Bäst i test
Thermacell Halo Mini

Litet och diskret myggskydd som håller mygg borta upp till 12 timmar.

Produktegenskaper

 • Luktfri och ljudlös
 • Håller i 12 timmar
 • Skyddszon på 20 kvadratmeter

Produktöversikt

Thermacell Halo Mini är ett litet och diskret myggskydd som ger en insektsfri zon på 20 kvadratmeter. Den fungerar tillsammans med en gastpatron och en myggmedelmatta och utsöndrar ett luktfritt och ljudlöst medel – och ger ett skydd på 98 procent. Den aktiveras när du vrider på bottendelen. Myggmedlet levereras med tre myggmedelsmattor som håller tre timmar vardera och en gaspatron som ger skydd på upp till 12 timmar. Maskinen har en diameter på åtta centimeter och en höjd på 16 centimeter.


Bästa bärbara myggskydd
Thermacell MR300 Portable Mosquito Repeller

Ett bärbart myggskydd för utomhus som håller myggen borta.

Produktegenskaper

 • Myggskydd för utomhusbruk
 • Drivs av gas
 • Lätt att bära med sig

Produktöversikt

Thermacell MR300 Portable Mosquito Repeller är ett effektivt och bärbart myggskydd och ett bra val när du vill hålla det insektsfritt runt husbilen. Det är avsett att använda utomhus och drivs av gas som hettar upp en matta med insektsmedel. Myggskyddet ger en skyddszon på 20 kvadratmeter. Det utsöndrar ett ljudlöst och luktfritt myggmedel som håller myggen borta. Myggmedlet håller i 12 timmar, sedan behöver du byta till ny matta. Myggskyddet är lätt att använda och tar liten plats vilket är en fördel eftersom de flesta med husbil vill vara platseffektiva. Det finns ett skyddande hölster att köpa till och ett fästclips om du vill sätta fast den i bältet eller en solstol.


Bästa för inomhusbruk
Blaupunkt BP-GIKLED09

En insektsdödare med UV-ljus för inomhusbruk.

Produktegenskaper

 • Insektsdödare med UV-ljus
 • Passar för inomhusbruk
 • Två effektlägen

Produktöversikt

Blaupunkt BP-GIKLED09 är en insektsdödare med UV LED-belysning och fläkt för inomhusbruk. Ljuset lockar till sig insekterna och sedan sugs de in av fläkten och fångas i en behållare. Behållaren är sedan lätt att tömma och rengöra. De finns två effektlägen att välja mellan och insekterna fångas upp i ett 360 graderläge. Insektsdödaren är säker och fri från kemikalier och lukt. Den är effektiv på en yta som är upp till 50 kvadratmeter. Du ansluter insektsdödaden till ett USB-uttag och den är mycket energisnål.

Storlek: 13 cm x 14 cm x 22,3 cm


Bästa prisvärda
Rubicson Portabel insektsdödare

En prisvärd insektsdödare som går på batteri.

Produktegenskaper

 • Insektsdödare med inbyggt batteri
 • Inbyggd LED-lampa
 • Vädertålig

Produktöversikt

Rubicson Portabel insektsdödare är effektiv mot mygg, knott och andra insekter som gästar dig när du campar. Den är portabel och enkel att ta med i husbilen. LED-lampan lockar till sig insekterna och dör av högspänningen som alstras i lampan. Insektsdödaren drivs av batteri och har en batteritid på 10 timmar. Den laddas med USB-kabel och har en laddningstid på 4 timmar. Insektsdödaren kan också användas som en extra campingbelysning.

Vikt: 230 grader


Köpguide: Så väljer du rätt insektsdödare

Är du trött på att ha surrande insekter omkring dig när du ska äta mat utomhus eller sova? Eller att vakna av myggbett som kliar något förskräckligt? Då ska du köpa en insektsdödare till husbil. Vissa somrar är det mer mygg än någonsin och att få problem med mygg och knott är något som de flesta husbilsägare varit med om. Låt inte dessa flygande små insekter stoppa dig från att ha en trevlig campingsemester med din husbil. Fundera på när du som mest behöver ha insektsdödaren för att välja rätt variant. Här guidar vi dig till att göra rätt val.

