Bäst i test
Napoleon TravelQ Pro 285

Bärbar grill i kompakt storlek och hög effekt.

Produktegenskaper

  • 2 brännare i rostfritt stål
  • Kompakt grill med högt lock
  • Inbyggd termometer

Produktöversikt

Napoleon TravelQ Pro 285 är en omtyckt och testvinnande gasolgrill och ett bra val för dig som vill ha en liten och bärbar grill med dig på campingsemestern. Det är en kompakt grill med en grillyta på 54 x 37 centimeter och högt lock. Den har två rostfria brännare och ett porslinsemaljerat gjutjärnsgaller. Den inbyggda termometern gör det enkelt att hålla koll på temperaturen. Den är lätt att rengöra och det finns även ett stativ att köpa till om du önskar en annan arbetshöjd.

Storlek: B 74 cm x D 47 cm H 38 cm
Grillyta: 54 x 37 cm
Kapacitet: Mat för cirka 6 personer
Vikt: 16 kilo


Bästa stora
Weber Q1200

En riktigt bra gasolgrill för camping.

Produktegenskaper

  • 2 steglöst justerbara brännare i rostfritt stål
  • 2 ihopfällbara sidobord

Produktöversikt

Gasolgrillen Weber Q1200 har en uppdaterad design och förbättrad kvalitet och är en flexibel grill som är enkel att bära med sig. Den tar dessutom liten plats vid förvaring. Locket är i gjuten aluminium, chassit i lackerad plåt och grillgallret i gjutjärn. Det är lätt att rengöra grillen eftersom den har en inbyggd fettuppsamlare. Ovanpå locket finns en integrerad termometer.

Storlek: B 103.9 cm x H 59.7 cm x L 48 cm

Grillyta: 43 cm x 32 cm

Kapacitet: Mat för cirka 6 personer


Bästa klotgrillen
Outdoorchef Mini Chef 420 svart gasolgrill

En kompakt gasolgrill som tar liten plats med stor grillyta.

Produktegenskaper

  • Gasolgrill med en brännare
  • Integrerad termometer i locket
  • Nerfällbara arbetsytor för att spara plats

Produktöversikt

Outdoorchef Mini Chef 420 är en gasolklotgrill i slimmad design och litet stativ som är ett perfekt val av campinggrill till husbilen. Grillen har nerfällbara arbetsytor som gör det enkelt att spara plats vid förvaring. Den är utrustad med en brännare, automatisk tändning och integrerad EASY FLIP-kon som gör att du kan grilla både direkt och indirekt. Grillgallret är av rostfritt stål och grillytan är på 40 cm. I locket finns en integrerad termometer för att enkelt kunna se temperaturen på maten.

Storlek: B 78 cm x D 53 cm x H 43 cm

Grillyta: 40 cm


Köpguide: Så väljer du rätt gasolgrill för camping

För att kunna grilla kött, grönsaker och andra läckerheter under din husbilsemester kan du ta med dig en gasolgrill för camping. Det är en lättare och mindre modell av gasolgrill som är portabel och enkel att bära. Det finns kompakta gasolgrillar med stor grillyta och två brännare för dig med mycket plats. Och gasolgrillar i miniformat som är enkla att bära med sig även på utflykt. Välj den grill som passar dig och din semester bäst.

Så tänder du en gasolgrill

En gasolgrill går på gasol och de flesta tänds med piezotändning – en automatisk tändning. Du vrider på gasen, trycker på tändknappen och stänger sedan locket så att grillen värms upp till önskad temperatur. Låt grillen stå på 10-15 minuter innan du lägger på maten för att få bränna bort gamla bakterier. En portabel gasolgrill för camping är utrustad med en liten gasolflaska eller engångsflaska.

Fördelar med en gasolgrill

En av de största fördelarna med en gasolgrill jämfört med en kolgrill är att den är både enkel och effektiv att använda. Efter att du har satt igång gasolen är den grillklar på bara några minuter och det går även snabbt att ändra temperatur på den. Att grilla med en kolgrill tar längre tid och det är även svårare att kontrollera temperaturen. Trots att gasolgrillar oftast är lite dyrare blir de billigare i längden då gasol kostar mindre än kol. En gasolgrill ger dessutom mindre os och går att använda även under vinterhalvåret.

Gasolgrill för camping - många fördelar.

Bra egenskaper när du ska välja gasolgrill

Det finns en hel del egenskaper du kan titta efter när du gör ditt val av gasolgrill för camping. Här är några exempel.

Storlek och vikt: Vissa modeller är större och gjorda i gjutjärn vilket gör att de också är svårare att bära med sig. Vill du hellre ha en lättare grill ska du istället välja en som är i rostfritt stål.

Inbyggd termometer: Vill du ha koll på hur varm grillen är ska du köpa en gasolgrill som har en inbyggd termometer i locket.

Stativ eller vagn: Tycker du att det är bökigt att ha en grill som står på marken? Då ska du välja en gasolgrill som har ett stativ, en grillvagn eller en där du kan köpa till detta. Ett stativ kan ta lite mer plats, så ta gärna med det i beräkningen av plats i din husbil.

Sidobord: Det kan ibland vara bekvämt med ett avlastningsbord för att kunna ställa tillbehör, verktyg eller mat på. Då ska du köpa en gasolgrill som har ett eller två sidobord. Det är en fördel om sidoborden går att vika in eller ta av för enklare transport och förvaring av grillen.

Flera brännare: Väljer du en större gasolgrill är det också bra att se hur många brännare den har. Två brännare är bättre om grillen är lite större och för att kunna grilla indirekt. Jämför detta med en riktigt stor gasolgrill som kan ha upp till sex brännare. Det finns också smarta lösningar som sprider värmen bra även om grillen bara har en brännare.

Bästa gasolgrillen till husbil.

Storlek och material på gasolgrill

Hur många ska du grilla till och hur ska du använda den? Det är bra frågor att ställa sig inför köp av en ny gasolgrill till husbilen. Många gasolgrillar för camping är mindre och lättare än vanliga gasolgrillar för att du ska kunna ta med dig den. De lättaste modellerna är gjorda i rostfritt stål, medan de lite mer rejäla är i gjutjärn och aluminium. De mindre modellerna har oftast bara en brännare, men det finns även större varianter med två brännare. Köp den grill som passar ditt behov mest. Ska du bara grilla korv kan du välja en mindre variant, men ska du grilla kyckling eller stora köttbitar till en stor familj är en större bättre.

Rengöring av gasolgrill

Fett och matrester droppar ofta ner bland flamtämjarna. Därför är viktigt att rengöra gasolgrillen när du har grillat färdigt och även göra en grundlig rengöring var femte till tionde grillning. Välj gärna en gasolgrill med en inbyggd fettuppsamlare om du vill kunna göra rent den enklare. Kontrollera gasolslangen regelbundet för att förebygga gasläckage.

Läs också: Köpa campinggrill – här är de bästa

Läs också: Omnia ugn – ugn på spisen

Läs också: Köp ett stormkök – årets julklapp 2020

Läs också: Bästa gasolkök till husbil


Redaktionen
Husbil.se