Bäst i test
Arctic Tern Electric Cooler Box Grå 12 volt

En bra kylbox med dubbla funktioner som både kyler och värmer.

Produktegenskaper

 • Kan både kyla och värma
 • Både 12 volt och 230 volt
 • Hög kapacitet

Produktöversikt

Arctic Tern Electric Cooler Box är en grå kylbox som fått fina betyg. Du kopplar enkelt in den i husbilens 12 voltsuttag, men den är även kompatibel med ett 230 vägguttag. Kylboxens dubbla funktioner ger dig kalla drycker eller varm mat eftersom du antingen kan välja att ha den kyld eller uppvärmd. För bäst effekt ska du ställa in redan kylda livsmedel i den. Boxen har en kapacitet på 30 liter.

Volym: 30 liter

Kylkapacitet: Kan kyla till 15-20 grader och värma till 50-60 grader

Vikt: 4,6 kg

Storlek: B 29 cm x H 43 cm x L 39,5 cm

Drift och elförbrukning: 12/230 volt


Bästa 12V/gas
Dometic Combicool ACX 40 (12v/230v/gas)

En kylbox som kan drivas med 12 volt, 230 volt eller gas.

Produktegenskaper

 • Drivs med 12 volt, 230 volt eller gas.
 • Hög kapacitet
 • Tystgående

Produktöversikt

Dometic Combicool ACX 40 är en absorptionskylbox på 40 liter som kan anslutas till 12 volt, 230 volt eller gas. När du ska använda den i husbilen är den ett perfekt val att använda med 12 volt. Driver du den med gas använder du en standardgaspatron. Kylboxen har ett aluminiumchassit och är isolerad med PU-skum. Den är tyst och har en robust design.

Volym: 40 liter

Vikt: 15 kg

Storlek: B 50 x H 44,4 x D 50,8 cm

Drift och elförbrukning: 12/230 volt och gas


Populärt val
Dometic Mobicool MCF32 31L

En populär kylbox med kompakt design och stor kapacitet.

Produktegenskaper

 • Kompakt design
 • Hög kapacitet
 • Både 12 volt och 230 volt

Produktöversikt

Mobicool MCF32 31L är en populär kylbox med kompressorteknik anpassad för 12 volt, 24 volt och 230 volt. Den har en kompakt design och det är enkelt att komma åt innehållet i den. Kylboxen har en volym om 31 liter och rymmer upp till 52 burkar eller sex 1,5 litersburkar – perfekt som extra utrymme i husbilen. Den kyler från +20 ner till -10 grader.

Volym: 31 liter
Kylkapacitet: Kan kyla till +20 till -10 grader
Vikt: 11,5 kg
Storlek: H 40,7 x B 46,5 x D 58,4 cm
Drift och elförbrukning: 12/24/230 volt


Bästa budget
Bo-Camp kylbox 12 volt

En prisvärd och smal kylbox för den som är ute efter en lätt modell.

Produktegenskaper

 • Smal och kompakt kylbox
 • Väger lite
 • Prisvärd

Produktöversikt

Bo-Camps elektriska kylbox med 12 volt passar dig som är ute efter en liten, smal och lätt kylbox. Den är dessutom prisvärd. Du kopplar in den i husbilens cigarettuttag. Locket låses när du för handtaget åt sidan vilket ger en säkrare transport.

Mått: B 17 cm x 41 cm x L 29 cm

Vikt: 1,15 kg

Drift och elförbrukning: 12 volt


Köpguide: Så väljer du rätt elektriska kylbox med 12 volt

Förvara dina kylvaror i en elektrisk kylbox med 12 volt som är anpassad till husbilens batteri. En kylbox är perfekt att ha som ett extra kylutrymme i din husbil, husvagn eller förtältet. Den är också enkel att koppla ur för att ta med på picknick eller till stranden. Fyll den med känsliga livsmedel eller drickor som behöver bli kalla.

Fördelen med en elektrisk kylbox

Det finns många kylboxar på marknaden att välja mellan, men ska du använda den under en längre tid åt gången är en elektrisk perfekt. Du kopplar in den i husbilens uttag och när den kommit ner tillräckligt i graderna är den redo att användas, vanligtvis runt 14-18 grader. Ett tips är att förkyla boxen innan du kopplar in den för att snabbare få en lägre temperatur. Eftersom kylboxen går på el så slipper du lägga i kylklampar som både väger och tar mycket plats. Det är också en fördel om du även kan ansluta den till ett 230 voltsuttag om du vill använda den vid andra tillfällen.

Bäst i test resevagn - se testvinnande resevagnar.
En kylbox med 12 volt är perfekt att ha med på campingsemestern. 

Dubbla funktioner – både kyla och värme

Många använder den elektriska kylboxen till att hålla maten kall. Men det finns även dem som har dubbel funktion och som kan hålla din mat varm. På så sätt slipper du ha tillgång till mikrovågsugn eller grill när det är dags för mat. Bra att veta är att kylboxarna inte är gjorda för att värma upp mat, utan bara för att hålla uppvärmd mat varm. En bättre kylväska håller kylan och värmen under en längre tid. Hur kallt det blir beror också på den omgivande temperaturen och därför är det också bra om boxen har bra isolation. Det är också viktigt att boxen håller kylan om du är iväg och inte har den inkopplad.

Storlek och volym

Det finns större och mindre varianter beroende på vad du ska fylla boxen med och platsutrymmet i husbilen. Vill du få plats med 2 literspetflaskor ska du också välja en som är tillräckligt hög. De flesta kommer med ett praktiskt handtag och de större ibland med hjul för mer bekväm transport. En större kylbox rymmer mer och blir därför också tyngre att transportera för hand. Eftersom kylboxen är hård är den också tålig och klarar av hårdare stötar. Placera kylboxen på ett säkert ställe så att den inte glider runt vid hastiga svängar eller snabba inbromsningar.

Elektrisk kylbox för husbilen - både kyler och värmer.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare

Läs också: Köpa kylväska för 12 volt


Redaktionen
Husbil.se