Nyheter Husbil.se

Barnfamilj och husbil - funkar det?

Husbil.se 2017-11-16

Att livet sällan blir som man planerat vet väl de flesta, kanske framförallt barnfamiljer. Därför drar sig många för att gå utanför bekvämlighetszonen och tar istället det säkra före det osäkra när det är semesterdags. Man skulle tro att kombinationen husbil och barnfamilj är en mindre bra idé. Men, faktum är att husbilen är en riktig familjekombi som är som gjord för upptäcktsresor för hela familjen. Hyr eller köp en husbil för att uppleva den bästa semestern någonsin.

Husbilslivet: både flexibelt och ekonomiskt

Med husbilen kan man ta sig iväg var och när man vill. Resan kan enkelt anpassas efter omständigheterna. Om man ser något spännande och sevärt på vägen är det bara att stanna till. Likaså när hungern börjar göra sig påmind, om man behöver gå på toaletten eller bara springa av sig lite.

Man slipper minutiös planering och kan ta dagen som den kommer. Maten kan lagas i husbilen, något som gör att man sparar pengar OCH kan få sina favoriträtter. När man sedan äter ute blir det en kul kontrast.

Men säkerheten då?

De mindre barnen ska givetvis sitta säkert i korrekt monterade babyskydd eller bilbarnstolar. En bilbarnstol som kan monteras både framåt- och bakåtvänd är ultimat. Montera stolarna på de inre platserna eftersom de är mindre utsatta om en sidokrock skulle inträffa. Bordet ska givetvis vara borttaget under körningen.

Är vi framme snart? Tips som minskar resetristessen 

Vi har hört det förut, ibland efter bara någon kilometer: Är vi framme snart? För små barn är en timme lång tid. När man behöver köra några timmar kan själva resan vara en utmaning. En del väljer därför att köra så mycket som möjligt på kvällarna när barnen sover, men det passar långt ifrån alla. Här kommer några tips som gör resan i sig till ett äventyr.

Läs. Böcker tar ingen plats. Ta med några favoriter och några nya som ni kan läsa för barnen. Ljudböcker finns på bland annat biblioteket och SR och är ett bra komplement.

Sjung! Det är inte för inte som vi bor i allsångens land. Låt alla välja en låt som ni sjunger tillsammans och dra igång Babblarna på stereon.

Räkna bilar. Har funkat sedan bilens begynnelse. Välj en färg var och se vem som får ihop flest bilar under en bestämd tid.

När föräldrastämband och huvud blir trötta är det helt okej att låta paddan eller dvd:n ta över.

Bara en sak till - brukar barnen bli åksjuka? Glöm då inte Postafen (för barn över sex år) och kräkpåsar. Här delar tidningen Mama med sig av sina bästa tips mot åksjuka.

Nu är ni rustade inför en toppensemester. Förhoppningsvis blir det också tur med vädret. Om inte blir det mys i husbilen när regnet smattrar på taket, inomhuslek och besök på simhallar, muséer och lekland.

Fler nyheter