Bästa insektsdraperiet
VidaXL insektsdraperi grå och vit 100x220 cm chenille

Ett insektsdraperi till husbil i mjuka och flexibla chenille-strängar.

Produktegenskaper

  • Insektsdraperi med chenillesträngar
  • Förhindrar insyn och värme
  • Justerbar längd och bredd

Produktöversikt

Be Basic insektsdraperi är ett gråvitt myggnät i mjuka och flexibla chenille-strängar. Insektsdraperiet håller insekter borta från din husbil så att du kan njuta av en god natts sömn. Draperiet förhindrar även värmen att leta sig in i husbilen och släpper in luft samtidigt som det ger insynsskydd. Strängarna är gjorda i polypropenchenille och draperiet är lätt att ta av, rengöra och är vattenbeständigt. Du kan justera det efter önskad längd och bredd så att det passar din husbil.

Mått: B 90 cm x 220 cm


Bästa enkla
Fiamma myggnät dörrförhänge

Ett myggnät till husbil med två överlappande paneler.

Produktegenskaper

  • Paneler med förstärkt botten
  • Justerbar höjd
  • Lätt att montera

Produktöversikt

Fiammas myggnät är ett dörrförhänge till husbil som effektivt håller insekter borta. Myggnätet består av två överlappande paneler. Panelerna är förstärkta i botten med ett block för att hålla ihop. Nätet är lätt att montera och har en justerbar höjd för att passa just din husbil. När du inte använder det rullar du enkelt ihop det och fäster ovanför dörren.

Mått: B 35 cm x H 230 cm (två paneler ingår)


Bästa magnetiska
Apalus magnetiskt myggnät

Ett vitt myggnät med magneter som släpper in luft.

Produktegenskaper

  • Magnetiskt myggnät
  • Finns i flera storlekar
  • Enkel montering med dubbelhäftande tejp

Produktöversikt

Med Apalus magnetiska myggnät kommer frisk luft in i husbilen, men inga irriterande insekter. Myggnätet har magneter som stänger de två panelerna automatiskt när du gått igenom. Det är ett hållbart nät som passar för många olika sorters dörrar. Du monterar det med dubbelhäftande tejp som gör det enkelt att få både på och av. Nätet går även att tvätta.

Mått: B 80 cm x H 200 cm


Köpguide: Så väljer du rätt myggnät till husbilen

Visst är det skönt att kunna ha dörren till husbilen öppen när det är som varmast. Men då finns det också risk att myggor, getingar och andra irriterande insekter flyger in i husbilen och ger dig sömnlösa nätter. Den kanske lättaste lösningen på det problemet är att köpa ett myggnät eller en myggnätsdörr till husbil.

Så fungerar ett myggnät till husbil

Ett myggnät är någon form av insektsfångare som gör att insekter inte kommer in i din husbil. Med ett myggnät går det också att vädra på varma dagar så att behovet av luftkonditionering inte blir lika stor. Det finns många olika modeller i slitstarka material att välja mellan beroende på vad du är ute efter och flera av dem är tvådelade. För många varianter behöver du inte skruva i husbilen utan du fäster panelerna med dubbelhäftande tejp och kardborreband.

Köp ett myggskydd till husbil.

Myggnät till husbilen

Den enklaste varianten av myggnät är ett finmaskigt nät i till exempel polyester. Du sätter enkelt upp det med till exempel kardborreband som du klistrar upp runt dörrposten. De är ofta tvådelade så att du lätt kommer igenom dörren och med förstärkta bottensömmar så att nätet går ihop av sig själv.

Myggnät med magnet för dörr

Ett myggnät med magnet sätts upp med kardborreband eller liknande i dörrposten. Tack vare små magneter förslut det tvådelade nätet av sig själv när du gått igenom det, så att inga insekter hinner flyga emellan.

Dörrförhänge som myggnät

Ett dörrförhänge eller dörrdraperi med till exempel plastlameller eller glasfiber skyddar både mot insekter och sol och släpper samtidigt in fräsch luft. Du får även ett snyggt insynsskydd. Draperierna är tåliga och robusta och finns ofta i flera storlekar. Köper du ett myggnät med lite färg får du också en roligare design på husbilen.

Myggnät med dörr

En myggnätsdörr är en dörr med ram och en myggnätsgardin. Det är en mer rejäl konstruktion som också ställer krav på att dörren är anpassad till din husbil. Till vissa modeller behöver du också montera en golvlist. En myggnätsdörr håller garanterat alla oinbjudna flygande gäster effektivt borta.

Välj rätt storlek på myggnätet

En husbilsdörr är mindre än en vanlig dörr vilket gör att du också behöver köpa ett smalare myggnät. Vissa myggnät går att reglera både i bredd och höjd på och kan användas till både husvagnsdörrar och dörrarna hemma.

Fler tips för att undvika mygg

Du kan kombinera ditt myggnät med andra smarta lösningar. Det finns myggmedelmyggdödare och myggljus som håller de små liven borta när de är som mest aktiva under sommarhalvåret.

Läs också: Välj rätt insektsdödare till husbil


Redaktionen
Husbil.se