Nyheter Husbil.se

Köpenhamn får central camping

Madelene Kristensson 2014-12-19

Inom några år kan det vara möjligt att campa mitt i centrala Köpenhamn. Det efter att stadens politiker nu beslutat om att anlägga en campingplats. Det skriver den danska tidningen "Politiken".

Källa: Wikimedia Commons Bild: Blueway (CC BY-SA 3.0)

Det har under ett decennium diskuterats om möjligheten att anlägga en campingplats med närhet till Köpenhamns centralaste delar. Nu skrider man till verket, då Köpenhamns teknik- och miljönämnd gått med på ett hyresavtal som sträcker sig över tjugo år i naturområdet Amager Fælled. Härnäst är det en byggplan som ska tas fram och presenteras.

- Köpenhamn ska som turiststad vara till för alla, oavsett inkomstnivå. Camping är typiskt en lite billigare form av semester och på Amager Fælled kan vi erbjuda en unik mix av natur- och storstadssemester. Samtidigt kommer det att tillgängliggöra stadens stora grönområde till fler, säger Morten Kabell, teknik- och miljönämndschef, till Politiken.

Förslaget om en campingplats i stadens naturområde, har under åren mötts av en hel del kritik. Främst från stadsdelsnämnden Amager Vest Lokaludvalg, som anser att en campingplats skulle göra för stort intrång på den tämligen orörda naturen. Det håller inte teknik- och miljönämndschefen Morten Kabell med om. Han menar att det inte alls skulle vara några problem. Innan campingplatsen går från fantasi till verklighet krävs godkännande av bland annat Fredningsnævnet som är ansvariga för djur- och naturskydd.

- Tanken är att utforma platsen och byggnaderna på så sätt att det blir med respekt för områdets naturvärden, säger Kabell till tidningen.

Campingplatsen planeras att omfatta 100 ställplatser för husbilar, 300 stugor samt plats för tält och husvagnar.

Den beslutsfattande processen planeras vara klar under nästa år och campingplatsen beräknas dra igång sin verksamhet under året därpå.

Fler nyheter