Prisvärd strömbrytare
Frilight Single rocker switch B-frame white, 12 volt

En enkel strömbrytare för 12 volt med en knapp.

Produktegenskaper

 • En knapp
 • 12 volt
 • Prisvärd

Produktöversikt

Frilight Switch (B) Single White från Frilight är strömbrytare med en knapp för 12 volt. Den finns i vitt med vit knapp och matt silver med svart knapp.

Mått: 60x60 mm

Monteringshål: Ø 54 mm


Dubbel strömbrytare
Strömbrytare Sunwind Dubbel, 12 volt

En dubbel strömbrytare för dig som vill hantera fler än en lampa.

Produktegenskaper

 • Dubbel strömbrytare med två knappar
 • 12 volt
 • Plast

Produktöversikt

Sunwinds strömbrytare är en dubbelströmbrytare för dig som vill ha möjlighet att tända fler än en lampa. Den passar för 12 voltspänning och är i vit plast.


Ljusdimmer LED-belysning
Dimmer Frilight LED, 12 volt

En snygg strömbrytare med dimmerfunktion för 12 volt till din husbil.

Produktegenskaper

 • Dimmerfunktion
 • En knapp
 • 12 volt

Produktöversikt

Frilights ljusdimmer för 12 volt är en strömbrytare med dimmerfunktion avsedd för LED-belysning. Dimmern kan användas till LED-lampor som kan dimmas från 7 volt till 10 volt, max 2A. När du ökar ljusstyrkan ökar också strömförbrukningen. Strömbrytaren finns i vitt och silver.

Mått: 60x60 mm

Monteringshål: Ø 56 mm


Enkel strömbrytare
Strömbrytare Sunwind Enkel, 12 volt

En strömbrytare i vitt med en knapp för 12 volt.

Produktegenskaper

 • En knapp
 • Plastmaterial
 • 12 volt

Produktöversikt

Sunwinds strömbrytare med en knapp passar för 12 voltsspänning. Den är i vitt plastmaterial och är mycket lätt.


Köpguide: Så väljer du rätt strömbrytare till husbil

För att kunna hantera belysningen i din husbil sitter det en strömbrytare på en strategisk plats på väggen. Det finns flera modeller med olika funktioner men det viktigaste är att du väljer en strömbrytare som är avsedd för 12 volt.

Vad är en strömbrytare?

En strömbrytare är en elektrisk komponent som du använder för att bryta strömmen. Den består av en metalldel och en ytterdel av till exempel plast. I husbilen behöver du ha en strömbrytare för 12 volt som är anpassad till husbilens elektricitet.

Varför ska jag välja en strömbrytare för 12 volt?

En strömbrytare för 12 volt är kompatibel med elen i din husbil. Vanliga strömbrytare är oftast 230 volt, men de fungerar på samma sätt.

Olika sorters strömbrytare

Det finns ett större utbud av färg, form och storlek att välja mellan så att din strömbrytare ska passa både din smak och husbilens inredning. En strömbrytare har antingen en trapp eller flera beroende på hur många ljuskällor du vill ha kopplade till strömbrytaren. Har du en trapp kallas det också för 1-pol. Har du två knappar kallas det för kron eller dubbeltrapp. Vissa strömbrytare är också sammankopplade så att du kan tända på ett ställe och släcka på ett annat.

Strömbrytare till husbilen, 12 volt.

Får jag byta strömbrytare själv?

De flesta elinstallationsjobb måste utföras av registrerad elektriker. Men du får göra enklare elarbeten om du har kunskap och har därför också rätt att byta befintlig strömbrytare med högst 16 ampere. Se till att elen inte är igång när du börjar arbetet. Det är också viktigt att du kopplar in den rätt för annars kan den förstöras. Kabeln är tvådelad och tydligt märkt så att du vet vad som är plus och vad som är minus.

Läs också: Populära 12 voltsprodukter för campare


Redaktionen
Husbil.se