Nyheter Husbil.se

Familjevänlig camping på Skara Sommarland

Husbil.se 2018-04-15

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark och ett populärt utflyktsmål för många familjer under sommaren. Men Skara Sommarland är mer än attraktioner, uppvärmda pooler och tivoli – här finns också en två kilometer lång camping!

En av Nordens största nöjesparker

Skara Sommarland ligger norr om Axvall, 8 kilometer öster om Skara. Nöjesparken grundades och invigdes redan 1984 och sedan 2001 ingår parken i Parks & Resorts Scandinavia AB med bland andra Kolmårdens djurpark och Gröna Lund. Årligen besöker runt 300 000 gäster Skara Sommarland vilket gör det till en av Nordens största nöjesparker. I nöjesparken finns hela 45 attraktioner – allt från roliga vattenrutschbanor och pooler till fartfyllda berg- och dalbanor och snurriga karuseller. Den populära turistattraktionen erbjuder också gokartbanor och olika lekplatser som gör platsen utmärkt för en lyckad barnsemester.

Stor och praktisk camping

Alldeles intill Skara Sommarland ligger den stora campingen. Campingen är två kilometer lång och har många alternativ att välja bland. Här kan du antingen bo på någon av de 500 campingplatserna avsedda för husvagn eller husbil, där 300 av dem är med el. Det finns också 300 stugor att välja mellan – allt från en enkel familjestuga på 12 kvadratmeter till en lyxig premiumstuga på 35 kvadratmeter. Dessutom finns det 7 bekväma lägenheter att bo i – med 6 bäddar på 22 kvadrat finns det därmed plats för hela familjen. Med kontinuerliga och årliga renoveringar ser campingen till att hela tiden förnya sig och sina boendemöjligheter. Har du inte tröttnat på aktiviteter finns det massvis av saker att göra inne på campingen. Med bland annat utegym, mountainbikebana, motionsspår, lekplatser, kvällsaktiviteter och äventyrsgolf finns det alltid något att göra på campingen. Under tre sommarkvällar i sommar kommer några av Sveriges största artister dessutom till parken – ta chansen att uppleva magiska konsertkvällar med bland annat Takida. I sommar kommer campingen också visa alla matcher i fotbolls-VM på storbildsskärmar utomhus samt i sin TV-stuga – allt för att maximera din semesterupplevelse!

”Campingen är viktig för oss och våra gästers krav ökar hela tiden. Därför renoverar vi årligen våra stugor och satsar även på nya kvällsaktiviteter i år!” säger Skara Sommarlands marknadschef Emma Edqvist.

Är du trött på att laga mat själv? På campingen finns det givetvis en restaurang som serverar allt från pizza och pannkakor till kvällsbuffé. För den morgontrötte finns även en frukostbuffé med både varma och kalla alternativ. Ett gott och smakfullt alternativ att variera sig med under sin campingsemester!

Fakta om Skara Sommarlands camping

  • Stugor: 292 stycken
  • Campingplatser: 525 stycken (varav 342 stycken med el)
  • Lägenheter: 7 stycken
  • Servicehus: 5 stycken
  • Hundduschar: 1 styck
  • Antal personer som bodde på campingen 2017: 85 493

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.