Nyheter Husbil.se

Husbilsbranschen spås ljus framtid

Madelene Kristensson 2015-09-18

Det råder optimism inför framtiden inom husvagns- och husbilsbranschen. Det skriver Elmia i ett pressmeddelande.

Källa: Bild: Elmia

Återförsäljarna inom branschen för husvagn och husbil tror på ett starkt år 2016 med fortsatt ökande försäljningssiffror. Så stor andel som 90 procent av återförsäljarna uppger att framtiden ter sig trygg.

Mellan januari och augusti i år har antalet nyregistrerade husbilar ökat med 3,6 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Totalt registrerades 3 357 fordon och fler lär det bli.

- Det finns många skäl bakom ökningen. Först och främst det låga ränteläget, men också att fler och nya kundgrupper upptäcker fördelarna med det mobila livet, säger Husvagnsbranschens Riksförbunds ordförande Tomas Haglund i pressmeddelandet.

Trots blygsamma siffror för husvagnar den senaste tiden tror återförsäljare på att branschen ska återhämta sig. 70 procent av återförsäljarna förväntar sig att försäljningen ökar med minst fyra procent under kommande året.

- Det känns fantastiskt att Sveriges husvagns- och husbilsåterförsäljare är så positiva och känner sig trygga, kommenterar Jörgen Nyström, mässansvarig Elmia Husvagn Husbil.

Samtidigt förväntar sig Husvagnsbranschens Riksförbund en ökning över hela Europa. Nya målgrupper samt fler ställplatser och campingar är några av anledningarna till att det ses så ljust på framtiden.

I framtiden tros husvagnarna och husbilarna bli betydligt mindre och smidigare, där fokus ligger på säkerhet. Framförallt förväntar sig återförsäljare en utveckling inom teknik med både Wi-Fi och internetuppkoppling i fordonen.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.