Bästa klassiska
Flamfield melaminservis Seramika vanilla, 16 delar

En modern servis i stengodsliknande material.

Produktegenskaper

  • Klassisk servis i tidlös och snygg design
  • Tål maskindisk på låga temperatur
  • Många delar

Produktöversikt

Flamfield är ett känt varumärke när det kommer till campingtillbehör. Är du ute efter en klassisk melaminservis till din husbil eller husvagn rekommenderar vi Flamfields melaminservis Seramika vanilla. Det är en snygg melaminservis i tidlös design som du kan kombinera med nästan allt. Den neutrala färgen gör att du kan dekorera med färgglad duk eller kanske mönstrade servetter utan att det upplevs som för mycket. Servisen passar till fyra personer och består av 16 delar. I den ingår fyra tallrikar, fyra lunchtallrikar, fyra frukostskålar och fyra muggar. Muggarna går dessutom att stapla på varandra vilket är platsbesparande.

Servisen är tillverkad i 100 procent melamin och är lätt att ta med till campingen. Den går att diska i maskin på låga temperaturer, vilket är praktiskt om du vill slippa handdiska. Undvik däremot att köra delarna i mikrovågsugnen.

Antal delar: 16 st

Vikt: Cirka 3 kg

Material: 100 % melamin

Storlek på stor tallrik: Ø 26 cm


Populär melaminservis
Flamefield Granite Grey Premium melaminservis, 12 delar

En snygg melaminservis i grått för fyra personer.

Produktegenskaper

  • Väger lite
  • Tål maskindisk på låga temperaturer
  • BPA-fritt material
  • Muggar ingår ej

Produktöversikt

Flamefield Granite Grey Premiums melaminservis är en lätt servis i grått som är perfekt att ta med på campingen. Servisen består av delar för fyra personer och i den ingår middagstallrikar, lunchtallrikar och skålar. Melaminservisen tål maskindisk på låga temperaturer men du ska undvika mikrovågsugn. Med den här servisen får du något riktigt snyggt att duka bordet med under husbilssemestern.

Antal delar: 12 st

Vikt: 2,6 kg

Material: 100 % melamin, BPA-fri

Storlek på stor tallrik: Ø 26,5


Servis i keramikimitation
Flamefield Seramika Latte, 16 delar

En snygg campingservis i lattefärg och keramikimitation.

Produktegenskaper

  • Keramikimitation
  • Snygg design
  • Tål maskindisk

Produktöversikt

Flamefields Seramika Latte är en snygg melaminservis som ska likna keramik. Den är för fyra personer och i paketet ingår middagstallrikar, lunchtallrikar, skålar och stapelbara muggar. Servisen kan diskas i maskin på låga temperaturer, men får inte användas i mikrovågsugn.

Antal delar: 16 st

Material: 100 % melamin

Vikt: 2,8 kg

Storlek på stor tallrik: Ø 26 cm


Köpguide: Så väljer du rätt melaminservis till husbilen

Glas och porslin går inte alltid ihop med en husbil, eftersom dessa lätt kan gå sönder vid snabba inbromsningar eller en plötslig sväng. Köp istället en ordentlig melaminservis för att duka bordet med något mer hållbart när det väntar middag, men som ändå är snyggt. Det är också en perfekt campingservis att ta med i husvagnen, båten, till picknicken eller att ha hemma till familjens yngsta medlemmar.

Melamin är hård plast

Melamin är ett hårt, tåligt och giftfritt plastmaterial som ofta används till muggar, tallrikar och skålar. En melaminservis är tåligare än vanligt porslin och nästan okrossbart och dessutom bättre för miljön än engångsartiklar. Servisen är motståndskraftig mot repor och klarar mer än vanliga plastprodukter. Du kan använda den både inomhus och utomhus. En servis i melamin väger mindre än en traditionell servis, vilket gör att du inte belastar husbilens vikt allt för mycket. Att den liknar vanligt porslin är också en fördel – för visst är det kul att lägga upp maten på en snygg tallrik som känns lite mer exklusiv? Det finns ett stort utbud av olika varianter att välja mellan i olika färger, former, mönster och storlek.

Köp i delar eller ett helt set

Välj att köpa en färdig servis eller bygg ihop en egen. Vissa serviser kan du också komplettera om du vill utöka eller behöver byta ut någon del. Fördelarna med att köpa allt på en gång är att det ofta blir mer prisvärt, du sparar tid vid inköpet och du vet att det matchar. Vill du ha tallrikar och muggar från olika märken, mönster eller färger kan du istället köpa produkterna för sig.

Hur många delar ska servisen innehålla?

Många set säljs för fyra personer, vilket oftast betyder 12–16 delar. Då får du en komplett servis och det ingår oftast större middagstallrikar, mindre lunchtallrikar, frukostskålar och muggar. Utöver detta kan du ibland komplettera med till exempel uppläggningsfat, äggkoppar, större skålar och bestick. Köp den som passar din smak och husbil.

En fördel om den tål diskmaskin

Många melaminserviser tål att diskas i maskin på låg temperatur. Däremot ska du inte använda den i mikrovågsugnen eftersom den kan spricka av hög värme. En bra regel är att inte använda en melaminprodukt till livsmedel som är varmare än 70 grader.

Läs också: Köpa glashållare till husbil

Läs också: Köpa plastglas till husbil


Redaktionen
Husbil.se