Kyler och värmer
Arctic Tern Electric Cooler Box Grå 12 volt

En bra kylbox med dubbla funktioner som både kyler och värmer.

Produktegenskaper

 • Kan både kyla och värma
 • Både 12 volt och 230 volt
 • Hög kapacitet

Produktöversikt

Arctic Tern Electric Cooler Box är en grå kylbox som fått fina betyg. Du kopplar enkelt in den i husbilens 12 voltsuttag, men den är även kompatibel med ett 230 vägguttag. Kylboxens dubbla funktioner ger dig kalla drycker eller varm mat eftersom du antingen kan välja att ha den kyld eller uppvärmd. För bäst effekt ska du ställa in redan kylda livsmedel i den. Boxen har en kapacitet på 30 liter.

Volym: 30 liter

Kylkapacitet: Kan kyla till 15-20 grader och värma till 50-60 grader

Vikt: 4,6 kg

Storlek: B 29 cm x H 43 cm x L 39,5 cm

Drift och elförbrukning: 12/230 volt


Miljövänlig kylbox
Dometic Coolfun SC 30B 12 volt

En miljövänlig kylbox som både kan kyla och värma dina livsmedel.

Produktegenskaper

 • Består av unikt miljövänligt material
 • Kan både kyla och värma
 • Både 12 volt och 230 volt

Produktöversikt

Dometic Coolfun SC 30B elektiska kylbox är den första i världen att tillverkas av miljövänligt biokompositmaterial. Den kopplas till husbilens 12 voltsuttag och håller din mat kall. Du kan också reglera temperaturen så att du kan hålla uppvärmd mat varm. Kylboxen kan även anslutas till 230 volt om du vill använda den i ett vanligt vägguttag. Den tar 29 liter och är bärbar med ett bekvämt handtag.

Volym: 29 liter (2-litersflaskor kan stå upp)

Kylkapacitet: Kan kyla till 19 grader och värma till 65 grader

Vikt: 4,3 kg

Storlek: B 39,6 cm x H 44,5 cm x L 29,6 cm

Drift och elförbrukning: 12/230 volt


Flera storlekar
Dometic Coolfun SC 30 12 volt

En stadig kylbox med dubbla funktioner och många liter.

Produktegenskaper

 • Kan både kyla och värma
 • Både 12 volt och 230 volt
 • Hög kapacitet

Produktöversikt

Dometics elektriska kylbox Dometic Coolfun SC 30 är en kylbox med dubbla funktioner. Med boxen kan du både kyla och värma maten. Bärhandtaget är både ett stöd och lås för locket. Kylboxen kopplas till ett 12 voltsuttag direkt in i husbilens cigarettuttag. Du kan också koppla in den i ett vanligt 230 voltsuttag för flera användningsområden. Kylboxen finns även som en mindre och en större storlek.

Volym: 29 liter, 2-litersflaskor kan förvaras stående

Kylkapacitet: Kan kyla till 18 grader och värma till 65 grader

Vikt: 4 kg

Storlek: B 39,6 cm x H 44,4 cm x L 29,6 cm

Drift och elförbrukning: 12/230 volt


Prisvärd kylbox
Bo-Camp kylbox 12 volt

En prisvärd och smal kylbox för den som är ute efter en mindre modell.

Produktegenskaper

 • Smal och kompakt kylbox
 • Väger lite
 • Prisvärd

Produktöversikt

Bo-Camps elektriska kylbox med 12 volt passar dig som är ute efter en liten, smal och lätt kylbox. Den är dessutom prisvärd. Du kopplar in den i husbilens cigarettuttag. Locket låses när du för handtaget åt sidan vilket ger en säkrare transport.

Mått: B 17 cm x 41 cm x L 29 cm

Vikt: 1,15 kg

Drift och elförbrukning: 12 volt


Köpguide: Så väljer du rätt elektriska kylbox med 12 volt

Förvara dina kylvaror i en elektrisk kylbox med 12 volt som är anpassad till husbilens batteri. En kylbox är perfekt att ha som ett extra kylutrymme i din husbil, husvagn eller förtältet. Den är också enkel att koppla ur för att ta med på picknick eller till stranden. Fyll den med känsliga livsmedel eller drickor som behöver bli kalla.

Fördelen med en elektrisk kylbox

Det finns många kylboxar på marknaden att välja mellan, men ska du använda den under en längre tid åt gången är en elektrisk perfekt. Du kopplar in den i husbilens uttag och när den kommit ner tillräckligt i graderna är den redo att användas, vanligtvis runt 14-18 grader. Ett tips är att förkyla boxen innan du kopplar in den för att snabbare få en lägre temperatur. Eftersom kylboxen går på el så slipper du lägga i kylklampar som både väger och tar mycket plats. Det är också en fördel om du även kan ansluta den till ett 230 voltsuttag om du vill använda den vid andra tillfällen.

Dubbla funktioner – både kyla och värme

Många använder den elektriska kylboxen till att hålla maten kall. Men det finns även dem som har dubbel funktion och som kan hålla din mat varm. På så sätt slipper du ha tillgång till mikrovågsugn eller grill när det är dags för mat. Bra att veta är att kylboxarna inte är gjorda för att värma upp mat, utan bara för att hålla uppvärmd mat varm. En bättre kylväska håller kylan och värmen under en längre tid. Hur kallt det blir beror också på den omgivande temperaturen och därför är det också bra om boxen har bra isolation. Det är också viktigt att boxen håller kylan om du är iväg och inte har den inkopplad.

Storlek och volym

Det finns större och mindre varianter beroende på vad du ska fylla boxen med och platsutrymmet i husbilen. Vill du få plats med 2 literspetflaskor ska du också välja en som är tillräckligt hög. De flesta kommer med ett praktiskt handtag och de större ibland med hjul för mer bekväm transport. En större kylbox rymmer mer och blir därför också tyngre att transportera för hand. Eftersom kylboxen är hård är den också tålig och klarar av hårdare stötar. Placera kylboxen på ett säkert ställe så att den inte glider runt vid hastiga svängar eller snabba inbromsningar.

Elektrisk kylbox för husbilen - både kyler och värmer.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare

Läs också: Köpa kylväska för 12 volt


Redaktionen
Husbil.se
info@husbil.se