Nyheter Husbil.se

Sveriges 5-stjärniga campingar 2022

Husbil.se 2022-06-27

Vill du bo med guldkant när du campar med husbilen? Då ska du välja en camping med fem stjärnor som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, nöje och bra faciliteter. Här ger vi dig Sveriges femstjärniga campingar.

Varje år gör SCR, Sveriges camping- och stugföretagares riksorganisation, en bedömning av Sveriges campingplatser. I den här bedömningen finns ett stjärnsystem och högsta betyg är fem stjärnor. Vill du allra bäst när du campar är det en femstjärnig camping du ska styra husbilen mot. Här hittar du en uppdaterad lista över alla Sveriges femstjärniga campingar!

Leksand Strand, Leksand

I år blev  Leksand Strand i Dalarna uppgraderad till en femstjärnig camping. Familjecampingen ligger mitt bland tallarna vackert vid Siljas strand, nära populära Leksand Sommarland. Den är stor med 450 campingplatser, 18 glampingtält och 222 stugor – perfekt valmöjligheten är stor! Här finns sju servicehus, restaurang, minilivs, aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Orsa Camping, Orsa

Dalarnas första femstjärniga camping Orsa Camping ligger vid Orsasjön med möjlighet till träning, sköna dopp i pooler, familjeaktiviteter och en uppsjö av restauranger och caféer. Du bor antingen i husbil, husvagn på en av 632 campingtomter eller i stuga.

Ursand Resort och Camping, Vänersborg

Ursand Resort & Camping.

I Västergötland i Vänersborg ligger Ursand Resort och Camping som fick sin femte stjärna i förra året. Campingen ligger vid en av Vänerns finaste sandstränder och är också fullkittad med lekland, klätterland och golfbana. Det finns bra mat och fina motionsspår. Bo i husbil, husvagn eller hyr en bekväm stuga. Ursand ha dessutom en särskild plats för ställplatser till husbil.

Gustavsvik Camping, Örebro

Femstjärniga Gustavsvik Camping i Närke är hem för det kända äventyrsbadet Lost City. Campingen ligger fint omgiven av grönområden och vatten. Här hittar du golfbana, hoppborg och en hel relaxavdelning att koppla av vid.

Pite Havsbad, Piteå

För den som vill semestra på bästa sätt i norra Sverige finns femstjärniga Pite Havsbad. Campingen ligger vid stranden Bottenviken där Piteälven rinner ut, som också kallas för Nordens Riviera. Här kan du gå på tivoli, spa eller besöka äventyrsbadet. Bo på campingen med husvagn, husbil och tält eller checka in i stuga eller på hotell.

Kneippbyn Resort, Gotland

Kneippbyn Resort, Gotland.

Kneippbyn Resort ligger nära Visby på Gotland och lockar med en riktig drömsemester för barn. Här får familjens yngsta medlemmar hälsa på i självaste Villa Villekulla och kan testa på att sova i en trädkoja. Campingen ligger dessutom granne med Kneippbyns Sommar- & Vattenland. Inne på campingen finns det en särskild ställplats för husbilar med 50 platser.

Apelviken, Varberg
På västkusten, närmare bestämt i Varberg finns Apelviken, Hallands enda femstjärniga camping. Du bor precis intill havet och när du är nära surfparadiset kan du passa på att lära dig att surfa eller träna på din vattengympa. Hela familjen kan också trivas bra på campingens poolområde och aktivitetsprogrammet är fyllt med till exempel krabbfiske, minigolf och after beah. Här kan du bo med husbil, husvagn, tält, på hotell, i lägenhet eller i stuga.

Hafsten Resort, Uddevalla

Hafsten Resort, camping i Uddevalla.

I Bohuslän hittar du Hafsten Resort, som ligger på en halvö strax i Uddevalla. Den femstjärniga campingen erbjuder över 60 aktiviteter – allt från att åka zipline, till att bada med barnen på en barnvänlig strand, golfa, åka båt och klättra. Du bor fint med din husbil, husvagn, i tält eller har möjlighet att boka stuga.

Ansia Resort, Lycksele

Är du en djurälskande campare är  Ansia Resort ett perfekt resmål då campingen ligger nära Lycksele Djurpark. Du har utsikt över Umeälven och campingen passar för hela familjen. Välj mellan roliga aktiviteter som trampbilar, spelhall, golf, forsränning och fiske. Du kan bo i husbil, husvagn, tält, stuga eller hotell.

Västervik Resort, Västervik

På femstjärniga Västervik Resort i Småland kan du både titta på vilda djur och åka skärgårdsbåt. Det finns ett stort upplevelsebad, stränder och spännande aktiviteter som kajak, klättring, boule, padel och flera olika typer av bollplaner. Barnen kan dessutom delta i spännande skattjakter! Bo på campingområdet i husbil, husvagn eller tält eller hyr stuga, studiolägenhet eller villavagn.

Årjäng Camping och Stugo, Sommarvik

I Sommarvik i natursköna Värmland hittar du den femstjärniga campingen Årjäng Camping och Stugor Sommarvik. Här får familjer en trevlig campingupplevelse. Låt barnen ha kul på minidisco, minigolfen eller varför inte i en av alla pooler? Det finns 300 olika campingtomter att parkera husbilen eller husvagnen på.

Mötesplats Borstahusen, Landskrona

Mötesplats Borstahusen ligger i Skåne och med sin närhet till Danmark och Köpenhamn, Landskrona Golfklubb och Skånes Djurpark är det ett populärt resmål. Det är en modern anläggning i det gamla fiskeläget Borstahusen, med utsikt över Öresunds glittrande hav. Du har nära till både golfklubb, Skånes Djurpark och Köpenhamn. Bo med husbil eller husvagn på campingtomt eller bekvämt i stuga.

Byske Havsbad, Skellefteå

Byske camping.

Byske Havsbad är en camping i Skellefteå i Västerbotten och ett ultimat resmål för hela familjen såväl som kärleksparet. Den ligger precis intill havet och lockar med en naturnära och vacker miljö. Ta del av aktiviteter som trampbåt, äventyrsgolf och fiske eller bada på det tempererade poolområdet. Campingen erbjuder plats för husbil, husvagn och uthyrning av stuga.

KronoCamping Lidköping, Lidköping

KronoCamping Lidköping.

I Västergötland vid Vänerns strand ligger femstjärniga KronoCamping Lidköping, endast ett stenkast från Lidköpings centrum. Här kan du spela äventyrsgolf, gå på spa och unna dig något gott på restaurangen Sjökanten. Bo på campingplats med din husvagn eller husbil eller hyr stuga.

Daftö Resort, Strömstad

Daftö Resort, camping i Strömstad.

Är du sugen på en äkta piratsemester? Då är femstjärniga Daftö Resort något för dig och familjen. Intill Kosterhavet, nära Strömstad kan ni roa er på Daftöland och gå på skattjakter, åka båt och pirata runt! Du parkera antingen husbilen på en av campingplatserna eller på någon av områdets ställplatser.

Sonjas Camping och Stugor, Öland

På norra Öland ligger Sonjas Camping och Stugor. Här kan du under sommaren vara säker på sol njuta av den i det stora poolutrymmet, eller varför inte på den vackra sandstranden? Det är en lugn, skön och barnvänlig camping med lummiga avgränsningar och stora gräsytor. I aktivitetshuset finns det mycket att hitta på och här väntar fotbollsplan och volleybollplan, boulebana, skateboardramp, bordtennis och yoga. Du bor med husbil, husvagn eller har möjlighet att hyra stuga.

Fler nyheter