Fördelen med en insektsdödare

Det finns bara fördelar med att köpa en insektsdödare till husbil. Får du en insektsfri plats runt husbilen kan du sitta ute och njuta hela dagen när du campar. Du slipper bli biten, få insekter i din mat och behöver inte vifta med armarna för att få bort dem. Är du allergisk mot mygg kan det få stora konsekvenser, vilket en insektsdödare kan hjälpa till att förhindra. Hur noga du är med att stänga dörrar och fönster till husbilen kommer de små liven in på något sätt ändå. En insektsdödare dödar de mygg som letat sig in så att du kan få din skönhetssömn, något som alla är värda när de är på semester.

Köpa insektsdödare - därför ska du göra det. Se mer på husbil.se.

Köpa insektsskydd – två varianter

Det finns två metoder när det kommer till att hålla insekterna borta. Du kan antingen köpa en insektsdödare som lockar till sig myggen och sedan dödar dem. Du kan också köpa ett myggskydd som skrämmer iväg myggen och på så sätt håller dem på avstånd.

 • Insektsdödare – dödar insekterna
 • Myggskydd – håller insekterna på avstånd
Bäst i test myggskydd.
En myggfångare är perfekt för dig som vill hålla insekterna på avstånd på campingsemestern

Så fungerar en insektsdödare

En insektsdödare fungerar genom en kombination av ljus och elektricitet. Den har ett UV-ljus som lockar till sig insekter och som sedan sugs in i en fläkt, avlivas mot ett strömförande metallgaller och fångas upp i en behållare. När behållaren är full är den lätt att tömma. Insektsdödaren är en effektiv produkt om du vill få bort myggen helt och hållet. De flesta insektsdödare är miljövänliga och innehåller inget gift.

Så fungerar ett myggskydd

Föredrar du att inte döda insekterna, men vill gärna hålla de på avstånd kan du köpa ett myggskydd. Ett myggskydd utsöndrar en doft som myggorna inte gillar och håller dem på så sätt på avstånd, utan att göra någon skada. Det finns både större och mindre myggskydd med olika egenskaper. Vissa kan du till exempel sätta i ett vägguttag som en nattlampa, medan andra går att ha på bordet eller ställa på marken.

Bäst i test myggskydd.
Thermacell har flera testvinnande myggskydd i sitt utbud.

Gas- eller eldriven insektsdödare

Insektsdödare drivs antingen av el eller gas. Väljer du en elektrisk variant kan du välja en för 12 volt eller en för 230 volt. Köper du en för 230 volt behöver du ha en omvandlare så att den blir kompatibel med husbilens batteri. Den andra varianten går på gasol och är ett bra alternativ när du är utomhus och inte har tillgång till ström.

Köpa insektsdödare till husbil – att tänka på

 • Vissa insektstödare är avsedda för inomhusbruk och andra ska endast användas utomhus. Läs på innan du gör ditt köp så att du köper den som passar ditt behov bäst.
 • Det kan vara en fördel att placera insektsdödaren en bit ifrån dig och ditt sällskap, så att du inte lockar till dig myggorna där du sitter. 
 • Fundera på om du vill ha en insektsdödare eller ett myggskydd. 
 • Har du tillgång till ström? Eller fungerar en som drivs av gasol eller går på batteri bättre? 

Håll mygg borta från husbilen – så kan du också göra

Det finns fler saker att göra för att få en insektsfri semester. För att inte få in myggor i husbilen kan du se till att hålla dörrar och fönster stänga, eller att ha myggnät. Du kan dessutom komplettera med en bra myggspray.

Läs också: Köpa myggnät till husbilen


Redaktionen
Husbil.se