Bästa med ventil
Joseph Joseph diskbalja Wash & Drain vit

En diskbalja i plast med en praktisk avloppsventil.

Produktegenskaper

 • Diskbalja i plast med avloppsventil
 • Breda sidohandtag
 • Tål maskindisk

Produktöversikt

Wash & Drain är en elegant diskbalja från engelska varumärket Joseph Joseph med smart avloppsventil och ett perfekt val till campingen. När du har diskat färdigt öppnar du ventilen så att vattnet kan rinna ut av sig själv utan att du behöver lyfta tungt. Pluggen kan också filtrera vattnet så att matrester inte åker ut. Diskbaljan har breda handtag så att den blir lättare att bära. Den tål att diskas i maskin.

Storlek: 31 cm x 30 cm x 20 cm


Bästa hopfällbara
Bo-Camp hopfällbar diskbalja

En rymlig och vikbar diskbalja i silikon som tar liten plats.

Produktegenskaper

 • Hopfällbar diskbalja i silikon
 • Rymmer 7 liter vatten
 • Endast 5 cm hög som hopfälld

Produktöversikt

Bo-Camps hopfällbara diskbalja är ett perfekt val för dig som vill spara plats i husbilen eller husvagnen. Det är en rymlig och vikbar diskbalja i silikon. Den rymmer 7 liter och är endast 5 cm hög när den är hopvikt. Diskbaljan tål värme. Bo-Camp är ett ledande varumärke inom camping och har ett brett utbud av populära produkter till din husbil eller husvagn.

Storlek: cirka 372 mm x 274 mm x 125 mm


Bästa för camping
Sea to Summit Kitchen Sink 20 liter

En hopvikbar diskbalja i ultralätt material.

Produktegenskaper

 • Hopfällbar diskbalja i nylon
 • Ultralätt material och tar liten plats
 • Praktiska handtag

Produktöversikt

Kitchen Sink är en lätt, praktisk och hopvikbar diskbalja från Sea to Summit. Det är ett perfekt alternativ till husbilen, husvagnen eller om du är på vandring. Diskbaljan är stor och rymmer 20 liter och passar lika bra att diska i som att tvätta i eller bära vatten med. Den är gjord i slitstark och vattentät cordura (nylon), har en ståltrådsring som håller baljan uppe och stabila handtag. Diskbaljan levereras i en packpåse och som hopfälld tar den liten plats. Kitchen Sink väger endast 188 gram. Den finns även som 5 och 10 liter. Sea to Summit gör specialdesignade frilufts- och reseprylar i ultralätta material som tåliga lättviktsprodukter.


Bästa designdiskbaljan
Normann Copenhagen Washing-up Bowl & Brush grey

En innovativ och prisvinnande diskbalja i gummi.

Produktegenskaper

 • Modernt set med diskbalja och diskborste
 • Gjord i gummi
 • Prisvinnande diskbalja

Produktöversikt

Washing-up Bowl & Brush grey är en snygg diskbalja från danska designmärket Normann Copenhagen. Med den här diskbaljan får din husbil eller husvagn en snygg inredningsdetalj, men också en perfekt balja att göra rent middagsporslinet med. Diskbaljan är gjord i gummi och finns i grått, rött eller svart. I paketet ingår även en snygg diskborste i vacker bok som tar sig an även de tuffaste fläckarna. Diskbaljan är i ett hållbart material som tål att vara utomhus och maskindisk.

Storlek: B 280 mm x H 140 mm x L 280 mm


Bästa med handtag
Stefanplast diskbalja oval 25 liter

Stor diskbalja i plast som klarar även de största grytorna.

Produktegenskaper

 • Oval diskbalja i plast
 • Rejält handtag
 • Kapacitet på 25 liter

Produktöversikt

Den ovala diskbaljan i plast från Stefanplast har en kapacitet på 25 liter och passar även den stora middagsdisken. Det rejäla handtaget gör det smidigare att flytta diskbaljan, även med vatten och disk i. Detta är ett perfekt val att ta med i husbilen eller husvagnen om du är ute efter en stor och prisvärd diskbalja.

Storlek: 60 cm x 40 cm x 25 cm


Köpguide: Så väljer du rätt diskbalja till husbilen

Det ska vara enkelt att få disken ren när du är ute med husbilen. Med en diskbalja som är anpassad för camping är det lätt att få disken ren, spara vatten och du har även möjlighet att diska utomhus.

Det finns diskbaljor i alla varianter till husbil, husvagn eller annan camping. Det är en fördel om diskbaljan tar liten plats och har praktiska funktioner som till exempel en avloppsventil. Samtidigt är det bra om diskbaljan är tillräckligt stor så att får plats med dina tallrikar och andra kökstillbehör. För att tänka på husbilens maxvikt är det också bra att välja en diskbalja som inte väger för mycket.

Vikbar diskbalja i silikon

Är du ute efter en diskbalja som tar liten plats, men som ändå har hög volym? Då kan du köpa en hopfällbar diskbalja eller vikbar diskbalja. När du har diskat färdigt fäller du helt enkelt bara ihop den. Som platt blir den bara några centimeter hög och tar mycket liten plats i din husbil. Den vikbara diskbaljan är oftast i silikon eller annat mjukt material.

Diskbalja med ventil

Det finns smarta diskbaljor med ventil eller integrerat pluggavlopp. När du har diskat färdigt öppnar du avloppet så slipper du hälla ut det om baljan är tung. Vissa ventiler har även ett filter så att matrester samlas upp.

Diskbalja i tyg

Ska diskbaljan ta riktigt liten plats och vara lätt kan du välja en variant i tyg, till exempel nylon. Diskbaljan är gjord för att vara lika hållbar som en traditionell i plast. När du är färdig är det bara att vika ihop den. Detta är ett särskilt populärt val om du ska vandra.

Diskbalja med handtag

Är diskbaljan tung och du vill kunna flytta den ska du välja en diskbalja med handtag. Då blir den enklare att bära och du är samtidigt mer ergonomisk och rädd om din rygg. 

Hur många liter behövs?

Det finns diskbaljor med 5 liter men det finns även varianter med 20 liter. Fundera på vad du är i behov av. Räcker det med 5 liter ska du välja det. Behöver du ha fler liter kan det vara ett bra alternativ att välja någon av de hopfällbara modellerna för att få plats i husbilen.

Köpa diskbalja till husbil – att tänka på

 • Det är en fördel om diskbaljan klarar av hög värme. Ju varmare vattnet är desto renare blir disken. Vill du kunna maskindiska baljan ska du även välja en som tål detta.
 • Köp den diskbalja du får plats med i husbilen, men som också har plats för dina största tallrikar och grytor. Har du inte plats för en större diskbalja ska du välja en mindre, eller någon som går att vika ihop.
 • Ska du ha diskbaljan framme kan det vara värt att köpa en som är riktigt snygg för att få en trevlig inredningsdetalj.
 • Köp en diskbalja som är gjord för att diska i, så att till exempel matresterna inte färgar av sig på baljan.
 • Vill du slippa hälla ut vattnet när du har diskat färdigt ska du välja en diskbalja med avloppsventil så att vattnet rinner ut underifrån.
 • Har du tänkt att använda diskbaljan utomhus ska du köpa en som är gjord för det.
 • Ska du använda diskbaljan när du vandrar eller är på picknick är det bra att köpa en som går att vika ihop för att spara plats.

Välja rätt diskbalja - läs mer på husbil.se.

Läs också: Köpa hopfällbar hink till husbil

Läs också: Melaminservis till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se