Nyheter Husbil.se

Målet: Nordens största ställplats för husbilar

Husbil.se 2020-07-02

* Detta är ett betalt samarbete med Sportshopen *

I hjärtat av norra Bohuslän hittar vi en av Sveriges största ställplatser med el. Välkommen till Grebbestads Naturställplats. Här finns mängder av aktiviteter att uppleva och en världsberömd toalett att se.

Reinert Sörensson, ägare och grundare till butikerna Sportshopen, har skapat en fantastisk mötesplats för husbilsägare som både vill ha närhet till hav, klippor, natur, bryggpromenader, restauranger och shopping. I dagsläget erbjuds 120 ställplatser – alla med el. Grebbestads Naturställplats är belägen endast 800 meter från butiken i Grebbestad.

- Vårt mål är att kunna erbjuda både Nordens största sportbutik och Nordens största ställplats, allt här i Grebbestad, säger Reinert Sörensson.

Orten Grebbestad är beläget i Tanums Kommun, en stark kommun i Bohuslän med uttalad vision att bli världens mest attraktiva skärgårdsdestination och som mål att vara den snabbaste växande turistkommun i Bohuslän.

Sportshopen ställplats

Förutom Grebbestads naturställplats har man även Sportshopen ställplats, precis intill själva sportbutiken. Här erbjuds 67 ställplatser varav 36 stycken med el. Här finns även möjlighet för latrintömning. Från ställplatsen har du kort och vacker promenad in till själva centrum via den nya upplysta strandpromenaden.

Sportshopen – här finns något för alla åldrar

Med hela 14 000 kvadratmeter, fylld med kläder, skor och alla tillbehör för en aktivitet hittar du garanterat något att fynda. Sportshopen har öppet årets alla dagar vilket passar husbilsåkaren som vill ta sig en spontan tur.

Ett tryggt besök i tider med corona

Att besöka Sportshopen ska vara tryggt. Skyltar uppmanar att hålla socialt avstånd, handsprit finns tillgängligt och munskydd finns att köpa vid entrén. Utomhus står både grilltält uppsatt samt stort serveringstält med avstånd mellan borden. Extra toaletter finns på utsidan i anslutning till serveringstältet för att minska på springet in i butiken. Se menyn längs ned i artikeln.

Aktiviteter att göra vid Sportshopen Grebbestad:

  • Besök Restaurang Ellen som serverar både frukost, lunch och a la carte. Närproducerad god mat med ekologiska val.
  • På sommaren erbjuds mängder av aktiviteter för barn. Testa hinderbanan, studsmattor, höghöjdsbanor, segway eller varför inte ett klassiskt chokladhjul.
  • Koppla av i Lounge Club med musik måndag till lördag kl 12-16 under hela juli.
  • Spela padel med vännerna. Två helt nya padelbanor finns precis intill Sportshopen Grebbestad.
  • Gå på toaletten. Låter det konstigt? Vi lovar att du får en upplevelse du sent ska glömma. I samarbete med Orrefors och Kosta Boda har detta blivit en stor sevärdhet i sig.

Lollo & Bernie – glädje för alla barn

Under sommaren 2020 kan du som besöker ställplatserna och Sportshopen i Grebbestad ta med dig dina barn eller barnbarn på daglig lek.

Lek:

V28-31, måndag - lördag
V32, måndag - onsdag

Schema med c:a tider:
11:30-12:00 LEK
12.30-13.00 MEET & GREET
13:30-14:00 LEK
14.30-15.00 LEK
16.00-16.30 MEET & GREET

Varmt välkommen till Grebbestad – mitt i Norra Bohusläns hjärta.


Se film om Sportshopen Grebbestad


Fler nyheter