Nyheter Husbil.se

Elmia Husvagn Husbil

Madelene Kristensson 2014-07-11

Missa inte årets mässa för husbils- och husvagnsentusiaster! Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för det mobila livet.

Nu är det endast två månader kvar till årets händelse inom husbil och husvagn. Tusentals eldsjälar beräknas besöka Elmia under fyra fullspäckade dagar med utställning och festival.

- Mässan är camparnas motsvarighet till Dreamhack eller Roskildefestivalen. Det är en riktigt happening som pågår här på Elmia, säger projektledaren Jörgen Nyström, på Elmias hemsida.


Utställning

På utställningen finner du bidrag från hela branschen. Här ställs alla nyheter inom mobilt boende och tillbehör ut under fyra spännande dagar. Allt från husvagnar och husbilar till villavagnar och campers. Under mässan sker 20 procent av branschens totala årsförsäljning, vilket lockar många återförsäljare.

Källa: Flickr Bild: elmiahusvagn

Träff för campare

Elmia samlar 10 000 campare, som tillsammans delar en upplevelse utöver det vanliga. På området finner du 2 700 campingplatser samt lika många parkeringsplatser för husbilar.


Aktiviteter och annat kul

Barnhallen är det ultimata stället för lek för alla barn som besöker mässan. Hoppborgar, dockavdelning, lekavdelning med roliga leksaker, ansiktsmålning, TV-spel och filmhörna - behövs det något mer?

Under fredag och lördag anordnas en CARAMBA-uppvisning av Caravan Club. Se när skickliga förare tar sig runt en bana - både genom backning och körning i rätt riktning.

Tag med din cykel till Elmias cykelverkstad! För en viss kostnad får du en översyn av din elcykel eller vanliga cykel. Justera växlar och bromsar, olja in kedjan och smörja in diverse delar är bara en del av vad som kan fixas.

Torsdag till lördag är det Oktoberfest som gäller. Här dricker du tysk öl i sejdel, smakar bratwurst och sauerkraut samt lyssnar på tyrolermusik.

Fredag och lördag ska du snöra på dig dansskorna och ge dig iväg på danskväll. Det blir härligt gung med dansbanden Canyons och Zlippers.

Källa: Flickr Bild: elmiahusvagn

Mat & dryck

På mässan kommer det att finnas över 10 olika restauranger och caféer. Här äter du allt från à la carte och lunch till smörgås och bakverk.


Öppettider och avgifter

11/9 torsdag 10:00 - 18:00

12/9 fredag 10:00 - 18:00

13/9 lördag 10:00 - 18:00

14/9 söndag 10:00 - 16:00

Dagsentré

Vuxna: 150 kr

Barn: 70 kr

Familj: 370 kr (2 vuxna + max 3 barn 7-15)

Flerdagarsentré (torsdag-söndag)

Vuxna: 300 kr

Barn: 140 kr

Familj: 740 kr (2 vuxna + max 3 barn 7-15)

Parkeringsavgift

Personbil: 60 kr

Husbil: 120 kr

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.