaller. Detta är en perfekt grill för enklare grillstunder.

Läs också: Gasolgrill camping – så väljer du rätt gasolgrill

Läs också: Köp ett stormkök – årets julklapp 2020


Redaktionen
Husbil.se