Nyheter Husbil.se

Stödbens-systemet Alko HY4 för husbilar uppgraderas

Husbil.se 2019-10-24

Nu i oktober kommer stödbenssystemet för husbilar, Alko HY4 att uppgraderas. Uppdateringen innebär att systemet nu kommer att kunna styras från en app i din mobiltelefon men den kommer också medföra helt nya funktioner till systemet.

En ny uppgradering av Alkos stödbenssystem HY4 under oktober månad kommer att medföra möjligheten att styra systemet från en app i telefonen. Appen kommer att finnas tillgänglig för alla Smartphones och fungerar med såväl iOS som Android.


Så fungerar appen

Via appen kommer du att kunna se en avbildning av handkontrollen till systemet och den kommer även att fungera precis som handkontrollen gör. Det är via Alkos 2-Link system och med hjälp av Bluetooth som appen kan kommunicera med själva systemet och styra det från telefonen. Men det är inte allt. Appen kommer även att innehålla funktioner som inte finns i den vanliga handkontrollen. Till exempel finns en inbyggd vågfunktion i appen som med hjälp av bara ett klick sätter igång en vägning. Vägningen utförs genom att benen åker in och ut automatiskt och samtidigt registreras vikten både framtill och baktill. Du kan sedan se vikten direkt i din app. Hela processen sägs ta cirka tre minuter.


Vad är HY4?

HY4 från Alko är ett stödbenssystem som hjälper dig att ställa din husbil horisontellt när underlaget är ojämnt. Systemet jämnar då ut alla ojämnheter och skapar en precis nivellering. HY4 går att använda och är godkänt för husbilar som väger upp till 6 ton. Själva stödbenen är sedan kompatibla med olika påbyggnationer på Ducato-, Jumper- och Boxer-bas. Systemet utgörs av 4 ben som själva är utrustade med oljebehållare och egna pumpar.


HY4s funktioner

HY4 har en mängd olika funktioner med fördelar för dig och din husbil. Det kan till exempel skapa en exakt nivellering på en minut med hjälp av en intuitiv fjärrmanövrering. Med det här systemet slipper man även tänka på att lastutrymmet kanske minskar eller att man kommer behöva hålla på med massa sladdar. Integrationen är nämligen platssparande och systemet kräver inga slangar som ska dras över husbilen. De korta slangarna bidrar också med en hydraulik på rekordkort tid. Med hjälp av den mängd programmerbara inställningar som finns kan du till exempel styra din parkeringsposition och tanktömning. Dessutom är systemet utrustat med ett stöldsystem och nödfunktioner. HY4 kan tas med om du köper en ny eller byter husbil och är helt underhållsfritt. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.