Portabel ugn
Omnia ugn

En portabel ugn att använda på spisen eller annan värmekälla.

Produktegenskaper

  • Smidig miniugn till spisen
  • 3-delad konstruktion
  • Ingen installation

Produktöversikt

Omnia ugn är en tredelad miniugn att använda till gasolspisen, elplattan eller spritköket. Det är en praktisk portabel ugn att göra ugnsmat eller baka bröd i. Perfekt för husbilen, husvagnen, båten eller när du tältar där du inte har tillgång till en fast ugn.

Mått: B 250 mm x H 140 mm

Kapacitet: 2 liter

Vikt: Cirka 0,5 kg

Material: Aluminium och stålplåt


Smidig silikonform
Omnia silikonform

Omnia silikonform är ett bra tillbehör till din Omnia ugn.

Produktegenskaper

  • Passar Omnia ugn
  • Tillverkad i BPA-fri silikon
  • Kan diskas i maskin och frysas in

Produktöversikt

Omnia silikonform är skräddarsydd för Omnia ugn. Formen är mjuk och flexibel med non-stickegenskaper så att maten inte fastnar. Den kan både diskas i maskin och tål att frysas in. Däremot ska den inte komma i kontakt med öppen eld och du ska undvika vassa redskap.

Material: silikon

Mått: H 225 mm x H 60 mm


Folieform i aluminum
Omnia folieform

Omnia folieform är en bra aluminiumform till din Omnia ugn.

Produktegenskaper

  • Folieform i aluminium som passar Omnia ugn
  • Kan frysas in
  • Kommer i 5-pack

Produktöversikt

Omnias folieform passar till din Omnia ugn och är smidiga att använda när du lagat mat. Du kan till exempel frysa in mat i formen och sedan värma den i Omnia ugnen. Den är också bra att använda om du vill laga maten i husbilen och sedan ta med dig den ut. Placera folieformen i Omnia ugnen och vik in kanterna för att den ska sitta bra. Formen tål låg eller medelhög värme. De kommer med papplock.

Material: Aluminum


Köpguide: Omnia ugn – därför ska du köpa ugnen

Det är inte alla husbilar som är utrustade med ugn, men har du ändå behov av en ugn till din matlagning så finns det smidiga alternativ. En Omnia ugn är en liten portabel ugn som liknar en sockerkaksform med lock som du både kan laga mat och baka bröd i. Det är en enkel men robust konstruktion.

Hur fungerar en Omnia ugn?

Omnia ugn är en liten fritidsugn utan egen värmekälla. Du använder den direkt på gasolspisen, elplattan eller spritköket. Ugnen består av tre delar som genom sin konstruktion får både över- och undervärme. Underdelen är en platta i behandlad stålplåt som du placerar på plattan eller hålet över lågan. Du ska inte ha något vatten i den. Formen i aluminium liknar en sockerkaksform med ett hål i mitten och rymmer 2 liter. Det är här du lägger ingredienserna till det du ska laga. Formen måste vara väl smord och när du bakar ska den också vara bröad. Det finns även silikonformar att köpa till om du vill ha det ännu enklare. Överdelen som är ett lock är tätt med ventilationshål och lagom högt så att till exempel bröd kan jäsa. Denna är också i aluminium. Alla delarna ska alltid användas tillsammans för att få ugnseffekten.

Detta kan du laga med en Omnia ugn

Eftersom ugnen håller hög värme kan du laga och baka allt du kan göra i en fast ugn. Det går utmärkt att laga ugnsbakad mat, baka färskt bröd till frukosten eller värma något. Ugnen lagar maten snabbast vid öppen låga, men fungerar utmärkt på elplatta också, men räkna då med 25-50 % längre tid.

Fördelar med en Omnia ugn

Vanliga ugnar tar mycket plats och i en husbil gäller det att hålla nere på onödiga köksprylar och hushållsprodukter. Fördelen med en Omnia ugn är att den är liten och smidig och lätt att plocka undan när du inte använder den. Om du jämför med en vanlig ugn så är denna dessutom mycket prisvärd att köpa.

Skötselråd för Omnia ugn

Du rengör en Omnia ugn med kallt vatten som får stå en stund och sedan vanligt diskmedel. Undvik helst att köra den i diskmaskin då ytan tappar lite av sin glans.

Omnia ugn - fördelar och konstruktion.

Läs också vår köpguide om stormkök eller vår köpguide om gasolkök

Läs också: Välj rätt miniugn till husbil


Redaktionen
Husbil.se