Bäst i test
Abbey Camp hopfällbar hink 15 L gul 21WL-GEG-Uni

Större hopfällbar hink som tar liten plats när du inte använder den.

Produktegenskaper

 • Hopfällbar hink i termoplastgummi
 • Stadigt handtag och förstärkt botten
 • Klarar temperatur på upp till 60 grader

Produktöversikt

Abbey Camps hopfällbara hink är en stor hink på 15 liter. Med den här hinken sparar du plats och den är perfekt att ta med i husbilen. Använd den till att samla vatten i och när du städar eller diskar. Den hopfällbara hinken har ett stadigt handtag och en halkfri och förstärkt botten. Hinken är i termoplastgummi och polypropen, väger 750 gram och klarar temperaturer på upp till 60 grader. I hopfällbart läge är den endast 5,5 cm hög.


Bästa budget
ProPlus 370307 vikbar hink 10 liter

En hopfällbar hink i silikon som är perfekt att ta med i husbilen.

Produktegenskaper

 • Hopfällbar hink i silikon och plast
 • Stadigt handtag
 • Låg vikt och tar liten plats

Produktöversikt

ProPlus 370307 vikbar hink är en hopfällbar hink i silikon och plast med en kapacitet på 10 liter. Det är en prisvärd hink som är perfekt att ta med när du behöver spara plats och ett bra alternativ när du letar hink till din husbil. Du kan använda den för saker som tvätt och disk eller vid andra tillfällen du är i behov av vatten. Handtaget är stadigt och bra när du ska bära hinken. Den är enkel att vika ihop efter användning och tar liten plats. Som hopvikt blir den endast 5 centimeter hög. ProPlus är ett varumärke som säljer ett stort utbud av tillbehör till husbil, husvagn, bilar och underhållsprodukter.


Bästa påse
Sea to Summit Folding Bucket 10 liter

En lättviktig hopfällbar hink i nylon med stor volym.

Produktegenskaper

 • Hopfällbar hink i vattentät 30D cordura (nylon)
 • Stadig konstruktion med förstärkt botten
 • Väger endast 28 gram

Produktöversikt

Sea to Summit Folding Bucket är en hopfällbar hink gjord i slitstark och vattentät cordura (nylon) som är en praktisk lösning för transport av vatten. Den kommer i en helgjuten konstruktion som är garanterat tät. Hinken har en rejäl bärrem som klarar mycket och botten är stadig. Detta är ett bra alternativ av hink till husbil eftersom den tar liten plats som hopfälld och väger endast 28 gram. Hinken levereras med förvaringsväska med dragkedja. Sea to Summit är ett företag som gör specialdesignade frilufts- och reseprylar i ultralätta material som tåliga lättviktsprodukter.


Köpguide: Så väljer du rätt hopfällbar hink till husbil

Har du behov av en hink till din husbil? En hink tar mycket plats och många husbilsägare strävar efter att ha produkter som tar så lite plats som möjligt. En hopfällbar hink är en smart och bra lösning av hink för camping. Vi hjälper dig att välja rätt hopfällbar hink till husbil.

Fördelar med en hopfällbar hink

Det finns många bra anledningar till att köpa en hopfällbar hink till husbil. Här får du ta del av de vanligaste.

Sparar plats: En vanlig hink på 5-10 liter tar mycket plats. En hopfällbar hink går att fälla ihop till platt läge vilket gör att den också liten plats när den inte används. Hinken blir bara runt 5 centimeter hög och får plats i både husbil, husvagn och ryggsäck.

Sparar vatten: Med en hink sparar du också på vattnet, som ofta är en bristvara när du campar. När du till exempel diskar behöver du inte ha rinnande vatten igång och därför går inget heller till spillo. 

Lätt att bära: De ihopfällbara hinkarna väger oftast mindre och är därför lättare att bära.

Detta kan du använda hinken till

En hopfällbar hink har många användningsområden och är bra att ha när du diskar, städar, handtvättar kläder, eller på annat sätt behöver samla eller hämta vatten. Den går också att bära saker i som matvaror, badkläder till stranden eller om du ska plocka bär eller svamp.

Storlek och material

De flesta hopfällbara hinkarna är i gummi med plastdetaljer eller silikon. De står stadigt oavsett om det finns vatten i eller inte och har ett kraftigt bärhandtag. Det finns också modeller i kraftig nylon som liknar en påse med stadig botten. De finns hinkar i flera olika storlekar, allt från 5 till 10 liter. Hinkarna är värmetåliga och många klarar temperaturer upp till 60 grader.

Köpa hopfällbar hink – att tänka på

 • Vilken volym på hinken är du behov av? En hopfällbar tar inte särskilt stor plats, så se till att köpa en lite större om du tror att kommer att behöva det.
 • Det vanligaste är att hinken har bärhandtag, men detta är också något du kan dubbelkolla. Handtaget bör vara stadigt eftersom hinken blir rätt tung med vatten i. 
 • Köp en hink som är stadig och som klarar av den mängd vatten som den har volym. Många hopfällbara hinkar har förstärkt botten, vilket också gör de säkrare. 
 • Planerar du att ha varmt vatten i hinken? då ska du välja en som klarar höga temperaturer. 

Hopfällbar hink till husbil - fördelar.

Läs också: Köpa diskbalja till husbil – se utvalda favoriter

Läs också: Välj rätt vattendunk med kran till husbil


Redaktionen
Husbil.se