Nyheter Husbil.se

Ställplatser / campingar nära Sveriges bästa djurparker!

Husbil.se 2019-10-10

Höstlovet är på ingång och vi står inför en lite kallare årstid. Det betyder att vi alla kommer att behöva hitta på lite mer kreativa lösningar för att underhålla varandra och framförallt de små. Därför tänkte vi tipsa om smidiga ställplatser och campingar som ligger nära Sveriges bästa djurparker!


Skånes Djurpark

Namnet Skånes Djurpark är nästan vilseledande för att beskriva den upplevelse det innebär att besöka platsen. Besöket kan närmare jämföras med en äventyrssemester. Det är en mix som absolut passar var och en i familjen. De minsta kan, förutom att titta på alla djur i djurparken, besöka barnens bondgård eller ha skoj i Fåret Shaun Land. För de som är lite äldre och relativt modiga finns Nordic Predators Arena, hängbroar och spöknatten… På plats hittar du även 4 restaurangen och otaliga fikaplatser.

Ställplatser nära Skånes Djurpark:

Grottbyn: Grottbyn är Skåne Djurparks egna camping och ligger precis i anslutning till djurparken.

Rovelyckan Ställplats: Rovelyckan Ställplats ligger bara 10 minuters bilfärd från Skånes Djurpark.

Jägersbo Camping: Bara 15 minuters bilfärd ifrån djurparken hittar du även Jägersbos Camping.


Kolmården

En av världens största djurparker finns endast några mil från Norrköping. Här ställs du öga mot öga med vilda djur från jordens alla hörn. Fantastiska delfinshower, djurvisningar och till och med möjlighet att klappa vissa djur när du besöker Barnens Lantgård. Vill du ha ännu mer action rekommenderas att testa berg- och dalbanan Wildfire, utsedd till en av Europas bästa.

För alla med barn eller barnbarn rekommenderas ett besök i Bamses Värld. För de lite mer modiga bör en tur i linbanan över savannen provas på. Kolmården lockar många människor, planera gärna ditt besök innan för bästa upplevelse.

Ställplatser nära Kolmården

Stegeborgs Hamn: Beläget nära Sankt Annas Skärgård och Söderköping. De nya ställplatserna har fantastisk utsikt över hamnen, alla med eget eluttag.

Jönåker Golf Caravan Park: Bo nära den vackra 18-håls golfbanan. Alla platser har eget eluttag. Närhet till restaurang, kiosk toaletter och dusch.

Norrköping Ställplats: Parkering mitt i centrum och nära till de stora infartslederna.


Lycksele Djurpark

Lycksele Djurpark är ingenting mindre än Norrlands största turistanläggning. Det började en gång i tiden med en mans egna djursamling och blev sedan hela Lyckseles stolthet. Lycksele Djurpark erbjuder en ursvensk upplevelse för hela familjen men även för de företag som tillsammans vill göra en utflykt eller en kickoff. Man kan få en guidad tur och få interagera närmare och lära sig mer om de nordiska djuren. Runt jul förvandlas djurparken i Lycksele till “Julparken” och där kan man göra allt från att julpyssla till att träffa tomten.

Ställplatser nära Lycksele Djurpark:

Ansia Resort: Så kort som fem minuters bilfärd eller en halvtimmes promenad från Lycksele Djurpark ligger Ansia Resort där över 400 platser för husbilar och husvagnar finns.

Lapplandsportens Camping: Lapplandsportens Camping ligger på en 12 minuters bilresa från djurparken.

Chilla Inn Camping: en halvtimmes bilfärd från djurparken i Kattisavan hittar du Chilla Inn Camping.


Parken Zoo

Parken Zoo är onekligen en av svenskarnas favoritdestinationer. De har inte bara ett stort utbud av spännande djur att besöka, titta på och lära sig mer om utan de har också ett litet zoo anpassat för de minsta och en hel nöjespark. Deras specialitet är också säsongsbetonade evenemang och du kan till exempel besöka deras halloweenfirande i slutet av oktober tillsammans med såväl kompisgänget som familjen.

Ställplatser nära Parken Zoo:

Eskilstuna GK: 15 minuters bilfärd från Parken Zoo ligger Eskilstuna GK där det finns ställplatser för kortare övernattningar.

Torshälla Gästhamn: Med sina fina men få ställplatser finns även Torshälla Gästhamn beläget 15 minuter från Parken Zoo.

Sundbyholms Gästhamn: Snäppet längre ifrån Parken Zoo men bara en 20 minuters bilresa ifrån parken ligger Sundbyholms Gästhamn.


Borås Djurpark

Sist men inte minst kommer vi till Borås Djurpark som utan tvekan även det är populärt hos såväl svenskar som turister. De har, likt våra andra djurparker på listan, en stor uppsjö av olika djur som man kan bekanta sig med. Men, unikt för Borås Djurpark är deras Dinopark. Dinoparken utgörs av massa “dinosaurier” som vandrar fritt på en yta av 1300 kvadratmeter. Det är en minst sagt skräckblandad förtjusning för alla åldrar.

Ställplatser nära Borås Djurpark:

Broplan: Broplan är en liten plats för husbilar och husvagnar som är ämnad för kortare övernattningar. Den ligger på en 10 minuters bilfärd från Borås Djurpark.

Borås Camping: Bara 4 minuter från Borås Djurpark finns Borås Camping. Vill man bo på campingen kan man få tag på en gemensam deal för både campingen och djurparken.

Åsundsholms Golf Club: Ungefär en halvtimme från Borås Djurpark återfinns några ställplatser vid vackra Åsundsholms GK. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.