Bästa champagneglaset
Sagaform Picknick champagneglas högt glas 4-pack

Ett lyxigt och hållbart plastglas till husbil som du kan dricka champagne, saft eller lemonad i.

Produktegenskaper

 • Champagneglas i akrylplast
 • Mycket hållbara
 • Snygg och lyxig design

Produktöversikt

Sagaforms champagneglas i hög design är tillverkade i akrylplast och mycket hållbara, vilket gör det till ett bra val av plastglas till husbil. Designen är snygg och liknar ett vanligt glas. Med de här glasen kan du dricka bubbel på bästa sätt när du campar. Men det går lika bra att dricka rosé, saft eller lemonad i dem. Glasen kommer i 4-pack och ska diskas för hand. Sagaform har i över 25 år skapat svensk design till hemmet för ett bra pris.

Material: Akrylplast

Höjd: 14,8 cm

Volym: 20 cl


Bästa vinglaset
Exxent vinglas i tritanplast 36 cl

Ett hållbart vinglas i plast med stor kupa.

Produktegenskaper

 • Vinglas i hållbar och BPA-fri tritanplast
 • Stor kupa
 • Plastglas av hög kvalitet

Produktöversikt

Exxents vinglas i tritanplast är ett plastglas till husbil i hållbar och hög kvalitet. Glaset har en stor kupa och passar perfekt till semesterdagar när du vill unna dig ett glas vin. Glaset är tillverkat av hållbar och BPA-fri tritanplast. Glaset tar varken doft eller ger fläckar av drycken. Exxent är ett varumärke som ägs av MerxTeam och som är Sveriges ledande inom kök- och restaurangprodukter.

Material: Tritanplast

Höjd: 20 cm

Volym: 36 cl


Bästa vattenglaset
Koziol Crystal Dricksglas 20 cl 8-pack

Ett hållbart vattenglas i plast att ta med till campingsemestern.

Produktegenskaper

 • Snygga dricksglas
 • Passar till både varm och kall dryck
 • Sköna att hålla i

Produktöversikt

Koziols dricksglas i serien Crystal kommer i en förpackning om åtta och en volym på 250 milliliter. Glasen är i tålig plast och är perfekta att ta med på semestern i husbilen eller husvagnen. De har en facetterad yta som både ger ett glittrande glas och är sköna att hålla i. Eftersom de har en isolerande yta kan du använda både kalla och varma drycker i dem och temperaturen håller under lång tid.

Vill du komplettera glasen med eleganta serveringsskålar finns det i flera olika färger och storlekar.

Material: Återvinningsbar plast

Höjd: 9 cm

Volym: 25 cl


Bästa lyxiga
Koziol Club No. 5 Champagneglas 10 cl 6-pack

Lyxiga champagneglas som både är sköna och snygga att dricka ur.

Produktegenskaper

 • Okrossbart champagneglas
 • Fritt från melamin och BPA
 • Kan diskas i maskin

Produktöversikt

Vill du dricka bubbel ur ett lyxigt champagneglas under campingsemestern kan du göra det med champagneglaset Club No. 5 från Koziol. Glasen kommer i en förpackning om sex och rymmer 100 milliliter. Det är skönt att hålla i handen och har isolerande egenskaper så drycken håller sig kall länge.

Det okrossbara glaset är gjort i hundra procent återvinningsbar plast, fritt från melamin och BPA och det går att diska i diskmaskin. Det är tillverkat i Koziols egen fabrik i Odenwald i Tyskland.

Material: Återvinningsbar plast

Höjd: 20,1 cm

Volym: 10 cl


Köpguide: Så väljer du rätt plastglas

Duka bordet med snygga glas när du campar. Det är snyggt och ger en lyxigare känsla med riktiga glas, men plastglas är ett mycket säkrare alternativ. Plastglas behöver inte se plastiga och tråkiga ut – idag finns det många exklusiva plastglas till husbil att välja mellan. Både vad gäller design och vad du ska dricka ur dem.

Därför ska du köpa plastglas

De flesta låter sina finaste glas stanna hemma när de åker på husbilssemester. Alla vet att det kan hända olyckor när man åker husbil. En snabb inbromsning eller en hård sväng kan göra att glasen går i tusen bitar. Många måltider äts också utomhus eller tas med om du ska på utflykt och då är glas i plast också bra att ha. Därför är plastglas till husbil ett säkert och hållbart alternativ som ger minimalt med glassplitter. Det går egentligen att dricka ur vad som helst, men det är extra lyxigt att duka med riktigt snygga plastglas när du är på husbilssemester. Oavsett om det är frukost, lunch eller middag. Dessutom väger plastglas mindre eftersom plast är lättare än glas.

Köpa plastglas till husbil - fördelar.

Ett glas för varje tillfälle

Plastglasen finns i många olika utseenden och tillfällen. De vanligaste glasen är:

 • Dricksglas: Fungerar för alla sorters dryck, allt från vatten till juice, saft och läsk. De finns i många olika former och storlekar.
 • Vinglas: Särskilt anpassade till vin och är ett glas på hög fot och stor kupa som tar fram vinets smak.
 • Champagneglas: Särskilt anpassade för bubblig dryck som champagne och mousserande viner.

Material och storlek

Plastglas både ser ut och känns som vanliga glas. Men man brukar säga att hållbarheten på plastglas är 20 gånger längre. Plastglas är gjorda av plast och då är det bra att välja ett plastmaterial som till exempel polykarbonat (PC) eller tritan.

Vad klarar plastglas?

Plastglas som är av bra kvalitet klarar att åka i backen en eller flera gånger utan att gå sönder. Många är dessutom reptåliga vilket gör att de håller sig snygga oavsett hur många gånger du har diskat dem. Vet du med dig att du kommer att dricka annat än bara vatten ska du också välja ett plastglas som varken tar smak eller får bestående fläckar. Även om plastglaset är hållbart är det inte säkert att det tål värme. Kolla därför alltid innan om det kan maskindiskas eller användas i mikrovågsugn.

Mer miljövänligt än engångsglas

Det är många som packar ner engångsglas när de ska campa eller på utflykt. Genom att köpa plastglas i bra kvalité kan du använda dem år efter år. På så sätt är du både snäll mot miljön och din plånbok.

Köpa plastglas till husbil – att tänka på

 • Har du ont om plats i skåpen kan det vara en fördel att kunna stapla glasen på varandra.
 • Vissa plastglas tål varken diskmaskin eller mikrovågsugn. Är detta viktigt för dig bör du också välja plastglas som klarar detta.
 • Välj ett plastglas av bra kvalité som är okrossbart för en längre hållbarhet. 

Läs också: Melaminservis till husbil – så väljer du rätt


Redaktionen
Husbil.se