Nyheter Husbil.se

Så döper svenskarna sina husbilar!

Husbil.se 2018-12-26

När man tar sina långa turer på semestern är det nästan som att ens bil, husbil eller husvagn rent av blir en familjemedlem - så varför inte döpa den?

Efter du spenderat många timmar i ditt mobila hem och den blir en allt större del av ditt liv kan det kanske vara passande att den ska få sig ett namn. Delvis för att det gör det hela lite trevligare men också för att den förtjänar det! Om du nu råkar stå och fundera på vad i hela friden den skulle få heta kan det vara en god idé att ta lite tips från Sveriges övriga befolkning och titta på vad de valt att döpa sina olika fordon till. Därför listar vi några av dem här!

Gamla klassiker

2017 gjorde Novus på uppdrag av Circle K en undersökning på vad svenskarna i största utsträckning valde att döpa sina bilar till. Resultatet är ingen större förvåning. Det blir snabbt uppenbart att de allra vanligaste namnen är de stora klassikerna när det kommer till fordon. Så varför inte tillåta dig själv inspireras av någon av dessa:

  1. Pärlan
  2. Bettan
  3. Silverpilen
  4. Turbo
  5. Faran

Nära och kära

Förutom gamla klassiker är en vanlig metod att döpa sina fordon efter sina nära och kära. Det kan självklart handla om allt från en älskad farmor till ett barn eller till och med ett husdjur. Att döpa husbilen eller husvagnen efter en kär familjemedlem eller vän är inte bara härligt för dig utan såklart en stor ära för den nämnda personen.

Förebilder och ikoner

Ett annat välanvänt alternativ är att döpa sitt fordon efter en förebild du har, som en homage till en kär idol. Denna taktik är inte vanlig bara för olika typer av bilar utan även båtar. Vissa döper sin husbilar och husvagnar efter gudar, stora artister eller betydelsefulla människor genom historien.

Egenskaper

Till sist vill vi tipsa om att helt enkelt döpa sin husbil eller husvagn efter vad som kännetecknar den. Kanske ser den väldigt snabb ut? Då är Turbo till exempel ett passande namn. Eller varför inte döpa den efter färgen den har eller storleken på den? Man ska inte underskatta ett enkelt och bra namn - det går inte av för hackor!

Vad har eller funderar du på att döpa din husbil/husvagn till? Diskutera gärna på vår facebook-sida!

Fler nyheter