Nyheter Husbil.se

Största husbilen – Mycket lyxigare blir det inte!

Husbil.se 2017-03-29

Man brukar säga att storleken inte spelar någon roll, men när du ser den här husbilen kommer du att tänka om.

Den kanske inte är störst eller dyrast i hela världen, men ligger definitivt i toppen av det översta segmentet med lyxiga husbilar som vanliga konsumenter kan köpa. För omkring 5,7 miljoner kronor kan du få den senaste modellen av Concorde Liner Centurion. Denna husbil är den största och lyxigaste av Liner-modellerna och inredningen är att jämföra med en riktigt exklusiv hotellsvit.

Källa: www.concorde.eu/ Bild:
Concorde Liner Centurion 2015

Boytan är ca 22 kvm och förutom basutrustningen kan du välja till specifika detaljer och material. Inredningen präglas av "perfektion" och finishen är verkligen något utöver det vanliga. Här finns bekväma lädersäten i valfri färg, Internet-satellit-tv-anläggning, fullt utrustat kök med diskmaskin, rejält sovutrymme och en rymlig salongsdel där man kan koppla av och njuta i fulla drag.

Källa: www.concorde.eu/ Bild:
Concorde Liner Centurion 2015

Köket är imponerande och materialvalen är både estetiskt tilltalande och praktiska. Förutom ugn med grillfunktion, takfläkt och keramisk häll finns kökslådor med soft-close. Badrummet erbjuder också en mycket hög standard och här hittar du porslinstoalett och handfat med elegant blandare. Helkroppsspeglar och bra förvaring gör campinglivet bekvämt och smidigt - även om man är många.

Källa: www.concorde.eu/ Bild:
Concorde Liner Centurion 2015

Men det mest uppseendeväckande med Centurion är det som inte syns. Eller vad sägs om en liten smartbil som finns gömd bakom husbilens bagagelucka? Perfekt om du vill lämna kvar husbilen och åka till stranden eller på utflykter - som en spännande stadstur i smala gränder. Trots att husbilen är rejäl i formatet och har en kraftfull motor är den relativt tyst. Mycket tack vare en särskild isolerande och ljuddämpande matta i motorrummet.

Concorde Liner Centurion finns i två längder - 1020 och 1060. En skillnad är att den kortare har en längsmonterad Queen size-säng, medan den längre har en tvärmonterad. Det finns även en bredare variant som kallas 1120. I samtliga finns alltså ett integrerat garage där du får plats med en mindre bil - smartbil eller Fiat 500. I många fall ryms även campingmöbler.

Källa: www.concorde.eu/ Bild:
Concorde Liner Centurion 2015

Concorde husbilar är kända för sin stabila konstruktion och utmärkta isolering. Genom att välja på två olika chassin kan du påverka både utformning och vikt på den färdiga husbilen. I år (2017) har Concorde tillverkat premiumhusbilar i hela 35 år och du kommer garanterat att få höra mer om detta märke. Edition 35 är en jubileumsvariant där du får massor av extra utrustning till bra pris. En lyxbil till bättre pris helt enkelt.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.