Bästa lilla
Dometic Group BordBar TF 14 kylbox 12V, 14 liter

En kompakt kylväska för 12 volt.

Produktegenskaper

 • Kylväska för 12 volt
 • Kapacitet på 14 liter
 • Kompakt kylväska

Produktöversikt

Dometic Group BordBar TF 14 är en champagnefärgad termoelektrisk kylbox för 12 volt. Du ansluter den direkt till husbilens uttag och kan på så sätt hålla maten kall länge. Kylväskan är mycket kompakt och välisolerad, har kapacitet på 14 liter och klarar att bli 25 grader lägre än omgivningstemperaturen. Du får plats med 2-litersflaskor på höjden. Dometic är ett bra varumärke som gör produkter till dig som har husbil, husvagn eller båt.

Kapacitet: 14 liter

Storlek: D 420 mm x H 395 mm

Vikt: 4,6 kg


Bästa stora
MobiCool Power MB25 kylväska 12V, 23 liter

En större kylväska för 12 volt som håller dina kylvaror kalla.

Produktegenskaper

 • Kylväska för 12 volt och en kapacitet på 23 liter
 • Robust ytterskal av jacquardväv
 • Går att vika ihop

Produktöversikt

MobiCool Power MB25 är en termoelektrisk kylväska för 12 volt som håller dina kylvaror kalla och fräscha. Väskan har en volym på 23 liter och du får plats med stående 2-litersflaskor. Den har justerbara bärremmar och ficka på utsidan där du till exempel kan förvara nycklar eller dylikt. Det yttre skalet är robust och av jacquardväv. När du inte använder kylväskan är den lätt att fälla ihop för att ta mindre plats. Kylväskan är dessutom lätt att göra ren. Detta är en perfekt kylväska att ta med till husbilen för att till exempel ha som extra kylförvaring eller när du ska vidare ut på picknick. Den klarar att bli 12 grader lägre än omgivningstemperaturen.

Kapacitet: 23 liter

Storlek: H 330 mm x L 170 mm x B 400 mm

Vikt: 1,82 kg


Bästa lätta
Clatronic KT 3720 kylväska 12V, 15 liter

En kompakt kylväska för 12 volt som väger lite.

Produktegenskaper

 • Mindre kylväska för 12 volt
 • Klarar låga temperaturer
 • Väger lite och lätt att bära med rem

Produktöversikt

Clatronic KT 3720 12 V är en termoelektrisk kylväska med en kapacitet på 15 liter. Kylväskan kopplas in i husbilens 12 voltsuttag. Den klarar att bli 12 grader lägre än omgivningstemperaturen. Väskan har en bra bärrem så att du enkelt kan bära den på till exempel axeln. Detta är en kompakt och mindre kylväska för varma dagar när du vill ha mat och dryck kall.

Kapacitet: 15 liter

Storlek: D 250 mm x H 250 mm x B 320 mm

Vikt: 1,2 kg


Bästa prisvärda
Cartrend 80287 kylväska, 16 liter, 12V/48 W

En bra kylväska för 12 volt att ta med till husbilssemestern.

Produktegenskaper

 • Kylväska för 12 volt
 • Går att fälla ihop
 • Väger lite

Produktöversikt

Cartrend 80287 kylväska har en kapacitet på 16 liter och du får plats med stående 1 1/2-litersflaskor. Kylväskan är för 12 volt och kan kopplas in i din husbil och håller sedan dina kylvaror kalla. Väskan har en bra bärrem och flera fickor på utsidan där du kan placera saker som inte behöver kylas. När du inte använder kylväskan går den att fälla ihop vilket gör att du sparar utrymme.

Vikt: 1,58 kg


Köpguide: Så väljer du rätt elektriska kylväska för 12 volt

En elektrisk kylväska är perfekt att ha som komplement till kylskåpet i husbilen att förvara mat och dryck i. Kylväskan är också bra att förvara din picknickmat i om du ska på utflykt eller till stranden. Det finns en del att tänka på när du ska välja en eldriven kylväska till husbil.

Så fungerar en elektrisk kylväska

En termoelektrisk kylväska ser ut precis som en vanlig kylväska, men kopplas till ett eluttag. Den har en isolerad insida och ofta utsida av hållbart tyg. Ska du ha den när du campar är det bra att välja en kylväska för 12 volt, som kopplas till husbilens eller bilens cigarettuttag. Vill du ha en kylväska som går att koppla in även hemma ska du köpa en som kan drivas av både 12 volt och 230 volt.

Fördelar med en elektrisk kylväska

En elektrisk kylväska är ett bra alternativ om du ska åka långt, som när du är på husbilssemester. En vanlig kylväska med kylklampar tappar sin kyla efter ett tag, medan en elektrisk håller sig kall så länge du har den kopplad till ström. Du behöver dessutom inga kylklampar när du har den inkopplad. Det är också perfekt att ha en elektrisk kylväska eftersom du kan förkyla den innan du ska iväg.

Så länge håller kylväskan kylan

Eftersom kylväskan kopplas till ström så håller den kylan så länge som den är inkopplad. Hur kallt beror på hur varm omgivningen är. Man brukar prata om att kylan är till exempel 12 grader lägre än omgivningstemperaturen. När du sedan ska iväg kopplar du ut väskan och då håller den ofta kylan 6-8 timmar, beroende på modell och om du öppnar och stänger väskan flera gånger. Då är det bra att lägga i kylklamp. Ju tjockare kylväskan är desto bättre håller den kylan.

Kylväska 12 volt – storlek och volym

Det finns flera storlekar på en kylväska, allt från 15 till 25 liter. Generellt har de mindre kapacitet än en kylbox eftersom man ofta väljer en väska för tillfällen då du inte ska ta med dig lika mycket. Köp den kylväskan som du har plats med, som får plats med det du ska ha med dig och som du orkar att bära.

Kylväska eller kylbox?

En mjuk kylväska väger mindre än en kylbox och är ett bra alternativ om du inte har behov av lika stor kapacitet. En kylbox är hård, mer stöttålig och lättare att stapla saker över. Däremot går en kylväska att vika ihop när du inte använder den vilket gör att du sparar utrymme.

Läs också: Välj rätt kylbox 12 volt

Köpa kylväska 12 volt – att tänka på

 • Kyla: Hur mycket kyla behöver du ha till din kylväska? Har du till exempel mat kan det vara viktigare att det är riktigt kallt än om du bara har drickor i väskan.
 • Drift: Väljer du en eldrivet kylväska är det också bra att se till att du har tillgång till ström.
 • Storlek: Hur stor är kylväskan? Orkar du bära den? Går den att vika ihop för att spara plats när du inte använder den?
 • Kapacitet: Hur mycket kylutrymme behöver du ha? Får du till exempel plats med 2-litersflaskor?

Kylväska 12 volt, husbil.

Läs också: Välj rätt 12 volts kylskåp till husbilen

Läs också: Välj rätt gasolkylskåp till husbil


Redaktionen
Husbil.se